В Україну наближається землетрус? - Блог про Львів

В Україну наближається землетрус?

Стихія

Сьогодні надворі неділя, 15 вересня, вихідні тривають, а, отже можна ще відпочивати. Завтра вже стартує новий робочий тиждень, тому на дивані точно лежати не будемо.

І якщо на роботі вихідні є, то в інформаційному просторі їх нема. Кожного дня з’являються все свіжі та свіжі новини як з України, так і у світі загалом.

От буквально вчора спілкуюся із хорошим знайомим і той мене запитує наступне, цитую: «Ігоре, що скажеш на рахунок того що в Україні наступного тижня пророкують землетрус?».

Воробус на це запитання не зумів відповісти, бо вперше подібне чую. Другові же обіцяв пошукати інформацію про цю подію і обов’язково розібратися із цим.

Приходжу додому, читаю інтернет, газети і просто таки отетерів. Справа у тому, що дійсно в Україні прогнозується землетрус, принаймні таку інформацію чути від румунських сейсмологів.

Що відбувається і чому такі розмови?

Не секрет, що наша держава знаходиться у зоні Вранча, а там землетруси досить таки часто трапляються. Зона Вранча охоплює, як відомо, охоплює такі території країни як: Молдова, Румунія та Україна, особливо її південна частина.

Найбільший епіцентр землетрусу очікується в Кишиневі (Молдова), а це недалеко від нашої Одеси. Сила землетрусу очікується близько 7-8 балів.

Також читайте:   "Нічого не продам, бо я помив підлогу..."

Дивимося що таке 7-8 балів у землетрусах. Це сильний землетрус і під час нього руйнуються старі будівлі, зміщуються важкі меблі тощо. Хмм, невже дійсно Україну це все загрожує?

Народ одразу ж звернувся до наших вчених і цю новину вони спростували. Українські вчені заявляють, що говорити можна багато, але як буде насправді відомо лише природі.

Румуни ж кажуть, що їхні станції фіксують потріскування земної кори. Кому вірити невідомо, але, як відомо, диму без вогню не буває. Щось воно то є, і небезпека таки чатує в стороні.

І ще одне, землетрус у зоні Вранча трапляється раз на двадцять років. Востаннє він був у 1986 році і наробив біди, зараз 2013, не так далеко ми вже і до 20-ти річчя.

Щодо Львова, то за словами тих же вчених, якщо землетрус таки буде і потужний, то поштовхи хоч і не значні можна буде й відчути й у Києві, Львові, Луцьку….

Будемо сподіватися, що заява румунського вченого не збудеться, а поки що для безпеки пропоную прочитати публікацію про те, як поводити себе коли почалися поштовхи землі.

Бережіть себе і все буде добре….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 15.09.2013 пише:

    Ворбусе, чого ти страсиш людей різними дурницями. А меблі старі не потрібно було викидати, вони напевно би затримали землетрус! 😀

  2. artprom 15.09.2013 пише:

    ой, людоньки. лиш би Межигірря не трухануло. біда буде, страуси настрахається, тай пеньки може повикорчовувати 😡

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*