Вийшла нова версія Skype - Блог про Львів

Вийшла нова версія Skype

Нова версія Skype

Сьогодні довелося побалакати із товаришем із-за кордону. Як я це робив? Та звісно ж, що не по стаціонарному телефону і не по мобільному навіть. Дорого ж.

Я зробив це за допомогою програми Skype. Навіщо платити, якщо можна це зробити безкоштовно і балакаєш скільки хочеш. 🙂

Раптом друг сказав, що йому на кілька хвилин треба відлучитися, але щоб я ще не втікав із онлайну. Що я мав робити тих десять хвилин? Я думаю. А ну дай я подивлюся чи ба не вийшла яка нова версія усіма популярної програми для розмов через інтернет.

Нажимаю кнопку пошук новий версій, а тут є – вийшла 5-та версія.

Що це за версія скайпу, які нововведення у ній читайте далі.

Пошукавши інформацію, виявляється нова версія Skype вийшла ще 14 жовтня, а я навіть і не знав. 🙂

Найперше, що я знайшов у ній нового, так це українську мову. До цього, нагадаю у попередніх версіях її не було. Але, це втіха лише для нас.

Що стосується цілого світу, то у новій версії є можливість утворювати конференції, і не тільки такі що були колись без відео, а з 10 учасниками.

Та довго не варто радіти. Ця функція працює у тестовому режимі, а згодом за чутками її хочуть зробити платною. Скоріше за все це буде у вигляді абонентської плати.

Також тепер у списку ваших контактів можна бачити не звичні ніки чи імена, а і аватари користувачів. Як ви зрозуміли розробники поміняли інтерфейс. Як на мене – це фігня, колись вікно було компактніше. Та це лише моя думка.

Також читайте:   Підсумки публікацій на блозі Воробуса у червні 2018 року

У 5-ій версії скайпу програма вміє автоматично поновлювати дзвінок, якщо з’єднання з інтернетом обірвалося, а потім знову було відновлено.

І на закуску я залишив останнє нововведення – інтеграція із соціальною мережею під назвою Facebook.

Що це означає?

На даний момент взаємодія Skype 5.0 з популярним сервісом обмежується додаванням в клієнт спеціальної вкладки з мобільною версією сервісу. У цій вкладці користувач може відразу ж зателефонувати своїм друзям з соціальної мережі, якщо ті до того вказали в своєму профілі ідентифікатор Skype або номер звичайного телефону. Також є можливість публікувати статуси одночасно до облікового запису користувача на Facebook і в Skype.

Ще би разом із сайтом В Контакті щось придумали. 🙂

Скачати нову версію програми Skype можна через розділ “Програми” на нашому сайті.

Чи хороша нова версія скайпу чи ні, так відразу ж і не скажеш, бо на це потрібен деякий час. Скажу лише, що подруга дзвонила, то її постійно вибивало. Може ця нова версія і не така ж і хороша?

P.S. Найнеобхідніші програми для роботи з комп’ютером, в тому числі і для спілкування в Інтернеті, можна знайти у нас на сайті в розділі “Програми”

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 03.11.2010 пише:

    До речі, мав розмову з Португалією, і також постійно вибивало, хоча раніше такого не було. 😀

  2. Stakeholder 03.11.2010 пише:

    Не розумію чому така висока ціна абонементів Skype на дзвінки на домашні по Україні. Наприклад якщо порівняти з країнами ЄС, то ціна за місячний абонемент на безлімітні дзвінки зі Скайпу на всі домашні телефони наприклад Італії становить 5.74 євро(всі ціни вказую разом з ПДВ), в Канаді ж за цю саму ціну можна безлімітно дзвонити на всі канадські домашні+мобільні, зате по Україні по-перше безлімітного абонементу не існує взагалі, а 400 хвилин коштують аж 25.29 євро!, в Італії 400 хв – 4 євро. Одним словом ціни на дзвінки зі Скайпу по Україні, в 2 рази дорожчі ніж у Білорусії, в 3 рази дорожчі ніж у Росії, і в 7 разів дорожчі ніж в ЄС і Північній Америці!, це робить Скайп просто невигідним в Україні, і ставить його в один ряд з MSN, ICQ i Google Talk, від чого ж в нас такі ціни? 😮

  3. PVS 03.11.2010 пише:

    VOROBUS пише: Найперше, що я знайшов у ній нового, так це українську мову. До цього, нагадаю у попередніх версіях її не було.

    Ото я дурний!!! Вже кілька років користуюся скайпом 2ї версії з українською мовою, а його виявляється не було 😀
    ВСЕ БУЛО!!!! ЗАЙВИЙ КЛІК НА СТОРІНЦІ СКАЙПА ТРЕБА БУЛО ЗРОБИТИ!!!! Лєнтюх і дезінформатор ти, Воробусе!

    Stakeholder пише: Не розумію чому така висока ціна абонементів Skype на дзвінки на домашні по Україні.

