Похід на гору Парашка 1-2 травня 2014 року. Частина перша - Блог про Львів

Похід на гору Парашка 1-2 травня 2014 року. Частина перша

Парашка-2014

Коли свого часу їздили з одним паном на гриби, він запитав Воробуса наступне, цитую: «Ігоре, а які в тебе захоплення та як ти навчився збирати гриби?».

Автор блогу відповів з посмішкою наступним чином: у кожну пору року Воробус робить щось нове.

Взимку – часто їжджу на лижі, восени – ходжу на гриби, весною та, особливо влітку, стараюся їздити в туристичні поїздки. Не сидіти ж зараз вдома, коли так гарно на вулиці.

І ось, сезон нових подорожей для Воробуса було розпочато саме на травневі свята.

Така вже у нас традиція.

Довго думали з колегами куди ж то поїхати.

Варіантів було багато: Чорногірський хребет, Аршиця, Пікуй тощо.

Але, в останній момент ці варіанти по різних причинах відпали і ми поїхали в Сколе, де в кілометрах восьми від залізничної станції знаходиться – гора Парашка.

Бував на цій вершині разів зо ти точно, але кожного разу відкриваю для себе щось нове. Плюс цікаво було просто побути в компанії людей яких я знаю. Більшість із них на цю гору ще не ходила.

Тому, ми договорилися, взяли бус (довіз нас до Сколе) і компанією у складі 8-ми чоловік з рюкзаками пішли підкоряти вершини. Саме в горах ми і мали переночувати.

Традиційно, перший підйом всім дався дуже важко.

Також читайте:   Біля Львова занепадає палац Жеву́ських-Лянцкоро́нських (фото)

Почалося

Причини? Після зими люд ще не набрав форму, важкі рюкзаки, крутий підйом, плюс досить таки жарка погода. Воробус по ходу маршруту тричі переодягався. Десь так і думав що буде різна погода.

Якась година часу і ми натрапляємо в лісі на джерело. Його можна знайти побачивши надпис на дереві «вода». Поповнення запасів, коротенький відпочинок, по канапочці і ми йдемо далі.

Ще мить і над нашою групою почали нависати чорні хмари. Були навіть слова: «Зараз буде дощ, дощ, дощ». 😀 Але, за погане думати не треба, треба йти з настроєм що і робив Воробус.

Воробус по дорозі на вершину

На одній із ділянок маршруту треба йти лісом догори. Ось тут і почалися веселощі.

По-перше, почав падати дощ. Хто мав дощовики одразу ж вдягнувся і виглядав дуже весело, а хто як Воробус на дощ не зважав і почав співати з паном Романом.

Ніби розуміючи що дощ тут недоречний, природа його зупинила якраз тоді коли ми вилізли на сам хребет.

Перші відчуття тут – це неймовірне чисте повітря яким так і хотілося дихати на повні груди, краса навкруги та вирубка лісів. За неї також буде згадка окремим постом.

Краса

Хмари залишилися позаду, а ми вирішили попоїсти, адже йти до вершини ще треба було як мінімум 2 години. Найцікавіше лише розпочиналося…..

Далі буде…

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Похід на гору Парашка 1-2 травня 2014 року. Частина друга

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*