Як зварити узвар

узвар

Ось вже і минула більша частина грудня, і небагато часу залишилося до Святого Вечора та Різдвяних свят. Добрі господарі готуються до них заздалегідь. На Святий Вечір в кожній хаті будуть готуватися різні страви, а також узвар. Хочу зупинитися якраз на приготуванні цього напою. Здається справа зовсім проста, але насправді це не так.

Для того, щоб приготувати узвар потрібні сушені фрукти. Це можуть бути сушені яблука, груші сливи. Все залежить від вашого смаку.

Поговоримо про те, як приготувати узвар із сушених яблук. Здається цілком проста справа. Набрав сушениць, зварив – от і маєш узвар.

Для того щоб зварити узвар в першу чергу потрібні сушениці. Їх можна купити на базарі або приготувати самому.

Поговоримо про те, як самому приготувати сушениці. Для того щоб узвар мав добрий смак і колір потрібно в першу чергу назбирати яблук. Краще всього для цього підходять, як у нас кажуть, «винні» яблука. Тобто такі яблука, які мають кисло-солодкий присмак. Також підходять кислі яблука. Солодкі яблука не підходять для узвару, так як вони не дають кольору і не мають доброго смаку.

Також читайте:   Скажена корова

Отже назбирали ми яблук, порізали їх на дольки і викладаємо їх на сушку. Конструкція сушки може бути різноманітною, це залежить від вашої фантазії. Після закінчення процесу сушки висушені фрукти ховаємо до настання свят. Краще всього їх зберігати у мішках з простого полотна. Але потрібно добре їх зав’язувати, бо в мішок може пробратися харчова міль і тоді всі ваші труди пропадуть, бо міль відкладе там яйця, а личинки дуже скоро перетруть ваші сушениці на порох.

Приступаємо тепер до приготування узвару. Беремо каструлю ємністю 5-7 літрів, заповнюємо її на 3/4 водою і додаємо 3-4 жмені сушених яблук, на свій смак можете також додати трохи сушених грушок або чорносливу. Також можна додавати шипшину, чорноплідну горобину, терен.

Тепер ставимо каструлю на повільний вогонь. Узвар повинен варитися на протязі 2-3 годин. Після приготування каструлю з узваром потрібно відставити і дати йому ще настоятися на протязі 8-ми годин. Ось і все.

Веселих Вам свят і смачної куті.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Narcus 06.01.2011 пише:

    Хороший напій-на святковий вечір він якраз доречний!!!

  2. Ксю 06.01.2011 пише:

    Narcus пише: Хороший напій-на святковий вечір він якраз доречний!!!

    абсолютно згідна з тобою….яке ж різдво без узвару

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*