Подорож в Індію: особливості життя - Блог про Львів

Подорож в Індію: особливості життя

kfc

У завершальній публікації про дуже цікаву країну Індію ми згадаємо місцеві ресторани, світові мережі, мобільні оператори, мову, сміття й не лише. Поїхали…

БАРИ, РЕСТОРАНИ

ЇДАЛЬНІ З ІНДІЙСЬКОЮ ЇЖЕЮ. Найкращий варіант познайомитись з індійською кухнею. Вибір доволі різноманітний, хоча все побудоване на тісті і овочах, але, якщо ресторан не вегетаріанський, а про це потрібно питати відразу, то можна посмакувати і куркою. Порції дуже великі. Порцію рису можна замовляти і на дві людини. Ціни у таких ресторанах цілком прийнятні. Щоб вдосталь поїсти, позамовляти різних страв на двох, вистачить 400-500 рупій.

СВІТОВІ МЕРЕЖІ. KFC, McDonalds, Dominos Pizza. Тут вдосталь таких фаст-фудів. Якщо ви попросите місцевого відвести вас в ресторан, не дивуйтесь, що він підвезе вас до KFC. У деяких містах це вважається рестораном. Ціни більші, чим у нас. За піцу найбільшу (в нас вона, напевне, найменша), дві коли і воду ціна 950 рупій.

Ресторани. В основному традиційні для нас ресторани розташовані у готелях. Тут ціни ще більші, ніж у фаст-фуді звісно. Ціна за пляшку пива десь від 300-400 рупій.

МОБІЛЬНІ ОПЕРАТОРИ. Якщо ви хочете придбати картку індійського мобільного оператора, це зробити не так просто, як у нас. У вас обов’язково попросять паспорт і телефон когось із місцевих жителів, який зможе за вас поручитись. Так що спочатку прийдеться подружитись із кимось перед тим, як купляти картку мобільного оператора. Зате тут є 4G. У містах інтернет нормальний.

СМІТТЯ. Це, напевне, головна проблема Індії. Тотальне сміття всюди. Більшість викидає сміття прямо на вулиці, біля річки, озера і т.д. Також дуже мало публічних туалетів. Тут всі роблять свою справу під деревом, в міську річку чи в спеціальні канави, які йдуть вздовж вулиць. Звісно ароматів це все не добавляє.

Також читайте:   Водоспад Пробій

Швидка їжа

СПАННЯ НА ВУЛИЦЯХ. Через перенаселеність країни і бідність населення не всі мають житло. Особливо це видно у Колькаті. Тут просто все роблять на вулиці. Готують їсти, перуть одяг, сплять. Якщо пройтись ввечері, ви неодмінно побачите, як мінімум людей 30, які сплять на вулиці. При чому не всі прямо на вулиці, у декого є дивани, ліжка, лампи і інші речі, які у кожного є вдома.

МОВА. Основною мовою тут є хінді. При чому варіантів хінді є багато. Тому індійці із різних штатів можуть не розуміти один одного. Тут також дуже поширена англійська, але багато людей говорять нею із особливим акцентом, тому звичайні, слова не так просто зрозуміти.

Люди

ЛЮДИ. А от і головна перевага Індії – це її люди.

Відкриті, доброзичливі і усміхнені, особливо до людей із білим кольором шкіри. Не дивуйтесь, якщо ви будете йти по вулиці, а на вас всі зглядаються, якщо зупините когось спитати на вулиці, а збереться кворум людей 15-ть.

Доброзичливі люди

Також будьте готові зробити, як мінімум 10 селфі за день із просто незнайомими людьми, які вас попросять про це. Нічого дивного, якщо до вас підходять на вулиці і просто захочуть з вами поговорити чи просто доторкнутись. Усім хочеться стати частинкою вашого життя. Ця відкритість і безпосередність індійців зачаровує. Це ще одна із вагомих причин відвідати цю прекрасну країну.

Більше фото ТУТ.

Автор статті: Sofi.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*