15-ть років пошуковій системі “Google” - Блог про Львів

15-ть років пошуковій системі “Google”

День народження

Сьогодні надворі неділя, 16 вересня – вихідний день, а, отже можна як слід виспатися перед черговим робочим тижнем, який обіцяє бути веселим. Чому? А це вже я розповім наступного тижня.

Воробус лише проснувся, поснідав і спробує зараз потішити вас, читачі блогу, цікавими статтями на блозі, а сьогодні вони, до слова, будуть виключно привітальними, адже свят є 16 вересня багацько та і вчора 15-ого вересня одне цікаве свято я пропустив. Спершу про нього.

Розпочнемо із комп’ютерної тематики, вона ж така близька для нас. Комп’ютери, ноути ми маємо, інтернет також і вже не уявляємо свого життя без них.

Варто зрозуміти, що інтернет це не лише соціальні мережі, а це ці низка інформацію, яка на вас чекає, лише треба вміти її знаходити, а у цьому нам допомагає хто? Правильно, пошукові системи. Їх також є багато, але, наприклад, ваш автор досить таки часто використовує пошукову систему – Гугл чи як правильно звучить вона по-англійськи «Google».

Саме 15 вересня пошукова система «Google» святкує свій 15-й день народження. Мало, напевно, хто із нас знає, що саме 15 років тому назад у 1997 році двоє студентів Стенфордського університету Ларрі Пейдж і Сергєй Брін створили доменне ім’я – «google.com» і від цього часу багацько людей користуються цим сервісом.

Також читайте:   Підсумки публікацій на блозі Воробуса у липні 2017 року

Звісно, що на початках мало хто мав інтернет, але з часом люди комп’ютеризувалися і зараз важко кого уявити без комп’ютера та інтернету тим більше.

Додам, що слово «гугл» виникло спонтанно, бо один із цих студентів не правильно написав букву у математичному терміні. Як бачимо, і добре він зробив що так написав.

Мені це нагадало походження слова «Воробус». Воно ж також виникло спонтанно і тепер стало брендом. Я вже навіть не хочу щоб мене так називали, але народ каже, що вже все, пізно. Воробус тепер ти завжди. 😀

Повертаючись до пошукових систем і «гугла», зокрема, скажу, що якби вони зникли, то було би дуже важко щось знаходити в інтернеті, приходилося би просто запам’ятовувати адреси сайтів.

А так зайшли на пошуковик, ввели ключове слово наприклад, онлайн трансляція футбольного поєдинку, і маєте свято – вам вибиває велику кількість сайтів з подібними запитами.

Скільки разів кажу людям, яких можна віднести до «школоло», що не сидіть лише у «кантахтах», а вчіться шукати щось через пошукові системи, це ж так просто. Навіть той же телефон зламається і можна прочитати як його зремонтувати.

Якби там не було, пошуковій системі «Google» – 15-ть років з чим її і вітаємо….)))

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 16.09.2012 пише:

    Варобус ти шо з будуна? Сьогодні 16-те вересня 😆 А що до гугла, то 15-го 97 був створений лише домен))

    the domain name for Google was registered on September 15, 1997,and the company was incorporated on September 4, 1998

    див Вікіпедію))

  2. russo turisto 16.09.2012 пише:

    А почему только 10 свечей на праздничном торте? Кто-то не умеет считать. 😀

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. День тата: у червні чи у вересні?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*