У Львові подорожчав проїзд в електротранспорті. Шість чи сім гривень за поїздку? - Блог про Львів

У Львові подорожчав проїзд в електротранспорті. Шість чи сім гривень за поїздку?

Тепер 6 гривень

Наступна стаття буде присвячена темі транспорту. Давненько ж я нічого не писав на цю тематику еге ж?

Так ось, вчора стало відомо, що з середи, 15 січня, подорожчає вартість проїзду в електротранспорті нашого міста.

Відтепер прості люди мають викласти із своєї кишені не п’ять, а шість, а то й сім гривень за одну поїздку. Студенти та всі інші категорії, які можуть їздити по даному типу квитків тепер вартуватимуть три гривні.

З одного боку – це погано, а з іншого – добре й навіть дуже. Нижче ви зрозумієте чому.

Отже, вчора, 10 січня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення підняти вартість проїзду у трамваях та тролейбуйсах із п’яти до шести гривень за одну поїздку.

Причина? Напевно, як завжди, загальне подорожчання життя. Іншого обгрунтування я не бачу.

Але, на цей раз у піднятті плати за проїзд є свій прикол. Нарешті «Львівелектротранс» та Львівська міська рада починають наводити лад із дурдомом у салонах трамваїв і тролейбусів.

Тепер якщо ти купуєш квиток у водія, то доведеться заплатити на гривню дорожче. Це зроблено для того аби нарешті розвантажити водія від вічних передавань за проїзд. Оплата за проїзд у «шефа» буде більшою, тому має відлякати пасажирів від покупок саме у нього.

Також читайте:   Знаменитий Слайдіні

Це нормальна європейська практика й немає на що жалітися.

Якщо ж потенційний пасажир буде розраховуватися за проїзд за допомогою смартфону (Приват 24), смс-повідомлення (саме так оплачує за проїзд автор цих рядків), а також квитків, придбаних заздалегідь у кіосках, то плата за проїзд вартуватиме шість гривень.

Окрема розмова про точки реалізації квитків у кіосках. З чим, а з ними є проблеми, тому відтепер буду моніторити їх і писати відповідні скарги у «Львівелектротранс».

До речі, варість місячного абонементу не зміниться. Він як і колись коштуватиме 160 українських гривень.

І ще один момент. Хто користується електронною системою оплати за проїзд, ті люди знають, що зараз у трамваях і тролейбусах можна придбати квитки з пересадкою на півтори години за 5 гривень 50 копійок. Зміни вартості цього виду «тікета» після здорожчання не передбачено.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*