Контактна імпровізація - Блог про Львів

Контактна імпровізація

Контактна імпровізація

Доброго дня, шановні читачі блогу.

Сьогодні я познайомлю вас з одним із самих незвичних і самих прекрасних видів танцю – Контактною імпровізацією.

Я сам займаюся танцями – контемпом, і на одному з занять викладач як ознайомче заняття зробив нам урок з контактної імпровізації, який мене дуже зацікавив. І от нарешті вже в інакшій танцювальній школі відкрилася група контактної імпровізації, в якій я пізнаю це прекрасний танець вже два тижні.

Танець цей багато у чому унікальний! В чому його унікальність? – Про все по порядку.

Що ж таке Контактна Імпровізація?

Подивимось, що з цього приводу каже Вікіпедія: “Контактна імпровізація – танець, в якому імпровізація будується навколо точки контакту з партнером. Контактна імпровізація є однією з форм вільного танцю.”

Трішки про основу самого танцю. Основні принципи, на яких будується Контактна імпровізація – повна розслабленість тіла, мозг OFF, знаходження і збереження точки балансу, довіра до партнера, і одна, хоч матеріальна, але важлива річ – зручний і вільний одяг!

Танці

Під час контактної імпровізації м’язи мають працювати мінімально, а бажано взагалі не задіяні, це тісно пов’язано з точкою балансу під час танцю. Якщо будете напружені – ви не будете відчувати партнера. Коли тіло повністю розслаблене – ви готові до танцю!!!

На фоні повної розслабленості ви “по особливому” відчуваєте партнера через певні частини тіла – рука, коліно, бедро і т.д. – відчуваєте за допомогою балансу За рахунок постійного контакту і зміни точки балансу – народжується прекрасний і неймовірний танець, унікальний по своїй природі – який ніде і ніколи ви вже не повторите!!!

Також читайте:   Мінімалізм у музиці

Важливу, але не головну роль тут також відіграє довіра до партнера-партнерів, ви маєте духовно повністю відкритися партнеру, чим більше довіра – тим прекраснішим буде ваш танець!!!

Також маю зауважити, що контактну імпровізацію ви можете танцювати як один (“працюєте” з рівновагою і балансом свого тіла), в парі, про що було сказано вище, а також з більшою кількістю людей. І контактувати можна і потрібно не тільки тілом, але і очима, які виступають додатковим каталізатором вашого емоційного стану під час танцю.

Імпровізація

Ну а тепер відійдемо від техніки і поговоримо про духовну і практичну користь від “цього мистецтва”:

– танцюючи цей вид танцю ви навчитеся краще пізнавати своє тіло, розвинете його гнучкість;

– під час танцю ви духовно спілкуєтесь з партнером-партнерами – “відкриваєтесь один одному”, в результаті постійно розвиваєтесь духовно;

– танець знімає емоційне і фізичне напруження, в результаті ви відчуваєте прилив життєвих сил.

Наостанок хочу всім без виключення читачам блогу порадити заняття цим видом танцю, або хоча б обов’язково з ним ознайомитись. А тим хто сумнівається і хвилюється за техніку – сказати, що це танець не потребує абсолютно ніяких спеціальних навичок чи вмінь.

Його можуть танцювати всі, і ніхто ніколи вам не скаже, що ви робите щось неправильно. В контактній імпровізації – всі рухи правильні!!!

Читачам блогу хотів би побажати – ТАНЦЮЙТЕ І БУДЬТЕ ЩАСЛИВИМИ!!!

Дякую за Увагу!

Автор статті: patron.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*