Як приготувати панкейки

панкейки

Практично всі підлітки в кінці 90-х років дивились американські серіали «Беверлі Хілз 90210», «Район Мелроуз». І коли показували сніданки героїв, часто ми бачили страву панкейки. Що ж це таке?

Сніданок по-американськи

Панкейки (Pancakes), є популярною стравою у Сполучених Штатах Америки і Канаді. У перекладі означає тістечко на сковороді (pun-сковорода, cake-тістечко). Круглі пишні млинці входять до складу практично будь-якого сніданку, їх рясно поливають кленовим сиропом чи як варіант цукровим сиропом (позаяк в Україні кленовий знайти важко). Як приготувати саме цукровий сироп – дивіться рецепт на блозі METRO: https://blog.metro.ua/ru/kak-prygotovyt-saharnyj-syrop-kulynarnye-sekrety/.

Сьогодні американські бістро, кафе обов’язково мають в своєму меню панкейки з різноманітними добавками: ягодами (чорниця, лохина, малина, полуниця і т.д.), фруктами (банани, яблука, груші) , шоколадом, різними злаками, медом та ін. Добавки можуть замішуватися в тісто або подаватися з готовими млинцями.

Процес приготування

Рецептів панкейків є не так вже й багато. Всі вони схожі між собою. Інгредієнт, за допомогою якого млинець стає пишним – сода, або розпушувач. Мені це не підходило, не люблю присмак соди у тісті. І для того, щоб домогтися повітряного тіста, отримати ніжну ванільну “хмарку” яка тане в роті, замінила розпушувач на збиті білки. Тоді тісто буде підніматися за рахунок бульбашок повітря з білків, а не від кислоти і соди. Запевняю Вас, Ви витратите на 5 хвилин більше часу – але отримаєте чудовий результат.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця 3 шт (відокремити жовтки від білків)
  • цукор 2 ст.л або мед 1 ст. л
  • сіль на кінчику ножа
  • молоко 1 склянка
  • борошно 1 склянка
  • олія соняшникова або кукурудзяна 1 ст.л
  • ванільний екстракт 0,5 ч.л

панкейки

Отже, готуємо так:

  1. Відокремити жовтки від білків.
  2. Жовтки перетерти з цукром до білого (кілька хвилин). Влити молоко. Перемішати і додати просіяне борошно.
  3. Білки + сіль = збити до м’яких піків.
  4. Обережно, круговими рухами підмішати білки в жовткову суміш.
  5. У самому кінці, додати 1 ст.л олії і обережно перемішати. Тісто вийде, як рідка сметана. Якщо тісто дуже густе, погано розходиться на сковороді – додати трохи молока, і акуратно перемішати.
  6. Трохи прогріти сковороду, бризнути на неї масло, і витерти серветкою, щоб утворився тонкий шар. В подальшому, сковороду змащувати не потрібно.
  7. Вилити трохи тіста на сковороду. Повертаючи, дати тісту розподілиться рівномірним шаром. Як тільки побачите бульбашки повітря, сміливо перевертайте на іншу сторону. Найзручніше це робити силіконової лопаткою.
  8. Готові панкейки можна змастити зверху розтопленим вершковим маслом, або ж відразу складати пірамідкою.
  9. Доповненням до таких млинців можуть бути різні фрукти, горіхи,цукровий сироп …. та що завгодно)))

Панкейки печуть на невеликій сковороді без олії. Сковорода для панкейків може бути звичайною, в якій млинець вручну, за допомогою лопатки перевертається на інший бік. А є сковороди, з двох половинок, які щільно з’єднуються між собою.

За формою панкейки повинні бути круглими, з рівними краями, по товщині не менше 0,5 см. Їх складають пірамідкою, подають по 2-3 штуки на порцію. Обов’язковий додаток – цукровий сироп, кленовий сироп або рідкий мед.

Смачного! Балуйте себе і своїх рідних!

З Вами була Януся. Читайте мій блог Янусина кухня та підписуйтеся на мене у соцмережах. Па-па!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*