Олексій Солдатенко: «Історія «Фенікса» почалася з мрії». Частина третя

Частина третя

Продовжуємо інтерв’ю з директором Центру соціальних молодіжних інновацій «Фенікс» Олексієм Солдатенком, який фактично стояв у витоків виникнення футзального клубу «Фенікс» (Харків).

– Якщо не секрет: чому «Фенікс» вирішив не брати участь у розіграші Кубку України (U-15)?
– Дітям фізично складно грати з суперниками, які на два роки старші. У «Феніксі» грають хлопці 2006, 2007 і 2008 років народження. Тож, думаю, чемпіонату України (U-15) та чемпіонату Харкова (U-15) цілком вистачило, якщо йдеться про набуття досвіду. Вважаю, що АФУ даремно не проводить чемпіонати у вікових категоріях U-14, U-12. Це зробило б змагання цікавішими і рівнішими, залучило б більше учасників.

– Які плани у «Фенікса» на останню частину сезону?
– У зв’язку з карантином не те, що турніри, а тренувальний процес під питанням. Дуже складно щось планувати, особливо, коли є передчуття, що двома тижнями карантину справа не обмежиться. Поки вирішуємо головне завдання – як зберегти ігрову форму команди.

– Чи плануєте брати участь у літньому турнірі у Чорноморську?
– Є два турніри, в яких команда бере участь навесні традиційно – Кубок «Plarium Ukraine» пам’яті Бориса Ланевського і Турнір, присвячений Дню захисту дітей. Поки що через карантин ці два турніри під питанням. Про поїздки до інших міст в умовах сьогодення говорити передчасно.

– Чи є у планах Вашої команди у наступному сезоні підвищитись у класі та спробувати свої сили у Вищій лізі (U-15)?
– Це багато в чому буде залежати від формату і логістики турнірів. Цього року логістика часто викликала питання. Це, в першу чергу, пов’язано, як мені здається, з недостатніми кадровими ресурсами самої АФУ. Двоє людей фізично не в змозі витягнути такий обсяг роботи. Думаю, Асоціації потрібно переглянути сам підхід. Я б віддавав проведення чемпіонатів та Кубків на аутсорсинг через оголошення тендерів. Нехай логістикою і організацією займаються зацікавлені компанії або клуби на місцях. А Асоціація координує і підтримує процес.

Також читайте:   «Futsal Week U-19»: збірна України (U-19) фінішувала другою у групі «В»

– Давайте перейдемо з майбутнього до минулого. Перш за все, хочеться спитати: чому саме футзал, а не великий футбол?
– Футзал простіший організаційно. У нього великі перспективи і велике майбутнє. Футзал динамічний і видовищний, вимагає швидких рішень, працювати не тільки ногами, а й головою. Ми самі – батьки на аматорському рівні, а тренери на професійному – грали саме у футзал.

– Девіз харківського «Фенікса» – «Героєм може бути кожен». Він відповідає філософії клубу?
– Абсолютно. Цьому у нас підпорядковано усе. Не тільки тренувальний процес, а й інформаційна стратегія, де завжди в центрі – дитина. Хлопці добре пам’ятають, з чого вони починали. Усвідомлюють, що їм довелося змінити в собі та скільки сил докласти, щоб досягти такого результату. Для нас вони – герої в повному розумінні цього слова.

Далі буде…

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*