Як я робив візу у візовому центрі - Блог про Львів

Як я робив візу у візовому центрі

Така довгоочікувана віза

Доброго дня, називають мене Вертоліт і сьогодні я розповім вам як я робив польську візу.

Отже, перш за все потрібно  записатись!!!

Перша перепона, записи візовий центр  йдуть на  3-4 місяці  вперед,  додзвонитись  до них  дуже важко, а  зареєструватись через інтернет не реально (в  них постійно падає база даних – воно і не дивно  купа  народу  бажає записатись і думає що їм це вдасться).

В посольстві  записатись напевно можна тільки по блату,  але  там  можливо  зробити візу без здирництва  про яке  я розповім  далі.

Нарешті ви записались!!!!

Зібрати пакет документів –  це не складно,  але  вони  дуже  часто міняють  вимоги до документів,  тому  раджу  за місяць  до подачі передзвонити і уточнити. Я так  і подзвонив і тут виявилось, що потрібно  чек про купівлю страховки (ну скажіть мені, хто зберігає чек якщо місяців пару тому  без чеку все  було ОК). А і  ще  одне, не всі страховки їм подобаються, також треба уточнити.

З документів потрібно:

Копії всіх заповнених сторінок в українському і закордонному паспортах (і оригінали);

Копію страховки і чека про купівлю страховки (плюс оригінали);

Дві фотографії;

Заповненні анкети котрі можна скачати в них на сайті (але факт що з першого разу вони будуть заповненні невірно);

(ну і якщо ви подаєте на шопінг візу так як подавав я) Лист прохання.

День подачі!!!  

Не забувайте  номери запрошень на подачу документів переписати або роздрукувати, заходимо в середину, стаємо в чергу щоб взяти номер щоб висидіти чергу щоб перевірили документи, потім йдемо в чергу оплатити (дивіться скільки і які  документи в людей, бо інколи забувають дати якийсь чек і  все  заново). А потім гонорово без черги віддаємо чеки у віконце і  молимось щоб візу нам дали.

Також читайте:   Як крадуть речі із секонд-хендів

Не буду вам розказувати про бардак і  наглих людей які думають що вони самі розумні, розкажу про фінансову сторону. Страховка  200+-  грн.  оплата за візу 35 є (саме  євро потрібно і мати, хоча можна купити) і  ти ще  платиш їм  за послуги візового центру 190 грн.(за те, що ти стояв черги по 30 хв. до кожного вікна).

Підходимо до каси і бачимо листок (за послуги банку додатково стягається 20 грн.). Хмм, цікаво за що вони ще будуть брати гроші? Чеки про оплату  зберігаємо обов’язково, потім  з ними та  з паспортом десь через днів шість приходимо забирати конверт. А в конверті ваш паспорт. А в паспорті  або віза або пусто.

Підсумок !!!

Що не може не радувати, це те, що оплачуєте послуги після того як ваші документи будуть перевірені.

Детальніше можна прочитати про візи ось тут. Зробити візу вам обійдеться в 100$+черги+нерви  !!!

Беручи немалі гроші за послуги  можна  надавати набагато кращий  сервіс. Але і люди ведуть себе не порядно. Записаний на 9:30, то прийди в 9:30, а не в 10:00, а потім всі хто на  десяту чекають, бо треба пропустити тих розтяп, котрі запізнились. Люди будьте відповідальні та пунктуальні без цих якостей  в житті ніяк.

Якщо комусь цікаво взнати всі аспекти в деталях, то кажіть напишу більш детально і по ділу.

Автор статті: Вертоліт.



Також раджу прочитати:

коментарів - 42 може ще щось напишете?

  1. Шпулька 08.08.2012 пише:

    Найбільше злить оцей прикол з чеком за страхівку. Їм не підходить чек, який видали в страховому агентстві. Треба всеодно підійти в них там на місці і дівчинка випише новий чек. Невже не можна організувати все так, щоб менше витрачалося часу? Вони ж заявляють, що створені для полегшення отримання віз і бла-бла.

  2. Архіваріус 08.08.2012 пише:

    Поле для бюрократів продовжує існувати і косарі збирають рясний урожай у вигляді послуг, які би мали бути безкоштовними.

