Як заїхати на гору Ай-Петрі - Блог про Львів

Як заїхати на гору Ай-Петрі

Піднімаємося на Ай-Петрі

Як відомо, цього року під час відпустки ваш автор їздив відпочивати у Крим. Закордон я щось їхати не хотів, тому вирішив обмежитися відпочинком в Україні на березі Чорного моря.

Кожного дня лежати на морі мені би набридло, тому ми із друзяками бувало виїздили на екскурсії. Одним із місць, яке я відвідав стала гора Ай-Петрі, яка має висоту 1234,2 метри.

Все на перший погляд вроді добре, але люди, які ніколи там ще не були не знають які проблеми на них очікують із підйомом і спуском звідти.

Як добратися якнайшвидше на гору Ай-Петрі читайте у сьогоднішній статті на нашому блозі.

Справа у тому, що ми хотіли піднятися на цю гору за допомогою канатної дороги. А чому б і ні? Є ще можливість сюди доїхати автотранспортом або ж перейтися пішки, але навіщо? Хочеться екстріму, скільки того життя.

Підходимо ми до кас перед канатною дорогою і просто ахнули. Черги туди були такі великі, що на гору не піднімешся і за два дня.

Що робити? Чесно кажучи, була ідея стояти до кінця, але тут підійшли вони – місцеві водії, які почали пропонувати людям заїхати за таку ж ціну на гору, але на автівці. Вибору не було, навіщо так довго чекати, якщо є автівка, точніше бус.

Заїхали ми на гору десь приблизно за півтора години. Можливо це вдалося би і зробити швидше, але наш водій кілька разів робив зупинку у місцях, де можна заробити на людях: якесь смішне озеро, якась біла хатинка, орли і так далі.

Також читайте:   Похід Воробуса за маршрутом: Пустошак – Німецька полонина – Горган-Ілемський. Частина третя

До речі, ціна підйому на гору за допомогою машини така ж як і за допомогою канатки – 60 гривень.

По приїзді на гору наш водій запропонував нам квитки на канатну дорогу. Я спочатку не врубався як це тут так все схвачено, але згодом до мене дійде.

Ясне діло, що ми, як і інші люди, квитки взяли, навіщо ж нам чекати черг, про які так наголошував водій буса.

Погуляли ми по горі, сфотографувалися і ось настала черга спускатися вниз. Цього разу ми вже вирішили не брати ніяких бусів, а чекати на канатку. На це нам пішло близько трьох годин. Черг у касах, таких як казав водій не було, лише була черга на сам підйомник.

І тут прикол. Приходить якийсь водій і пропонує людям їхати вниз не на канатці, а автівкою. Це, за їх словами, можна зробити за допомогою квитків, які люди мають на канатку.

Отак от, тепер я зрозумів звідки у водіїв квитки з каси.

На канатці ми таки спустилися, але для себе я багато чого зрозумів. Тому, якщо наступного разу поїду на гору Ай-Петрі буду вже знати як, що і до чого.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 09.09.2011 пише:

    Бляха тепер я нарешті зрозумів що таке дикий капіталізм – унікальне явище. яке з’являється на екс-тоталітарних територіях, де зникли диктатори, які тримали всіх за яйця, але нормальна економіка теж ще не сформувалась, і ці території захоплюються приватними ділками, які пруть один поперед другого вириваючи один в одного ласі шматки, і все зароблене кладеться виключно собі в кишеню а не інвестується у справу, бо завтра може прийти ще один хитрожопий і копнути під сраку всіх інших, і ніхто нічого птотім не докаже, бо весь їх бізнес нелегальний. Справжні пост-совкові економічні джунглі)).

  2. adekvat 09.09.2011 пише:

    +1

  3. Vorobus 09.09.2011 пише:

    Stakeholder, зайди в контакт

  4. VIK 14.09.2011 пише:

    Vorobus ціна підйому на гору за допомогою машини така ж як і за допомогою канатки – 60 гривень.

    2 роки назад були на Ай-петрі – ціна квитка на канатку і на авто була 40 грн. – круто ціни ростуть! кожного року +10

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*