Оглядовий майданчик церкви Ольги та Єлизавети у Львові

Воробус на оглядовому майданчику

Так люблю той Львів, що бракує ми слів. Саме такими словами розпочну чергову публікацію на блозі Воробуса.

Любить ваш автор прогулятися містом, а якщо ще й на нього подивлюся із висоти пташиного польоту, то взагалі чудово.

Про відкриття нового оглядового майданчика на церкві святої Ольги та Єлизавети читав у ЗМІ вже давно. Якщо не помиляюся, його відкрили після реставрації ще 11 липня під час «Ночі у Львові».

Але, читати та слухати від інших враження – це одне, а ось побувати там – це інше. Думав Воробус, гадав, і таки нарешті випала нагода там побувати. А завдячувати в цьому маю своїй хорошій подрузі, яка мене туди потягла.

Отже, приїхали ми до церкви Ольги та Єлизавети близько обіду, зайшли всередину, помолилися, поставили свічки за здоров’я наших військових у зоні АТО, а потім почали думати де ж знаходиться вхід на оглядовий майданчик (як таких вказівників у церкві нема).

Лише на вході в церкву написано, що майданчик для огляду працює у будні дні з 12 і до 17 години 30 хвилин, а у вихідні з 15 і до 19 години.

Прямуємо церквою і бачимо біля дверей сидить чоловік старших років. Ми саме вже хотіли його запитатися чи бува не сюди вхід на оглядовий майданчик як побачили що якраз люди виходили на вулицю саме із нього.

Вхід на оглядовий майданчик

На вході треба заплатити 10 гривень за вхід на оглядову екскурсію. Як написано там, це пожертва на ремонт та реставрацію храму.

Також читайте:   На площі Митній з'явилися світлофори

Ок, заплатили. Хоча, квитків як на ту ж Ратушу там не дають.

Піднімаємося наверх ми дуже вузькими сходами. Їх досить таки багато (в кінці скажу точну кількість). Інколи навіть голова починає крутитися, а якщо хтось іде зверху, то з труднощами люди минають один одного.

Вузькі сходи

Але, це все дрібниці. Якась мить і ми вже на оглядовому майданчику. Як сказав нам пан що збирав гроші за вхід, висота його близько 80-и метрів. Вміститися на ньому може не більше 50-ти чоловік. Чому? Тому що сам майданчик дуже вузький.

Вид зверху

Обійти його можна навкруги, але якщо ви великих розмірів можуть бути проблеми. 🙂 Воробус худенький, тому обійшов все і по кілька разів.

З оглядового майданчика на церкві Ольги та Єлизавети дуже добре видно вулицю Городоцьку, центр нашого міста. Нема таких набридливих дерев як на тому ж Високому Замку, а люди та транспорт здаються вам дуже і дуже мініатюрними.

Городоцька як на долоні

Звісно, Воробус не міг не постояти кілька хвилин на одинці. Львів таки зачаровує своєю красою. 🙂

Панорама Львова

Час невблаганно минав, тому треба було спускатися. Копійки на пам’ять ваш покірний не кидав, бо нема куди, але сюди думаю ще неодмінно повернуся.

До речі, заходити на оглядовий майданчик можна і не через центральний вхід у церкву. Збоку також є спеціальні двері.

Ще один вхід

Ну, і про обіцяні сходи. Так от, щоб піднятися на оглядовий майданчик церкви Ольги та Єлизавети треба подолати рівно 183 сходинки. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. VIK 22.08.2014 пише:

    >Ну, і про обіцяні сходи. Так от, щоб піднятися на оглядовий майданчик церкви Ольги та Єлизавети треба подолати рівно 183 сходинки.

    а я то думав, що ти конкурс влаштуєш 😀

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Звідки оглянути Львів з висоти

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*