  3. Ваня Жук 09.08.2012 пише:

    Якщо маєте час, то пишіть все про ці візи, як отримати, на скільки часу даються. Інформація завжди актуальна.

  4. Вертоліт 09.08.2012 пише:

    Ваня Жук, Ок в найближчий час напишу все докладно !!! 💡

  5. У мене в Житомирі є консульство?
    Чи можна в ньому оформити візу?

    Віза я так розумію шенгенська, тому без проблем можна їздити по Європі.

    Тепер інше питання – максимальний термін, на який можна отримати візу?
    Потрібно надавати на кожен день бронювання готелів? (чіткої мети на поїздку немає – хочу просто подорожувати).

    І з цього знову ж таки питання – якщо я забронюю готелі (за це ж потрібно заплатити), а мені відмовлять від надання візи?

    Також чув, що можна заплатити 35 євро, і знову ж таки, можуть відмовити.

    А страховка? Чому так дорого? Я кілька років тому оформлював на 10 днів – так там було щось близько 30-40 грн або й менше…

  6. Вертоліт 10.08.2012 пише:

    У мене в Житомирі є консульство?
    Чи можна в ньому оформити візу?
    ТАК (потрібно просто записатись)
    Віза я так розумію шенгенська, тому без проблем можна їздити по Європі.
    ТАК
    максимальний термін, на який можна отримати візу?
    Це залежить від типу візі яка буде робитись(я робив шопінг візу до Польщі- 1ший раз на 6 днів треба іменні чеки фактури привезти 2гий раз мульти віза до 90 днів перебування в Євросоюзі багаторазий вїзд термін дії візи 1 Рік і так само чеки фактури потрібно)

    Потрібно надавати на кожен день бронювання готелів?(це туристична віза)
    Не обовязково можна дати справку що в тебе на рахунку є 1000 євро і все або довідку про доходи за рік.

    якщо я забронюю готелі (за це ж потрібно заплатити), а мені відмовлять від надання візи?
    Платять тільки аванс за бронь номера,це не великі гроші але краще дати справку що в тебе на рахунку є 1000 євро

    Також чув, що можна заплатити 35 євро, і знову ж таки, можуть відмовити.
    Так можуть відмовити ну тут вже нічого не зробити ,якщо ти вже мав шенгенки то дуже мала вірогідність що відмовлять хоча може бути і таке.

    А страховка? Чому так дорого? Я кілька років тому оформлював на 10 днів – так там було щось близько 30-40 грн або й менше…
    Кілька років тому !!! 🙂
    Але я оформляв страховку на рік то що віза в мене на рік .

  7. Вертоліт 10.08.2012 пише:

    “У мене в Житомирі є консульство?”

    http://www.konsulatrp.zt.ua/ 8)

  8. Ксю 11.08.2012 пише:

    Щодо вимог до страхівки – це вимога Посольства, а Пункт прийому Візових анкет цю вимогу виконує, тому нелогічно звинувачувати в цьому посередника. Зверніть, будь ласка, ще раз увагу, що на Садовій знаходиться Пункт прийому Візових Анкет (ППВА), а не Візовий Центр, і рішення про видачу візи приймає виключно Консульство.
    Як було добре зауважено вище – заявники самі винуваті у виникненні черг по-перше, тому що запізнюються, по-друге, тому ще не добросовісні, і багато хто нормально не готується до подачі документів , і все це потрібно передивлятися і перевіряти у ППВА повторно. у Консульстві ніхто не буде вам пояснювати все по 300 разів…
    Тому варто починати з себе і ретельно готуватися до поїздки за кордон починаючи з отримання візи.
    Бажаю гарної подорожі автору статті!

  9. Вертоліт 12.08.2012 пише:

    Бажаю гарної подорожі автору статті! 🙂
    велике спасибі !!!!
    виключно Консульство. —- і то правда 🙂
    Консульстві — я казав саме про пукт прийому анкет
    Це само собою зрозуміло що в консульстві не будуть повторяти.
    Я ще коли з синеньким паспортом їздив так в консульстві Королівства Нідерланди мене не прийняв посол тому що я на 40 секунд запізнився.

