Чи варто з собою носити документи? - Блог про Львів

Чи варто з собою носити документи?

Добрий день, пред'явіть ваші документи

Саме так, чи варто з собою носити документи? На цю тему ми сьогодні і поговоримо. Чому я пишу на цю тему, бо вже мене дістали з тими документами. З хати не маєш права вийти як тут тебе питають ваші документи. Прямо якби в Україні був введений якийсь надзвичайний стан.

Живий приклад. От буквально вчора ваш автор вийшов за хлібом, іде через свій під’їзд, аж тут мені на зустріч правоохоронні органи. Як пристали, думав не відв’яжуться. А все тому, що за їх словами, я був схожий на злодія, який обкрадає квартиру. З того всього я почав сміятися, бо відповів їм цитую: «Чию обкрадаю квартиру, свою?» 😀

Ясне діло, що вони гумору не сприйняли, такі всі суворі, поки їм пояснив що я тут живу у цьому будинку, можна вмерти. Бандитів би ловили, а не перевіряли документи у всіх кого тільки попало. Можливо скоро вже і з хати не вийдеш, бо треба буде документи пред’являти? Як на мене, повний брєд.

Ви скажете, що це поодинокий випадок? Та де там, це вже не вперше. А для чого мені усюди брати з собою паспорт? Щоб загубити?

Але, як бачимо, прийдеться, бо не відстануть. Хоча це не вихід, мають бути якісь інші шляхи вирішення ситуації. А ви уявіть собі таку ситуацію, що ви йдете на забаву, гарно одягнутий або ж гуляєте з дівчиною, а тут у вас перевірятимуть документи і якщо їх не буде, то може ще у райвідділ заберуть? З дівчиною разом? Повна маячня.

Також читайте:   Якщо знайшли ланцюжок з хрестиком на вулиці

Чому ще варто носити документи? Є ще один випадок, ви не поміняєте валюти. Тепер такий закон, що при обміні валюти треба із собою мати посвідчення особи. 🙂

Документи також потрібні, коли ви знаходитеся у прикордонній зоні. Там бувають пости міліції і якщо ви не покажете документа, що засвідчує вашу особу, то вас можуть кинути у камеру до вияснення. Бували вже такі випадки і не один.

А ще документи варто носити, бо не дай Боже щось з вами погане станеться. Як люди зможуть викликати ваших родичів.

Взагалі як на мене, то не обов’язково носити із собою оригінал документа. Можна і ксерокопію. Таким чином, ви хоч якось можете показати людям, які вимагають у вас документи хоч щось.

Та повертаючись до ситуації із міліцією, про яку писав вище ще досі злий. Ти людині пояснюєш що ти тут живеш, а вони і далі кажуть своє. Звісно, що є і сусіди, які підтвердять хто є хто, але все ж. Розумію, то їхня робота, але не таким чином.

Пішов за хлібом, а можна потрапити у райвідділ. Я ж нікого не рухаю, не б’юся, не чіпляюся до людей.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 21 може ще щось напишете?

  1. Бували й аналогічні ситуації.
    Особливо цікаво, коли виходиш влітку ввечері подихати повітрям (ну які там документи з собою), а тут тебе правохооронні органи вирішують “перевірити”. Звісно, неприємно.

  2. ГОПНІК 25.11.2011 пише:

    та наша міліція би реальних домушників шукали а не людей замахували а то йдеш по вулиці особливо вечором а шей пізно коли людей нема домахаються точно і не тіки за документи але й почнуть шмон не дай бог ше наркоту підкинуть і капець повне СВАВІЛЛЯ правду кажуть найгірші гопніки це в пагонах 👿 👿 😈

  3. Архіваріус 25.11.2011 пише:

    Воробусе, а що це ти москальських мусорів на заставку поставив?

  4. Stakeholder 25.11.2011 пише:

    Архіваріус, а є якась принципова різниця?))

  5. Документів з собою носити не потрібно і доказувати нічого не потрібно. Нехай правоохоронці самі доказують, що інкримінують і в чому конкретно підозрюють.
    А жартувати — марна справа. Сказані жартома слова сприймаються буквально.

  6. А як паспорт доводить, що Воробус – не домушник? Там хіба щось про це написано?
    Так, є відмітка про реєстрацію. Але я, скажімо, мешкаю геть не там, де зареєстрований. Тож коли мене зупинять біля мого під’їзду – паспорт ніяк не доведе, що я тут живу.

  7. Архіваріус 25.11.2011 пише:

    Володимир, Воробус не домушник, він літун. 😀

  8. Архіваріус 25.11.2011 пише:

    Stakeholder, Різниці принципової нема, бо ті і другі сміття. Але впершу чергу потрібно бути патріотом і потрібно про своїх мусорів говорити. :mrgreen:

