Враження Воробуса від Трускавця - Блог про Львів

Враження Воробуса від Трускавця

Воробус в Трускавці

Як відомо, кілька днів тому вашому автору довелося побувати в такому містечку на Львівщині як Трускавець.

Цим цікаве це місто, так це тим, що тут протягом року відпочиває дуже багато людей із різних куточків не лише України, а й світу. Приїздять люди сюди щоб оздоровитися, адже Трускавець славиться тим що має багато лікувальних джерел.

Про те, яке враження справив на Воробуса Трускавець читайте у сьогоднішній публікації на блозі.

Отже, цю публікацію розіб’ю на три частини.

Розпочну з негативу. Так от, дуже дивним було для мене побачити багато розвалених будівель, аварійних сходів, старих санаторіїв. Все-таки, совок тут присутній і ще й який.

Не скажу, що всі санаторії в ганебному стані, але вид більшості із них бажає бути кращим. Не помиті вікна, облуплені будівлі – це для мене було шоком.

Але, такі вже реалії нашого з вами життя. Ніхто не думає про інші будівлі. Власники будують свої, а поруч стоять занедбані.

Совок

Сходи

Другий момент – санаторії та джерела. Якщо ви хочете побачити істинне лице Трускавця, то треба йти в центр міста. Там у теплі дні, кажуть, нема де перейти настільки багато відпочивальників.

Головна площа досить таки гарна, є багато пам’яток архітектури, таких як пам’ятники (Тарасові Шевченку та Степану Бандері), музеї, церкви тощо.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на Боржаву. Частина перша.

Щодо джерел, то їх є аж 14-ть. Звісно, що найбільшим попитом користується тут джерело Нафтуся. Пити цю воду можна лише у бюветі, так як вода втрачає лікувальні властивості при контакті з повітрям.

Пити її можна лише за рецептом лікаря. В іншому ж випадку можуть бути проблеми зі шлунком і не лише.

Про Нафтусю ми поговоримо у найближчих публікаціях на блозі.

Біля бюветів, як це не дивно звучить, стоять люди з пташками. Я думав що вони вже зникли назавжди, але помилився. Знову ці набридливі слова: «погладьте пташку, зробіть фото». Задовбали ці шарлатани.

Парк. Поруч із центральною площею знаходиться парк. От де гарно, так це там. Люди собі ходять, дихають повітрям. Я був в Трускавці взимку, а можу собі уявити що тут робиться влітку коли все цвіте.

Звісно, хороше враження псують облуплені сходи, розбиті туалети біля бюветів, але що ж вже поробиш.

Виходимо з парку і знову ж таки санаторії, санаторії,….. Для себе просто сказав – Трускавець – місто санаторіїв.

Фотогалерею з Трускавця можете переглянути тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 09.03.2014 пише:

    найбільшим попитом користується тут джерело Нафтуся. Пити цю воду можна лише у бюветі, так як вода втрачає лікувальні властивості при контакті з повітрям.

    ну по-перше не відразу втрачає, тому можна випити і поза бюветом, а по-друге якраз нафтуся навідміну від інших зберігає свої властивості кілька діб.

  2. Vorobus 09.03.2014 пише:

    Stakeholder, http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%84%D1%82%D1%83%D1%81%D1%8F

    :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*