    А стаття тільки для того щоб показати як воно і є, зі сторони зичайного споживача !!! 🙂

  10. Вертоліт,
    Знак питання в мене був зайвий))
    Я знаю що є консульство))

    Тобто я зрозумів, якщо у мене є на рахунку 1000 євро, то я без проблем оформлю візу на тиждень-два?
    (Шенгенська віза вже була – в Німеччину на 10 днів)

  11. Вертоліт 13.08.2012 пише:

    “Документи, що засвідчують наявність фінансових засобів, якими володіє заявник з метою покриття коштів подорожі, напр.: витяг (довідка) з банківського рахунку за останні 3-6 місяців, підписані дорожні чеки, кредитні картки (банківська довідка про наявність коштів на картці), довідка з місця праці з зазначенням посади і розміру заробітної плати за останні 6 місяців, запрошення (оригінал та копія), видане у відповідності до Закону «Про іноземців» від 13 червня 2003 року (видається у Воєводському управлінні).”От так воно звучить загалом.

    “Актуальна, видана банком, довідка про стан рахунку або дорожні чеки на суму не меншу ніж 100 злотих на 1 день перебування, кредитні картки, крім дебетних платіжних карток.” А це про туристичну візу сказано

    Я завжди користуюсь:(банківською довідкою про наявність коштів на картці)

    “Тобто я зрозумів, якщо у мене є на рахунку 1000 євро, то я без проблем оформлю візу на тиждень-два?” Загалом все правильно

  12. Андрій 10.09.2012 пише:

    Стаття дуже субєктивна і я б не радив її вважати за істину, в мене до прикладу все було навпаки. Я б навіть сказав що працівники центру дуже спокійні, привітливі, чемні, все чітко розказали і помогли виправити ці помилки які у мене були, хоча могли спокійно відіслати). Щодо наших людей які як завжди хочуть пролізти без черги, ну тут як завжди, такі люди завжди були, є і будуть, і хай ніхто не зарікається, адже можливо буде момент коли вам терміново буде потрібно візу на завтра і ви готові віддати будь-яку суму. От що єдине мене також обурило це те, що банк бере 20 грн за послуги, це просто здирництво на рівному місці.

    Я що на прийом документів що на отримання витратив не більше 30хв. Черги якщо і є то 10-15хв, все дуже чітко головне не проспати свій номер на екрані.

    А от щодо страхівки і оригіналу чеку, то смішно чути що хтось немає цього чеку. Люди ви навіщо тоді страхівку оформляєте? суто для візи? чи для себе?, хоча в тому і в іншому випадку оригінал потрібен обов’язково інакше страхівка просто не дійсна. А щодо ціни то я наприклад взяв одну на всі країни на весь рік, коштує 9 евро, і робив візу з ним і в болгарію і шенген, і в Росію іздив.

  13. Андрій 10.09.2012 пише:

    Доречі, хто подавався другий раз на шопінг візу, напишіть які суми у вас були, бо чув інформацію що чеки мають бути на не менше 200 злотих, хоча в візовому центрі кажуть що сума не важлива.

  14. Вертоліт 16.09.2012 пише:

    1 ше я не казав що зі мню були не привітливі
    ВЧИСЬ ЧИТАТИ
    2 час в кожного свій само собою
    (Скільки разів ти робив візу там ????)
    якшо один раз тобі пощастило це не означає шо всім так щастить

    3 А от шо до страхівки не говори дурню
    я їжджу дуже часто закордон і роблю собі страхівку на рік !!!
    ше до 01.08.12 чеку не потрібно було
    Страхівка дійсна без чеку !!! знаєш є така штука як база данних
    куди тебе вносять при купівлі страхівки

  15. Андрій 16.09.2012 пише:

    Ти писав цитую

    Беручи немалі гроші за послуги можна надавати набагато кращий сервіс.

    Особисто я вважаю що сервіс якраз нормальний, скажем так більш ніж адекватний, аби ше були порядні люди то все б було чудово.
    Я здавав на візу вже 4 рази на різні терміни і у різні країни, і завжди чеки вимагали, я це знав і для мене це ніколи не було сюрпризом. І жодного разу я не чекав в черзі більше 30-40хв, думаю що це нормально.

