Як водії маршруток відносяться до пенсіонерів - Блог про Львів

Як водії маршруток відносяться до пенсіонерів

як водії маршруток відносяться до пенсіонерів

Буквально вчора перед сном написав статтю як я вчора їхав радіальними маршрутами і як водії не зупинялися на зупинці, коли бачили що їх зупиняють пенсіонери і сьогодні знову черговий прикол у транспорті.

І то не знати чи це можна назвати приколом, бо ситуація не дуже весела.

Їде Воробус з самого ранку у центр міста, сів на автобус №4а, бо він вміщує багато людей, зайшов у салон, заплатив як має бути, одяг вуха і сиджу собі такий слухаю музику. Зненацька бачу люди щось заворушилися.

Що таке, знімаю навушники і починається. Виявляється на одній із зупинок люди сідали в автобус, і коли останнім мав сідати пенсіонер водій зненацька взяв і зачинив двері.

Таку ситуацію ви мабуть зустрічали не один раз. Водії маршруток або не зупиняються взагалі або ж зачиняють двері прямо під носом.

Чоловік у літах не заспокоївся, він цитую сказав наступне: «А йопт…. а ну відчини двері муда…». Як почалася між ними суперечка, думав що здурію від цього балагану.

«А ти засране..ь, коли я воював, ти ще не був навіть у планах, а тепер мені двері зачиняєш перед носом». Водій тоже «добрий», цитую: «Я тобі зараз тягла дам, а ну тихо будь». Плюс до того всього людей повний автобус, балаган, ну дурдом веселка.

Також читайте:   Автомати то поставили, а за смітники біля них забули

Сторони конфлікту таки заспокоїлися, але проблема залишилася. Пенсіонери є пенсіонери, і якщо вони мають право на безкоштовний проїзд, то навіщо їм суперечити?

Багато разів бачив, що інші пасажири не могли дивитися на ці суперечки і просто платили цих дві гривні за пенсіонера.

Якщо ви хочете побачити де найбільше сваряться водії маршруток із пенсіонерами, то це зупинка на ринку «Шувар». Приїздить транспортний засіб, пенсіонери масово залазять у салон і починається.

Який вихід у цій ситуації? Як на мене, був би я маршрутчиком, то ніколи би не сперечався з ними. Водії і так достатньо заробляють за цілий день, подумаєш хтось там поїде безкоштовно. У них пенсія і так мала.

Звісно, є люди, що і будуть мати іншу думку. Бачив ще, що пенсіонери дають гривню водієві. Це також варіант.

До речі, згадав випадок, який я бачив десь з місяць тому. Їду я у маршрутці, сідає дід, маршрутка проїздить пару метрів і він каже слова: «А ти мене завезеш на таку-таку вулицю?»

Сам прикол, що маршрутка явно їхала не у ту сторону де хотів пасажир. Поки водій пояснив згадуваному пасажиру що і до чого думав здурію від цих суперечок.

Ну це поодинокий випадок, а от пенсіонерів водії маршруток дійсно не поважають.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Андрій 08.02.2012 пише:

    Моя старенька бабця завжди тримає в руках гривню і зупиняє маршрутку так, щоб рагулі за кермом бачили гроші. Зі. Колись працював торговим по області на авто і сам зупинявся людям, бо знав, що маршрутка там їде раз в три години… гроші в них не брав, навіть коли давали, ітак по-дорозі.

  2. Stakeholder 08.02.2012 пише:

    Знову ж таки проблема наверху а не в конкретних водіях, те що там 99% рагулі це само собою, просто вони повинні отримувати визначену заробітну плату, а при системі приватників на маршрутках це неможливо. Все це розмови про наслідки, причина ж лише одна.

  3. Андрій 08.02.2012 пише:

    Та це зрозуміло, а як змінити нашу систему з її шаленими відкатами, на якмх живе більшість депутатів.

  4. PVS 08.02.2012 пише:

    Давайте будем чесними: є “перегиби” а обидві сторони. Що водії морозяться від пенсіонерів коли треба і не треба, що пенсіонери їдуть коли треба і не треба.
    З точки зору водіїв (та і будь-кого іншого, хто має справу з “пільговиками”) було б набагато легше, якби ці пільги їм видавали грошима на руки, а за отримані товари і послуги вони розраховувалися в повному обсязі.
    По-перше тоді б їм не довелося, махаючи посвідченням, доводити, що вони не верблюди, не двогорбі і не африканські, а по-друге – ті хто не користується пільгами (а таких також дуже багато) могли б потратити НАЛЕЖНІ ЇМ кошти, скажімо, на лікування.
    Ідея монетизації пільг десь недавно проскакувала в наших урядовців, але, будемо чесні: зараз вони повертають надавачам послуг з бюджету “всього нічого”. Якщо це “всього нічого” розподілити між всіма пільговиками, ще й поділити на 12 місяців – получиться взагалі “пшик”. Активні юзери пільг збунтувалися (ще би!!! – стільки халяви накривається) і ідея провалилася. А взагалі ідея хороша, бо тоді всі ті раритети, які валять на базар в інший кінець міста “бо там буде на 10 копійок дешевше” почали б рахувати трохи інакше і в транспорті було б набагато спокійніше.

  5. Архіваріус 09.02.2012 пише:

    Ще один із варіантів це відсікти водіїв від отримання грошей від пасажирів. Проїзд має здійснюватися по талонах. Тоді водій не буде переживати, що хтось не заплатив за проїзд. Його справа – дотримуйся графіку. Але така ситуація їм не на руку, бо гроші вже не будуть плинути в таких кількостях до їх рук. За совка так їздили і дуже великих нарікань на транспортну службу не було. А за оплатою проїзду слідкувала служба контролю.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*