Неймовірна історія Слави Медведенка. Частина перша - Блог про Львів

Неймовірна історія Слави Медведенка. Частина перша

Слава Медведенко

Прочитав!!! Мені вистачило два дні, аби майже на одному диханні прочитати книгу Maxim Gayovyy “Від дірявих кедів до мільйонів доларів. Неймовірна історія Слави Медведенка”.

Одразу скажу: книга мені реально зайшла!!! У ній Slava Medvedenko розповідав про те, як він зміг втілити у життя свою мрію – зіграти в НБА та стати чемпіоном найсильнішої ліги світу. Однак, там було багато цікавих моментів – не тільки про цю мрію.

У книзі чудово показаний той стан, у якому наш баскетбол (в принципі, як і інші види спорту) перебував у 90-х роках минулого століття. На жаль, перехід від статусу однієї з радянських республік до незалежної давався важко. І на спорті це теж відображалось.

І, як у книзі пише сам Станіслав Юрійович, зараз теж багато що залишилося нам у спадок з тих часів, особливо в плані роботи клубного менеджменту в командах Суперліги. Однак, до цього ми ще повернемось…

Звернув увагу на спогади Станіслава Юрійовича про свого першого тренера – Олександра Дмитровича Коваленка, який приводив БК “Київ” до чемпіонства у 2000 році.

Читаючи про стосунки між тренером та його підопічним, я чомусь підсвідомо згадував “Легенду № 17” і те, як там показували стосунки між Валерієм Харламовим та Анатолієм Тарасовим. Я колись писав, що це були стосунки ніби як у сина з батьком. І щось подібне я уявив, коли читав про стосунки між Медведенком-гравцем та Коваленком-тренером. Там були описані деякі моменти, які, впевнений, мають у перспективі допомагати налагоджувати стосунки не тільки дитячим тренерам зі своїми підопічними, а і, наприклад, директорам компаній зі своїми підлеглими. Ну, це я образно кажу. Але якщо Ви прочитаєте (сподіваюсь, що ця книга скоро з’явиться в електронному варіанті), то Ви зрозумієте, про що я.

Також читайте:   Волейбол. Фінальна серія плей-офф. "Барком-Кажани" та "Локомотив" обмінюються перемогами

З особливою теплотою я читав про період, який Медведенко провів у БК “Київ” (хоча це і був лише один сезон). Чому з теплотою? Тому що саме в цей час я почав активно цікавитись баскетболом. Пам’ятаю, як на каналі “1+1” виходили окремі випуски “Проспорту”, присвячені NEBL. Показувались і самі поєдинки (щоправда, здебільшого, у запису, але домашні матчі проти “Жальгіріса” та “ЦСКА” з Андрієм Кириленком у складі показали наживо). Тоді моїми кумирами були Шакіл О’Ніл та Григорій Хижняк. І, мабуть, Гриша мені тоді імпонував трохи більше. Це був сезон, який став визначним для молодого гравця з Києва, оскільки вже наступного сезону він був у складі “Лос-Анджелес Лейкерс”.

До речі, дозволю собі трохи подискутувати з автором. У книзі йдеться про те, що Медведенку пропонували контракти “Даллас” та “Фінікс” (який був тоді не в такому сміхотворному стані, як зараз). І не тільки західноєвропейські гранди хотіли бачити Медведенка у своєму складі. Дуже сильно хотів бачити у себе Славу головний тренер “ЦСКА” Станіслав Єрьомін.

У сюжеті “Проспорту”, який був записаний перед “Фіналом чотирьох” NEBL, тодішній наставник “армійців Москви” так і говорив каналу “1+1”: “Медведенко надо брать в “ЦСКА”!!!”. Але добре, що він опинився у “Лейкерс”. Інакше б не було цих двох чемпіонських перснів, що для українського баскетболу є більш ніж вагомим досягненням.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*