Партія «Свобода» як культиватор страхів для політичних маргіналів - Блог про Львів

Партія «Свобода» як культиватор страхів для політичних маргіналів

Партія «Свобода» як культиватор страхів для політичних маргіналів

Вибори до Верховної Ради України продемонстрували поляризацію у політичних поглядах значної частини суспільства. Прихід у владу «Свободи» як право-національних державотворчих сил та збільшення електорату комуністів як представників ідеї соціального протистояння (що аж ніяк не базуються на ідеї суверенітету) доводить тезу: чим гірше живе народ – тим більше він стає агресивним.

Електорат комуністів таки є обдуреним. Бо голосуючи за ідеологію інтернаціоналізму та соціальної рівності прихильники комуністів провели до парламенту далеко не кухарок чи матросів-желєзняків. Лідер компартії та його оточення є не менш заможним, ніж представники правлячих регіонів. І спираються у своїй політичній діяльності ті червоні багатії на російськомовний малоосвічений люмпен та пенсіонерів з того ж совкового пролетаріату.

Цікавим є те, що прихильники «Свободи» – це люди різних соціальних груп (студентська молодь, пенсіонери, власники дрібного і середнього бізнесу, інтелігенція…) та національностей. Крім того за націоналістів голосували по всій Україні. Вони подолали п’ятивідсотковий бар’єр у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях та у місті Києві. Тому твердити, що представники «Свободи» є західноукраїнськими (або галицькими) маргіналами є абсурдно.

Також читайте:   Про Луценка, Європу і «реформи» в Україні

Поки діючий голова Верховної Ради день-два тому зробив цікаву заяву про «Свободу»: “Їй не можна відмовити в послідовності, а також у тому, що вона вловила і підхопила настрої людей. Перш за все, молоді і старшого покоління… Ксенофобські і деякі інші радикальні позиції партії вимагають засудження і навіть правового присікання”.

То виходить, що політиків, які виступають за українськість держави Україна, яких підтримує левова частка активних громадян, потрібно юридично переслідувати (зрештою у нас це просто – є Печерський районний суд). А на комуністів, які ненавидять усе українське й закликають до відновлення СРСР (чим виступають проти територіальної цілісності держави), потрібно споглядати як на норму?!

От цікаво, як люди проголосували за такого політично збоченого політика, що не раз паплюжив власну репутацію співпрацею із регіональним режимом. До речі, В. Литвин є професором (чи, навіть, академіком) історії. То кому б, як не йому, орієнтуватися які політичні сили (як мінімум у ХХ столітті) діяли за українців, а хто їх нищив.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 25.11.2012 пише:

    Литвин не “проффесор” – він просто проросійсько-комуністична шльондра. :mrgreen:

  2. Президент 25.11.2012 пише:

    А якби була партія Воробуса

  3. Архіваріус 25.11.2012 пише:

    кби була така партія, то вона всім би дала прогон по повній мірі. 😀

  4. russo turisto 25.11.2012 пише:

    Дай на маленькую, дай на маленькую, на большую не прошу – дай на маленькую! 😀

  5. Jorgen 25.11.2012 пише:

    Президент пише:

    А якби була партія Воробуса

    Є така партія! http://vorobus.com/2012/10/partiya-vorobusa-jde-u-parlament.html

    тільки вибори вона провалила 😈

  6. Президент 25.11.2012 пише:


    Jorgen
    , знаю що така є але не в парламенті

  7. Президент 25.11.2012 пише:

    з 2 боку я б міг посприяти я ж Президент 😀

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Суб’єктивний аналіз об’єктивної політичної безвиході

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*