Електронні квитки у громадському транспорті? - Блог про Львів

Електронні квитки у громадському транспорті?

Електронні квитки у громадському транспорті

Вчора вашому автору довелося знову їхати у громадському транспорті, а саме у трамваї.

Хто користується цим видом транспорту та й іншими, той знає, що там відбувається, особливо в час-пік.

Люди висять один на одному, бабці сваряться, бо одна одній не звільнила місце, а оті передавання за проїзд – це щось. Не знаю чи ще в якійсь країні світу є подібне.

Як зайдеш на передні двері, то цілу дорогу замість того, щоб обдумати свої плани на день чи подрімати лишні кілька хвилин, приходиться передавати за проїзд. Звісно, що можна на всіх забити і не передавати, але ми ж культурні люди і собі такого дозволити не можемо.

Але, схоже усьому з часом приходить кінець. Не стане виключенням і наш громадський транспорт.

Які нововведення чекають нас, коли вони будуть читайте далі.

Приходжу я вчора додому, вмикаю телебачення, а там говорять що вже найближчого літа у нашому місті введуть електронні квитки.

Як саме це виглядатиме?

Кожен громадянин, хто користуватиметься громадським транспортом має купляти електронний квиток, вносити туди кошти і за допомогою цього квитка розраховуватися за проїзд.

При посадці в транспорт пасажир підносить електронний квиток до пристрою жовтого кольору, розташованого в салоні, після цього з’являється сигнал зеленого кольору і поїздка вважається оплаченою. Тобто валідатори зчитують інформацію з мікрочіпа вмонтованого в проїзну картку.

Також читайте:   Доступне житло в сучасній новобудові Львова

Перехід усього громадського транспорту на цю систему оплати за проїзд планують зробити протягом року, якраз до ЄВРО-2012.

Спочатку це нововведення запровадять у трамваях і тролейбусах, а згодом дійде черга і до автобусів.

Виникає питання, а що ж буде з пільговиками, людьми, які рідко користуються цими видами транспорту?

Так от, для людей, які рідко користуються трамваями і тролейбусами (мова іде поки що про них), будуть продаватися разові талони.

Щодо пільгової категорії населення, то їм видадуть талони запрограмовані на відповідну знижку або такі, які будуть передбачати безкоштовний проїзд.

І насамкінець, додам вартість такого проекту, за попередніми оцінками, коштуватиме близько 8 млн. євро.

Тепер висловлюю власну думку з приводу цього нововведення.

Щось мені здається, що з цією системою оплати будуть дуже сильні проблеми, особливо серед старшого населення. Ви мене звісно вибачте, але старші люди компа увімкнути не можуть чи поповнити рахунок у мобільному, а тут якісь електронні квитки.

Хоча, поживемо побачимо.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. zars 14.04.2011 пише:

    Поламають… або стиряють.

  2. ksen77777 14.04.2011 пише:

    а я за!!!!!!! тому як в Європі усюди так! навіть у поїздах! так краще! тому як зайшов , протімбрував і поїхав! 🙂

  3. ksen77777 14.04.2011 пише:

    і ніяких тобі, “передайте будьласка”, “водій а ви мені решту з тисячі гривень не віддали” і тому подібне 🙂

  4. zars 14.04.2011 пише:

    “протімбрував” – немає такаго слова.

  5. Stakeholder 14.04.2011 пише:

    Сподіваюсь ця система буде розрахована назавжди а не тільки на період Є2012, тобто на цих електронних компостерах не будуть дико економити, що потім всі ці “високотехнологічні” фішки будуть вічно поломані, і всі будуть далі розраховуватись середньовічним способом. Ні, ну економити не будуть по любому, залежно яких розмірів талантліві руководітєлі з ПР будуть брати відкати. Цікаво скільки буде коштувати кожен з цих компостерів, якщо до прикладу в харківському метро дерев’яні лавочки офіційно коштували кожна по 30 тис. гривень. 🙂

  6. russo turisto 14.04.2011 пише:

    Надо же пахану на что-то жить. Экономия ему не к лицу. А откатать мы умеем, так что держите карман шире. Лавочки это только начало, Лавочкин вам еще не такое отстегнет. :mrgreen:

  7. PVS 14.04.2011 пише:

    Черговий спосіб про$р@ти 8 млн. євро, при цьому 3/4 покласти собі в кишеню. Я б ще зрозумів, якби цей квиток вимагався для входу в трамвай/тролейбус (a-la жетон в метро), але ж пропонується схема, коли можна і не оплачувати, або швиденько оплатити при появі контролю (а вони тепер не замаскуються – в них же буде спецобладнання і навряд чи воно таке непомітне).

    P.S. Пільгові категорії населення – це взагалі маразм пострадянського простору. Якщо людина має перед державою якісь заслуги – дайте їй відповідну грошову винагороду, котрою вона сама розпорядиться. А то виходить, що моя бабця, яка вже добрі 5 років нікуди не виїжджала з села має право кожен день кататися на трамваї чи тролейбусі і відповідно недоотримує за це певну суму – не дуже велику, але вона б нею 100% розпорядилася зовсім інакше.

  8. ksen77777 15.04.2011 пише:

    zars, ну я кижко сі вибачею, але не знаю літературної української мови!!!!!!!!!!!!!!!!
    😕

  9. zars 15.04.2011 пише:

    ksen77777 пише: zars, ну я кижко сі вибачею, але не знаю літературної української мови!!!!!!!!!!!!!!!!

    “кижко” – то як?

  10. хаха 13.07.2011 пише:

    Так чого заходиш у передні двері?
    Купи з 10 квитків в будці. Зайшов у задні чи середні двері. Прокомпостував квиток. і ніяких проблем. Їдь і думай.Ніхто не буде заважати. Можеш слухати мп3-плєєр. Хіба тяжко додуматися так зробити?
    А електронних квитків не буде і не мрійте. Кажу Вам, як той що близький до того. Бо це не вигідно ні місцевим чиновникам, ні перевізникам. Там є свої домовленості. Рука руку миє.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*