  9. ARMIKRON 25.11.2011 пише:

    Випадки у Львові :
    йду по вулиці …. підходе до мене мент в цивільному .. руку на плече .. і каже : ” пройдемте ” думаю лана … стиснув кулак і пішов зним .. веде мну в рай віділ .. і каже .. : ” слушай парень ты извени что тебя среди улици выловли .. мы там казла отодного вязли с наркотой буш панятым … ” Я про себе думаю. лана хрен з ваим .. мовчки пішов з ним на останній поверх рай віділу .. потім привели тіпа … і як виявилось в нього в трусах найшли пакет маку і ще якоїсь наркотино дряні … ….. Птом мну мент каже … підписуй … і сує мені пустий протокол … Я кажу вибачте підписувати небуду адже він пустий … в мента очі квадратнікаже лана сиди чекай .. просидів .. 20 хв поки він маляву склепае …. птом дає протокол .. прочитав і підписав … …… Приходить повістка в суд . являюсь в указаний день в указану годину.. в указаний кабінет .. а там закрито .. думаю що за херня … йду там де судді сидять показую повістку ніц толквоого сказати неможуть так званні помічники судді .. птом влітає якась суддя і починае гавкати шо ви тут робите .. вам тут немона знаходитись і.т.д.. Я показую повістку вона каже суд перенесли прийдите тоді тоді … Я про себе думаю ага щас.. буду ще з роботи заради того відпрошуватись … в результаті в суд неявивсі і забув про то ……

    ========================
    Випадок другий той самий район .. підходить офіцер в тельняшці і каже нам потрібна ваша допомога в проведені слідчого діяння .. думаю лана падем .. роскажете що від мене тре … завели в кабінет а там ще 3 тіпа … і слідчий коли кажу встаете і мовчки …. всі кажуть добре …. птом привели затриманого .. поставили посеред нас … птом заходять 2 девачкі років по 16 .. і їх мент питае хто неа вас напав та видер сумочку …. .. ті показали на тіпа якого привели в наручниках …. і все ….. птом нас всіх відпустили … а птом про себе думаю блін а як би показали на когось з нас?
    ============================
    3 випадок … теж просили бути панятим але інший район інший рай віділ …
    коли виходив чую в райвіділі крик : небий сука .. всерівно непідпишу .. і такі звуки ніби хтось бє носком спіском ….
    ================================
    4 випадок …. йду по вулиці дадому … підходить ППС … привітались представились ваші документи … Я кажу нема .. неношу ссобою.. вони .. де живеш кажу на такый вулицы … а шо тут робиш кажу дамой топаю.. вони промовчали все і пішов далі

    ============================
    в Херсоні тьфу тьфу з ментами пересікатись недовелось
    але з нимим краще неприкалуватись адже так званий жарт вони ух як даже можуть прийняти в серййоз …..

    І ще саме головне закон диктують ті хто має гроші або хороші звязки .. і інколи мона мати прабли з ментами навіть якщо ти нічого незробив … …
    Головне думати що ти їм говориш , непідписувати папери нечитаючи .. і якщо просять документи предявити .. ви маете право попросити предявити їхні доки … щоб знали с ким говорите …..
    Кароче на ту тему багато мона писати …
    ВИСНОВОК : документи треба ссобою носити завжди після 9 вечора .. інакше Є ризик просидіти нічку другу в обезяніку …

  10. ARMIKRON 25.11.2011 пише:

    за орфогра помилки ссорі … адже писав швидко . бо на роботі

  11. Stakeholder 25.11.2011 пише:

    ARMIKRON, ти де працюєш? на маршрутці?)) чи може в мін. освіти? 😀

  12. Stakeholder 25.11.2011 пише:

    Архіваріус пише: Stakeholder, Різниці принципової нема, бо ті і другі сміття. Але впершу чергу потрібно бути патріотом і потрібно про своїх мусорів говорити.

    щось ніяк в мому згвалтованому за день мозку не можу пов’язати мусарів з патріотизмом, може завтра спробую
    😀

  13. ARMIKRON 25.11.2011 пише:

    Stakeholder, не там не там Я непрацюю… на данний момент Я працюю в технічній підтримці одного проекту! ( підтримка програмного забезпечення таксі компаній, або як дехто каже Я швидка компютерна домопога , або компютерна няня =) або просто психолог онлайн гиг ) .. кожен прикалуеться по своєму в тому плані … більшість часу прожив у Львові зараз живу в Херсоні … .

  14. Архіваріус 26.11.2011 пише:

    ARMIKRON, Ти напевно якогось пеха маєш, бо щось дуже часто з поліцаями пересікаєшся.

  15. Документи варто носити. Завірену нотаріально копію і ця вся штука коштуватиме раптом 100 грн., але це позбавить від ночівель у райвідділах, від неприємних ситуацій при ДТП і у інших обставинах.

  16. adekvat 26.11.2011 пише:

    Юрко Блогер пише: Завірену нотаріально копію і ця вся штука коштуватиме раптом 100 грн.

    Ну нахера чесати чого не знаєш.
    Копію паспорта нотаріально НЕ завіряють. Ні в деж конторі, Ні в приватній!!! 👿 👿 👿
    Чи ти про копію водійських прав??? 😆 😆 😆

  17. adekvat, мав на увазі документ, що засвідчує особу, а ще вже на вибір, кому що до душі. Але бажано щоб першочергово документ був виданий державною установою, у ППС до таких посвідчень більше довіри.

  18. adekvat 26.11.2011 пише:

    Взагалі по протоколу для ППС годиться лише паспорт, а то шо вони “довіряють” якимось іншим посвідченням то вже вони самі з пальця висмоктали

  19. adekvat, можу з понеділка поцікавитися у їх установі 😈

  20. У мене завжди з собою права

  21. ARMIKRON 27.11.2011 пише:

    Архіваріус,
    та НІ .. такий же хуліган як і Воробус …

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*