    Найімовірніше, що в них просто нема угод з жодним українським оператором і дзвінки в Україну є міжнародними з тої ж Білорусі, Польщі чи Росії

  4. Stakeholder 03.11.2010 пише:

    PVS пише:
    Найімовірніше, що в них просто нема угод з жодним українським оператором і дзвінки в Україну є міжнародними з тої ж Білорусі, Польщі чи Росії

    Я не говорю про ціни на міжнародні дзвінки, це ціни на дзвінки зі Скайпу на телефони в країні в якій ти живеш, тобто італієць зі Скайпу може дзвонити на домашні всієї Італії за 1.04 євроцентa за хвилину, а українець на домашні телефони України за 6.32!

  5. PVS 03.11.2010 пише:

    Stakeholder пише: це ціни на дзвінки зі Скайпу на телефони в країні в якій ти живеш

    якщо компанія “Skype” не має включення в тій країні де ти живеш, а має в сусідній, то з її точки зору, щоб додзвонитися до тебе треба зробити міжнародний дзвінок.

  6. Stakeholder 03.11.2010 пише:

    Ну це ясно, просто дивно що в Україні Скайп не має прямих угод з операторами, ну це ж ідіотизм щоб в Україні, яка до ЄС набагато ближче, тарифи були в 3 рази вищі ніж в Росії)

  7. данило 03.11.2010 пише:

    клас

  8. zars 03.11.2010 пише:

    Наступна стаття Воробуса буде мати назву:”Україномовний інтим у Skype 5-ї версії” Починатися текст буде фразою:”Учора я спостерігав у монітор свого компютера як…” Ключовою сентенцією середини статті буде:”…а за моєю порадою” (або:”…на моє прохання”)… А висновки Воробус, звичайно, зробить у стилі: “Я дуже радий, що завдяки моїм настановам у них усе вийшло!”

  9. YurOK 04.11.2010 пише:

    В мене 5 версія СКАЙП – працює класно, нарікань нема.
    А у вікні контактнів аватарки можна відключити і вигляд буде такий же компактний як і в попередній версії. :yes:

  10. bankiduki 05.11.2010 пише:

    Мафія йде спілкуватися в Skype. Телефонні дзвінки через інтернет допомагають уникнути поліцейської прослушки. Як повідомляє ВВС, джерела в італійській поліції кажуть, що учасники злочинних синдикатів, які торгують зброєю, наркотиками і людьми, для своїх переговорів дедалі активніше використовують програму Skype, щоб заплутати слідство. Система шифрування, яка використовується в Skype, не розкривається розробниками, і це дуже ускладнює роботу правоохоронних органів.
    unian.net

  11. Stakeholder 10.11.2010 пише:

    Ці міфи про супер-дупер криптографію вже гуляють давно, але щось слабо віриться що Скайп використовує вже аж таку систему криптографії, шо ніодна спецслужба світу не здатна її розшифрувати), я думаю в Скайпа ше не так багато впливу і бабла шоб з ними гратися), якщо б Скайп вже аж так сильно шифрував дані то їм би приходилось йти на дуже серйозні компроміси зі швидкістю).

  12. PVS 11.11.2010 пише:

    Stakeholder пише: Ці міфи про супер-дупер криптографію вже гуляють давно, але щось слабо віриться що Скайп використовує вже аж таку систему криптографії, шо ніодна спецслужба світу не здатна її розшифрувати), я думаю в Скайпа ше не так багато впливу і бабла шоб з ними гратися), якщо б Скайп вже аж так сильно шифрував дані то їм би приходилось йти на дуже серйозні компроміси зі швидкістю).

    Скайп – дуже цікава штука по самій своїй ідеї. І щоб цю ідею не “потягнули” розробники постаралися ДУЖЕ серйозно. Шифрування може і не супер, але алгоритм є ноу-хау компанії і якби його було справді легко декодувати, то ми б вже мали цілу купу клієнтів від сторонніх розробників, як це зараз є з ICQ. Цілком можливо, що спецслужби і можуть його розкрити, але навряд чи це можна зробити on-line. Крім того серйозною проблемою є сам принцип організації мережі скайп’а: сервери в ній є, але використовуються переважно для авторизації, а для спілкування використовуються динамічно вибрані вузли (на хлопський розум: коли скайп бачить в Вас достатньо великий канал він стає вузлом і через нього можуть іти розмови). Так що спецслужбам потрібно спочатку серйозно попотіти поки знайдуть потрібний потік даних (а якщо до цього прикрутити який-небудь tor, privoxy, YourFreedom і т.д., то це практично нереально), записати цей потік, а потім вже розшифровувати. Може америкоси в рамках якихось антитерористичних кампаній своє ЦРУ для такого і задіюють, але навряд чи необхідні ресурси є середньостатистичної поліції/міліції навіть в тій же Гамериці.

  13. PVS 11.11.2010 пише:

    О… Ще забув про “компроміси зі швидкістю”… Скайп запускається на робочих станціях, процесори яких набагато потужніші ніж ті, що використовуються в апаратних IP-телефонах, а відповідно складність алгоритму кодування можна дуже серйозно підняти.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*