ЧС-2024. 1/8 фіналу. Нідерланди – Україна. Анонс - Блог про Львів

ЧС-2024. 1/8 фіналу. Нідерланди – Україна. Анонс

Нідерланди  - Україна

Після 8-річної перерви національна збірна України знову зіграє у плей-оф чемпіонату світу. Нагадаємо, що у 2016 році українці зійшли з дистанції вже на першому етапі плей-оф – у 1/8 фіналу, програвши у додатковий час майбутнім чемпіонам світу, аргентинцям, після реалізованого Леандро Куццоліно 10-метрового.

Зараз же є всі передумови покращити результат 8-річної давнини. Для цього підопічним Олександра Косенка потрібно перемогти у двобої зі збірною Нідерландів, яка вперше з 2000 року пробилась на «мундіаль».

В принципі, якщо згадувати історію протистоянь з помаранчевими, то здебільшого українці виходили переможцями з цих матчів. Хіба що на домашньому Євро-2022 збірній Нідерландів таки вдалося здобути першу перемогу над українцями. З повною історією протистоянь між збірними України та Нідерландів можна познайомитися за цим посиланням. А ми поки переходимо до знайомства з майбутнім суперником збірної України – збірною Нідерландів.

Воротарі:

Мануель Кейк («Тайгерс Рурмонд»)
Міка Спігт («МАРЛЕНЕ»)
Польові гравці:

Жорді Кретьє («ВНС Юнайтед»)
Стейє Кі («МАРЛЕНЕ»)
Тевфік Сеяр (ФК «Ейндховен»)
Аюб Бухарі («Боргерхут», Бельгія)
Карім Моссауі («Тайгерс Рурмонд»)
Жордані Мартінус (ФК «Ейндховен»)
Абдессамад Аттахірі («ВНС Юнайтед»)
Саід Бузамбу (ФК «Ейндховен»)
Ісмаіл Уаддух («БЕ’79»)
Лахсен Буюзан («Тайгерс Рурмонд»)
Ішак Бельхадж («Тайгерс Рурмонд»)
Мохамед Чіх («Ос Лузітанос», Франція)
Головний тренер:
Мікель Андрес Морено (Іспанія)

Важливо відзначити один момент. Перед стартом чемпіонату світу у заявці збірної Нідерландів передував Сабер Бен-Халу з французького «Ос Лузітанос». Однак, в останній момент він отримав травму та був замінений на Стейє Кі з «МАРЛЕНЕ», який на груповому етапі зіграв дуже мало часу. Таким чином, наразі у складі «помаранчевих» залишилось лише двоє легіонерів – одноклубник Бен-Халу по «Ос Лузітанос» Мохамед Чіх, який відзначився двома голами у попередньому матчі з Парагваєм, та представник бельгійського «Боргерхута» Аюб Бухарі. Також звертаємо увагу ще на два моменти. Перший – базовим клубом нинішньої збірної Нідерландів є «Тайгерс Рурмонд», який є чинним чемпіоном цієї команди, і, відповідно, представляє Країну тюльпанів у нинішньому сезоні футзальної Ліги чемпіонів (у серпні «тигри» пройшли Попередній раунд ЛЧ, а тепер у жовтні гратимуть у Основному. – А. Т.). Ще один момент, на який ще перед стартом «мундіалю» звернув автор цього матеріалу: у нинішньому складі збірної Нідерландів немає жодного представника гранда нідерландського футзалу – «Ховокубо», який є одним з найстаріших футзальних клубів не тільки Нідерландів, а й усієї Європи (був заснований у 1966 році), а під час нинішнього літнього міжсезоння об’єднався в одну команду з іншим старожилом нідерландського футзалу – «Веерхайсом» (заснований у 1978 році), і тепер ця команда називається «Ховокубо-Веерхайс». Можливо, вже об’єднаний клуб делегуватиме своїх гравців у збірну Нідерландів під час відбору на Євро-2026.

Окремо варто поговорити про головного тренера збірної Нідерландів – іспанця Мігеля Андреса Морено. Цей іспанець попрацював у багатьох грандах європейського футзалу. Зокрема, працював асистентом Хесуса Канделаса в іспанському «Бумеранг Інтерв’ю» (нині ця команда відома як «Мовістар Інтер»), був у тренерському штабі Марка Кармони у «Барселоні», також працював у азербайджанському «Аразі» (вочевидь, тоді, коли там головним тренером був Жозе Алесіо. – А. Т.). На жаль, у цього фахівця був невеличкий досвід роботи у російській суперлізі, зокрема – у «Діні», яка станом на кінець «нульових» років вже здавала свої провідні позиції у запоребриковому футзалі. Так що, цей фахівець хоч і не такий титулований, як, наприклад, Хесус Веласко або Тіно Перес, проте той факт, що він працював у відомих клубах, багато про що говорить.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Локомотив 5:1 Енергія

Якщо ж казати про лідерів нинішньої збірної Нідерландів, то вони, в принципі, не змінились, якщо згадувати той же Євро-2022, не кажучи вже про матчі у рамках відбору на ЧС-2024. Перш за все, це основний голкіпер команди Мануель Кейк, який протягом кількох останніх років доводить, що недарма є першим номером «помаранчевих». Це він зайвий раз підтвердив і на нинішньому «мундіалі». Також на провідних ролях двоє «стовпів» цієї команди – це потужний капітан Джордані Мартінус, а також більш більш рухливий та не менш небезпечний Саід Бузамбу. Якщо згадати матчі відбору на ЧС-2024, то Мартінус створив чимало проблем українській збірній, і «синьо-жовтим» доводилося добряче попрацювати проти нього. Що стосується Бузамбу, то його гол у ворота збірної України (а точніше – те, як він перед цим позбавився опіки суперника. – А. Т.) на Євро-2022 – досі перед очима. І, звісно, не будемо забувати про ще одну персону – це Ісмаїл Уаддух, який на цьому чемпіонаті світу дуже добре показує себе і як автор голів, і як асистент, і взагалі – як лідер команди.

Якщо ж казати про гру збірної Нідерландів на цьому «мундіалі», то вона є нестабільною. Є певні проблеми в обороні, через що Кейку доводиться часто вступати у гру. Є певні прогалини тактичного характеру. Якби збірна Парагваю була більш мотивована на гру останнього туру групового етапу, то вона могла би покарати нідерландців за тактичні помилки. Також варто відзначити, що гравці збірної Нідерландів сильні індивідуально – перш за все, за рахунок своєї техніки, або ж фізичних даних. Проте, у команди Мігеля Андреса Морено є проблеми саме з командною грою. І в цьому вже буде козир збірної України, яка звикла грати саме у командний футзал, де кожний може внести свій внесок у загальний результат.

Немає сумнівів у тому, що гравці збірної Нідерландів будуть надмотивованими. Все-таки, «помаранчеві» 24 роки не були на «мундіалях», а цьогоріч – повернулись та вийшли у плей-оф. І, звісно, вони прагнутимуть більшого. Але навряд чи це покоління здатне зараз досягти тієї планки, які для футзальних «помаранчевих» 35 років тому поставила «срібна» команда з великим Віком Германісом у складі. І сподіваємось, що збірна України це доведе на практиці.

Чемпіонат світу – 2024.

1/8 фіналу.
Нідерланди – УКРАЇНА.
Узбекистан. Ташкент. «Хумо Арена». – 18.00.
Пряма трансляція: «Суспільне: Спорт», FIFA+

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*