    Страхівка дійсна без чеку !!! знаєш є така штука як база данних
    куди тебе вносять при купівлі страхівки

    Якби ти хоч раз стикнувся з страховим випадком ти б такого бреду не писав, хоча можливо це лише мені так не повезло(

  16. Андрій 16.09.2012 пише:

    От скоро збираюсь робити другу шопінг візу, іменні чеки вже маю, подивимось як воно буде далі

  17. Вертоліт 17.09.2012 пише:

    Дружище те що я казав то шо погано ??? я казав шо можна краще
    Якщо ти згоден на гавно сервіс то твоя справа
    Я з 18 років роблю собі візи був в Польскому Чеському Німецькому і В консульстві королівства Нідерланди. З візових центрів я був в Польскому Італійському Голандському і не раз. Так от досвід не пропєш )))) постійно роблю візи і знаю шо де і як !!!!! Най більше шо я жив в європі то 3 місяці і повір ні один європеєць не буде мати такий сервіс як ми
    З іншої сторони як шо ти чи хтось з твоєї родини працює у цьому центрі то не дивно шо ти так розказуєш !!! а в мене нікого там і я сказав як поводяться з нами простими споживачами
    Вивчив слово СУБЄКТиВНО вивчи і солово ДОСВІД !!!!!

  18. Андрій 18.09.2012 пише:

    В мене немає нікого нівяких посольствах, все робив сам без жодної допомоги і жодного хабаря

  19. Smile 21.02.2013 пише:

    я була в цьому візовому центрі тиждень тому. черг ніяких не було…подача документів зайняла приблизно35-40 хвилин, і то тільки тому шо я подавала документи перший раз і анкету заповнювала на місці, персонал дуже приємний і ввічливий, допомогли у всьому розібратись)

  20. Андрій 21.02.2013 пише:

    До речі я вже зробив і другу шопінг візу, ще півроку тому і знову було все нормально, зайняло до 20 хв, я прийшов вчасно зі всіма документами на руках, питання було лише в черзі 5-10 людей, от і все

  21. Андрій 17.03.2013 пише:

    А в нас би річна страхівка на шенген коштувала би всього 80,48 грн. 097хдхдхд 🙂

  22. Архіваріус 17.03.2013 пише:

    Андрій, То все неправдиві слова. :mrgreen:

  23. Христя 13.04.2013 пише:

    туристична медична страхівка потрібна не візовим офіцерам в консульствах чи посольствах і не прикордонникам на паспортному контролі, а потрібна саме Вам! Адже у випадку хвороби чи нещасного випадку витрати будуть непорівняні з мізерною вартістю страхівки.

  24. маті 01.06.2013 пише:

    Андрій, а зараз як там? можна так само приїхати і подавати? чи ті онлайн регестрації мусові?

  25. маті, не знаю як у Львові, а от у Житомирі – тільки реєструватись через інет або по телефону, так як зараз ну просто шалені черги ! 😈

  26. Надія93 22.06.2013 пише:

    Вертоліт, доброго дня!в мене була віза на 90 днів по запрошенню в Нідерланди …через який термін я можу заново відкрити цю візу??

  27. Надія93 пише:
    Вертоліт, доброго дня!в мене була віза на 90 днів по запрошенню в Нідерланди …через який термін я можу заново відкрити цю візу??

    Як тільки закінчиться ця віза.

  28. Яна 22.07.2013 пише:

    Доброго дня, Вертоліт! Можливо ви маєте відповідь на моє запиттання:
    Якщо я не маю можливості забрати свій закордонний паспорт (з візового центру)з візою у конкретний день,на протязі скількох днів я можу його забрати?
    Наперед дякую =)

  29. Вертоліт 22.07.2013 пише:

    Яна, Доброго дня
    На протязі тижня можна ще прийти і забрати паспорт, або просто зателефонувати на Садову до них (+38 044 5945496 +38 032 2351776 +38 050 1179053) вони все вкажуть.

  30. Яна 22.07.2013 пише:

    Ой Вертоліт, вони на Садовій нічого не скажуть, бо дозвонитись до них не реально! 🙂 Дякую!

