Не площа Митна, а якась конюшня - Блог про Львів

Не площа Митна, а якась конюшня

Площа Митна

Продовжуємо відповідати на запитання чи то пакт прохання наших читачів. Чергове таке прохання надіслала Воробусу відомий блогер України – Ольга Врублевська.

Далі цитую її слова: «Ігоре, я вчора згадувала про тебе на площі Митній.

Мені там назначили зустріч, я прибула дещо раніше і не знала де подітись – там нема лавочок! А вони там ой як би не помішали!

Є якийсь незрозумілий дещо поламаний шматок лавки біля клумби, там і посиділа, як факт можеш написати ще одне – на площі Митній є потреба у лавочках!».

Признаюся, свого часу була думка написати про цю площу. Просто затримка була лише за тим, а чи не перейменують площу Митну у площу Героїв Небесної Сотні.

Таки не перейменували, а дарма. Можливо якраз тоді би площу нормально відреставрували. А так, вона виглядає як якась конюшня. І це у 5-ти хвилинах від самого серця нашого міста.

Площа Митна давно потребує ремонту і це стосується наступних моментів:

1. Лавочки, про які так згадувала Ольга.

І справді їх там з кожним днем все меншає та меншає.

Одразу ж після її запитання Воробус почав шукати старі фото саме із цієї площі. Що я знайшов? Все просто, лавочки біля неподалік від фонтану ще були, а тепер там є кусок дерева і то воно розташоване біля смітника.

Також читайте:   У парку культури незабаром відкриють Зимовий парк

«Приємно сидіти», що не кажіть. Є правда лавочки біля поліклініки та біля «Кумпеля», але там вічно все зайнято або ж сидить якась алкашня.

Не дивуюся що Vrubli не мала де сісти.

2. Занедбаний фонтан.

Вже би з ним визначилися чи він працює чи ні. А то йдеш у будній день він увімкнений, на свято – тишина.

Та і здалося би його відреставрувати.

3. Розбита плитка.

Якщо перейтися площею Митною та проспектом Свободи, то це наче пекло і рай. На площі Митній – плитка побита, де-не-де занепала, є тріщини.

На проспекті ж Свободи все чудово. Недаремно там часто проводять різного роду ярмарки чи фестивалі.

4. Голуби.

Не знаю що з ними робити, але щось таки треба робити. Коли не проходжу повз площу Митну там вічно голуби все «засирають». Ну, вже мені вибачте за слово. Такі реалії.

Плюс бабусі ходять їх сюди кормити. Розумію, це жива природа, їсти давати треба, але ж не для того щоб потім вони «засирали» всю площу.

Поруч знаходиться заклад швидкого харчування, то ті ж голуби там на столи сідають і просто не дають людям перекусити.

Висновок? Треба щось змінювати на цій площі, а то ще так до Нового року і це буде площа не Митна, а площа бомжарська.

Так завжди не буде….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Arwenita 10.06.2014 пише:

    Прочитала статтю – отримала море позитиву, незважаючи на те, що вона – про проблеми площі. Звичайно, якщо є проблема – про неї треба говорити.

    Особливо сподобалося про голубів. Я собі так яскраво уявила, як бідоськи, наївшися, давляться, аж очі в них вилазять, аби не обісратись ненароком, бо не можна засмічувати площу, яку щойно поприбирали. Такі собі свідомі голуби 😀

    Ще варіант – голуби, поївши, рівними рядочками тупцяють у спеціальний голуб”ячий біотуалет, де чемно займають чергу, питаються “хто крайній?” і пропускають вперед жінок та стареньких 😆

    Заклад швидкого харчування – то окрема історія. Уявила собі, як людина зайшла перекусити, замовила собі чогось і вийшла, наприклад, в туалет, щоб місце звільнити для їжі. Повертається – а там голуб останні крихти з тарілки доїдає, ще й сік через трубочку смокче 🙂

  2. Вертоліт 10.06.2014 пише:

    Кого хвилює як голуби перестануть гадити) буув наказ не гадити значить не гадити 😆

  3. viking 10.06.2014 пише:

    Воробуса треба зробити заступником міського голови Львова з питань голубів, вужів і сорок на вулицях міста 😀

  4. Архіваріус 11.06.2014 пише:

    Воробусе, а чому коней на площі не видно? 😕

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*