Чи варто літати на літаках? (про катастрофу з ХК Локомотив) - Блог про Львів

Чи варто літати на літаках? (про катастрофу з ХК Локомотив)

Чи варто літати на літаках?

Почув цю новину, коли був далеко за містом, тому і одразу нічого не написав. Але, тепер, коли я тут хотів би сказати кілька слів про цю трагедію, а її іншим словом більше її і ніяк не назвеш.

Отже, у середу 7 вересня у Росії сталася масштабна авіакатастрофа.

У небі під містом Ярославль розбився літак ЯК-42 на якому перебувало 45 пасажирів: 37 пасажирів і 8 членів екіпажу.

Що прикро, що цими пасажирами були у переважній більшості хокеїсти місцевого хокейного клубу. Але, яка різниця хто ці люди, вони загинули і більше їх повернеш. Вижили з 45 людей на борту лише 2 чоловік і то не відомо чи вони будуть жити чи ні. Отак от.

Чесно кажучи, пишучи ці рядки, аж мурахи по спині бігають. Як це так, що із-за халатності якоїсь людини чи групи людей страждають невинні люди. Чому я кажу людини? А що не ясно. Що десь хтось помилився.

Причин аварії називають багато: паливо, несправність літка, помилка пілотів і так далі. А хіба родичам загиблих від цього легше? Команда також мала багато своїх фанатів, адже ХК Локомотив являється досить відомою командою і за час своєї історії здобув багато титулів.

Також читайте:   Так і живемо....

Ця трагедія мені нагадала 1979 рік, адже саме тоді в українському небі розбилася футбольна команда «Пахтакор». Зараз також багато говорять про причини тодішньої катастрофи, але тут висновок один – людей нема, а хто там що наробив, хто протупив це вже таке.

Загибель президента Польщі під Смоленськом, Скнилів – це також авіакатастрофи. Чи не забагато їх зараз?

Спілкувався на цю тему із старшими людьми, що вони думають по цьому питанню, так от, їхня думка така, що зараз літаки почали битися набагато частіше. Совок, совком, як каже Адекват, але люди робили свою працю сумлінно. Тепер же все робиться так а би було і отримати гроші.

Іншу думку старші люди кажуть, що можливо за часів СССР не говорили все що відбувається, тобто люди гинули, а ми нічого не знали. Хмм, можливо і так. Зі старшим поколінням як можна погодитися, так і ні.

Досить часто я вже починаю задумуватися, а чи безпечно взагалі літати? Нехай це і швидкий транспорт, але останнім часом дуже небезпечний. Хотілося би почути вашу думку по всіх питаннях.

Насамкінець, сьогодні говорити не буду нічого, просто помовчу у пам’ять людей, які загинули цією наглою смертю…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. Toss 12.09.2011 пише:

    менше втягувати всякого негативу, менше чекати, що десь заб’єшся і жити поки можна.

  2. Stakeholder 12.09.2011 пише:

    Варобус, літак розбився об землю а не “у небі”. Те що зараз літаки почали падати частіше – це маячня, при совку ніхто нічого не розказував, от ніхто нічого і не знав, навіть про Чорнобиль може ніхто і не знав би якби радіація не пішла по Європі. І якщо вже не літати на літаках, то і не сідати в машину, в авіакатастрофах гине набагато менше людей ніж у автомобільних. А що до причин цієї аварії, ну їх багато, сама основна я вважаю це древній літак, це по-перше, а по-друге зараз набирає популярності версія того що це сталось через спішку, бо тоді якраз мав відбутись якийсь політичний форум у Ярославлі, от всі сраколизи і старались любими способами якнайшвидше звільнити аеропорт і смугу для государів, і пілот навіть якщо ще на землі зрозумів що літак має якісь технічні проблеми, і міг екстренно загальмувати всеодно пішов на зліт, інакше його б просто звільнили за те що займає бояринам смугу…Не розумію людей які ностальгують за совком, він же досі навколо нас.

  3. Натка 12.09.2011 пише:

    наше життя таке несподіване. необов*язково літати літаком для того, щоб загинути. можна просто йти по вулиці, і бац… а тебе вже нема в живих. так повітряний транспорт вважається найнебезпечнішим по суті. проте, наше життя залежить не від нас. якщо вища сила вважає, що тобі треба піти в інший світ, то ти нічого не вдієш…

  4. Натка 12.09.2011 пише:

    ще хочу додати… нещодавно моя подруга літала в Туреччину. і літак був розвалюхою, як кажуть “на ладан дихав”. сусідка по сидінню, сказала моїй подрузі, що цей літак, то ше пів біди. бувають і набагато гірні. як би то банально не звучало, але цю проблему має вирішувати наша шановна влада. а їй до того зась, адже кожен з її представників має по власному літаку, шикарному… тому навіщо дбати про простих людей, які дійсно приносять користь цій державі і піднімають її престиж серед інших країн світу.

  5. Stakeholder 12.09.2011 пише:

    Натка, повітряний транспорт не вважається найнебезпечнішим, як я вже сказав на дорозі людей гине значно більше. А що до влади яка має вірішувати проблему старих літаків, то це звичайно так, але хто її обирає? ті самі люди, люди які заради халяви ладні ризикувати своїм життям літаючи на таких літаках і користуючись послугами таких авіакомпаній, першоджерело всіх цих проблем – це менталітет.

  6. Натка 12.09.2011 пише:

    я б не сказала. навіть круті авіалінії впускають в рейс металолом. підтвердження тому є ситуація, яка сталась з моєю подругою. вона літала літаком авіакомпанії Турецькі авіалінії. Дорого, щвидко, але літак тріщав по швах.
    а про менталітет, то теж не погоджуюсь. ми звикли все спихати на менталітет. всі хочуть, щоб була халява, але всі розуміють, що її нема і платять гроші все одно.

  7. Stakeholder 12.09.2011 пише:

    ми якраз привикли спихати все на владу забуваючи що саме ми їі вибираємо)

    всі хочуть, щоб була халява, але всі розуміють, що її нема і платять гроші все одно.

    не надавати адекватного сервісу але дерти втридорога це теж із менталітету), а халява в цій ситуації стосується тільки організаторів а не тих хто користується їх послугами))

  8. старий пес 14.09.2011 пише:

    Саме ліпше то є їзити фіров. Тіше єдіш дальше будіш, як казав їден мій знакомий москаль.

  9. PVS 14.09.2011 пише:

    Натка пише: цю проблему має вирішувати наша шановна влада.

    Проблеми з літаками має вирішувати не влада, а авіаперевізник. Stakeholder діло каже: якщо пасажири почнуть відмовлятися літати такими літаками і вимагати назад гроші за квиток, то або та авіакомпанія “очухається” і оновить техніку, або в них швидко знайдеться конкурент, який буде мати нормальну техніку.

    Нам треба навчитися “голосувати рубльом” – тоді все стане набагато простіше і якісніше. Цим принципом вже користується, наприклад Грузія – там немає перевірок санстанції, техоглядів і цілої купи інших, де-факто зайвих, контролюючих органів. Мотивується все дуже просто: люди самі знають де погано готують і самі слідкують за станом своїх автівок.
    Наскільки мені відомо – працює. А заодно і можливостей для хабарництва суттеєво поменшало.
    Так що менталітет – велика сила. Нам ще треба вчитися…

2 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Трагедія на авіашоу у США
  2. Трагедія на авіашоу у США

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*