Українці за кордоном: Олександр, який проживає в Росії - Блог про Львів

Українці за кордоном: Олександр, який проживає в Росії

Олександр, який проживає в Росії

Продовжуємо цикл інтерв’ю з українцями, які з тич чи інших причин виїхали та живуть за кордоном. Сьогодні на блозі Воробуса черговий гість – пан Олександр, який живе та працює в Росії.

– Доброго дня, Олександре, чого вам бракує за кордоном, того, можливо, що є в Україні?

Доброго дня усім читачам блогу Воробуса. Я проживаю в Краснодарському краю і дуже важко знайти чогось такого, чого немає в Україні, хіба що рідні та друзів, які залишилися на Батьківщині.

– Як справи з роботою, чи важко її знайти?

З роботою майже ті самі проблеми, що і в Україні. В великих містах легше знайти роботу, в містах поменше – проблема, в селах – велика проблема. Завдяки міграції можна знайти хорошу і добре оплачувану роботу, адже Росія – країна дуже велика, але виникають інші проблеми, наприклад з житлом.

– З якими проблемами ви зіштовхнулися, коли виїхали жити за кордон?

У мене проблем не було, бо я виїхав ще за часів Радянського Союзу, тоді була одна країна, виїхав на північ Тюменськоі області, в нафтогазовий регіон.

– Кажуть, що коли приїздиш за кордон, то дуже важко, бо українців там недолюблюють, особливо в Росії. Чи це справді так?

Я з цим не згоден, проявів шовінізму чи націоналізму я майже не зустрічав, хіба що на побутовому рівні і серед людей не з високим інтелектуальним рівнем розвитку, але таке можна спостерігати в кожній країні та серед кожного народу. Я не скажу, що українців зустрічають з розпростертими обіймами і з братньою любов’ю, скоріше індиферентно, але краще, ніж в будь-якій європейській державі, це моя думка.

– Таки де краще жити – в Україні чи в Росії?

Краще жити на Батьківщині, для мене це в Україні, але з розвалом Союзу в Україні умови існування для бувших її громадян набагато гірші, ніж тут, в Росії, хоч як це не прикро

Також читайте:   Володимир КРУПЧУК: «Мене не полишала думка зробити журнал про український футзал»

– Житло, як його не зачепити. Як справи з ним і чи реально його купити?

Купити житло реально,були б тільки гроші 🙂

– Скучаєте за львівським пивом?

Колись дуже скучав, а зараз нема за чим, бо не вживаю алкоголь вже упродовж останніх 9 років 🙂

– Коли Україна буде у Євросоюзі?

Україна буде в Євросоюзі, коли у неї буде нормальна влада і коли між собою перестануть гризтись

– Як справи із любовними ділами? Чи важко найти свою долю за кордоном?

У кожного своя доля і це мабуть не залежить від того, за кордоном ти чи ні.

– Чи важко зустріти українців за кордоном? Кажуть, що вони поселяються в окремих районах чи кварталах, розкажіть про це?

Українців за кордоном знайти не важко, бо вони є всюди. От саме коли вони на чужині, тоді вони охоче єднаються і чуття єдиної роди горить ясним полум’ям в душі кожного українця

– Кажуть що в Росії все цивілізованіше. Ви з цим погоджуєтеся?

Я не згоден, що в Росії все цивілізованіше, на мою думку Україна та Росія далеко один від одного не пішли, хіба що Росія більша територією та багатша ресурсами і їй легше боротись з кризою, а щодо духовного розвитку чи занепаду – то на мою думку, різниці нема

– І на останок – де саме Ви живете, якщо не секрет?

Я проживаю в місті Єйську Краснодарського краю, на побережжі Азовського моря, місцевості, де в давні часи прийшли сюди запорізьки козаки і освоїли цю територію.

Я дякую панові Олександру за цікаве інтерв’ю та бажаю йому здоров’я і ніколи не падати духом.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Старий пес 24.05.2012 пише:

    Приїжєй назад в Україну :hello:

  2. Архіваріус 24.05.2012 пише:

    Гарно виглядає, аж не віриться, що живе в москальському краю. Пане Леську, а ви насправді живете в Росії? Хоча правду сказати, та сторона колись була українською. 🙂

  3. олександр 24.05.2012 пише:

    Дякую за комплімент,я дійсно живу на Кубані,сам родом з Дрогобича,свою мову та Батьківщину ніколи не забуду,бо як писав Тарас Шевченко-” а хто матір эабуває того бог карае,чужі люди цураються,діти в хату не пускають” Тут на Кубані корінні козаки розмовляють ще українською мовою,правда дуже мішаною,скоріше суржиком,а в Краснодарі існує Кубанський козачий хор,в репертуарі якогого переважно українські пісні,співають чистою українською мовою.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*