  31. Яна пише:
    Доброго дня, Вертоліт! Можливо ви маєте відповідь на моє запиттання:
    Якщо я не маю можливості забрати свій закордонний паспорт (з візового центру)з візою у конкретний день,на протязі скількох днів я можу його забрати?
    Наперед дякую =)

    Я забирав на наступний, не саме з цього візового центру, думаю нікуди той паспорт не дінеться навіть і через тиждень)

  32. Вертоліт пише:
    або просто зателефонувати на Садову до них (+38 044 5945496 +38 032 2351776 +38 050 1179053) вони все вкажуть.

    Що ти мелеш? Це служба підтримки всіх візових центрів по Україні, яка вільна тільки в годин 8 ранку))) Як таких телефонів конкретного візового центру немає, тому тільки прийти можна і запитати на місці.

  33. Володя 21.10.2013 пише:

    Дуже цікавий досвід. Знайшов інформацію – Як поводитися у Консульстві http://ostarbeiter.vn.ua/povedinka-u-konsulstvi.html 🙂 Оце вже люди інструкції придумують 😆

  34. Тарас 28.11.2013 пише:

    Ось би хотілося поїхати в Закопане на лижі(1-2дні) і разом з тим прикупитися трішки.Підскажіть яку візу отримати,шопінг(які умови) чи туристичну?Попередньо маю 2Німецькі і 1Італійську візи як турист.
    Наперед дякую

  35. Олга 23.04.2014 пише:

    Начиталась,і аж смішно…люди добрі,якщо ваша ласка-подавайте документи у посольствах чи у консульствах.побачите скільки там адекватних людей і як з вас будуть пилинки здувати.особливо,коли не вистачає якогось документу.до поїздки нормальна людина готується заздалегідь і про реєстрацію подумати також бажано пошвидше,а не за день-з бухти-барахти захотілось поїхати через тиждень.і потім претензії-а чому не можливо зареєструватись??????черги.виходить,люди скучають за чергами на вулиці під Консулятом)ті ,хто все ж таки 30 -40 хв просиділи повинні також зрозуміти,що з халатністю багатьох інших(це спізнювання,непідготованість)-боротися важко.тай тим більше з такою кількістю людей і кількістю робочих вікон не важко порахувати ,що візовий менеджер виконує роботу трьох,як мінімум.а до нього ще й претензії є)можливо є і не ввічливі,але всі ми люди,а не роботи..

  36. litvin 27.04.2014 пише:

    я перепрошую…щоб стати в чергу на отримання візи краще їхати до Львова…через інтернет не реально!??

  37. алена 16.03.2015 пише:

    пидкажить, будь ласка, якщо документи подаються у пункт прийому визових анкет, то це и означаэ, що ти став в чергу ща визою чи потим ще потрибно йти в посольство? яка ризниця миж ппва и посольством польщи?

  38. СЄРЖИК 03.09.2015 пише:

    СКАЖЫТЬ БУДЬ-ЛАСКА, ХТО ЗТИКАВСЯ З ТАКИМ, Я ПРОПЛАТИВ В КРЕДОБАНКУ 450 ГРИВЕНЬ ДЛЯ ТОГО ЩОБ СТАТИ НА ЧЕРГУ.ПЛАНИ БУЛИ ЪХАТИ В ПОЛЬЩУ… В МЕНЕ ПЛАНИ ПОМЫНЯЛИСЬ, Я ВЖЕ НЫКУДИ НЕ ЪДУ, ЧИ МОЖНА ВЕРНУТИ ЦЫ ГРОШЫ???

    • ViK 09.09.2015 пише:

      Можна повернути.
      Передзвоніть в кол центр – на квитанції є номера, вони вам розкажуть, що потрібно зробити

  39. Свєта 23.07.2016 пише:

    Скажiть, будь ласка, я роблю візу вперше….документи подала 12го, на сайті відстежую чи віза готова, а що має конкретно писати коли уже готова віза не знаю….бо пише одне і те ж:опрацьовані візову заяву отримано з Посольства Польщіу Пункті прийому Візових Анкет до Польщі у Rivne AC 15/07/2016…

  40. Вадім 01.08.2016 пише:

    Де краще купити страховку?

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Як пропатчити KDE2 під FreeBSD?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*