Глухонімі, які збирають гроші - Блог про Львів

Глухонімі, які збирають гроші

Чи справді вони глухонімі?

Цих людей я зауважив вже давно, десь починаючи від початку літа.

Тоді, під час посиденьок у літньому кафе біля Галицького ринку до нашої компанії і решти людей, які сиділи на вулиці, підійшов мужчина, нічого не сказав, тільки роздав папірці, у яких писало що він глухонімий і йому треба фінансово допомогти.

Уваги на цього мужчину я не дуже то звертав, бо на свій вік вже і так побачив стількох любителів халяви, що можна лище сказати: «оййойойойойой». Мені вже ті жебраки так набридли, що я вже не можу спокійно йти по місті.

Як не вуличні музиканти, то бабусі, то якісь діди, що треба на проживання, а коли його питаєш а не на пляшчину часом тобі? То він починає весь трястися і втікає.

Вже спокійно не можна попоїсти чи просто посидіти за бакалом пивця у кафе. Ви зараз можете мене сильно критикувати, що я зазнався і так далі. На що я скажу, що такий самий як і всі люди. Знаю як важко даються людям гроші.

Так от щодо теми. Випадок із глухонімими я запам’ятав та і лице людини, яка роздавала листівки якось запам’яталося.

Через деякий час сиджу я з друзями біля університету імені Франка на літніх столиках знову ж приходить цей пан і роздає листівки. Люди йому кидають гроші, він все своє забирає і йде собі.

Пішов разок з дівчиною у піцерію «Челентано» і знову ж та сама картина. Дівчина ще мене спитала, цитую: «Ігор, що ти так уважно дивишся на цього пана з листівками?».

Також читайте:   Львів в очікуванні Різдва (фото)

Звісно, що я згодом все пояснив. Що цікаво, у них є досить дивна фішка. Вони зненацька з’являються і зникають за пару секунд. Так якби від когось ховалися?

Отак пару кабаків перебігти і на роботу ходити не треба?

Якщо ви будете сидіти у центрі і до вас підійде жіночка або ж чоловік і будуть вам тикати якісь папірці з проханням допомогти і шо саме головне, не будуть з вами говорити, то це глухонімі збирають гроші на допомогу. Яку? Я так і не зрозумів.

Можливо даремно я розвів паніку і взагалі дарма зачепив цю тему, але дійсно цікаво хто ці люди і невже вони так катастрофічно не мають грошей. Світ зараз такий, що аферистів всюди повно, можливо вони теж одні з них.

Була думка перевірити чи дійсно ці люди німі? Але, знову ж, вони дуже швидко з’являються і дуже швидко зникають. От вчора знову я їх бачив у піцерії «New York street» в центрі. З’явилися, на цей раз це була жіночка, поставила якусь скульптурку на стіл і за хвилину зникла.

Поставлю собі за мету таки взнати чи вони балакають чи ні. Спитаю яка година як побачу на вулиці.

А ви бачили цих людей? Дійсно вони потребують допомоги?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. duvnuj 04.11.2011 пише:

    Сто разів бачив. заходять в кафе, кладуть на стіл іконки/брелочки/сувенірчики з націнкою в 2-3 рази, обходять коло і збирають все назад, тоді виходять.

    Просто пропонують людям придбати якусь сувенірну річ. Часто комусь цікаво і він купує. Інші купують з метою допомогти.

    Все ж краще ніж просити, красти і таке інше. Люди просто продають дрібнички. Це ж не шахрайство… думаєте держава за них дбає? Більшість з них без роботи.

    А ви би взяли на роботу глухонімого?

  2. Архіваріус 04.11.2011 пише:

    Свого часу я працював на підприємстві глухонімих. І тоді вони не ходили по кафе та вокзалах з сувенірами , календарями та іншим крамом. Вони мали працю і ще до своєї мізерної пенсії досить вагомий додаток – зарплату. На сьогодні це підприємство майже не працює, а людям якось потрібно жити. Ось і приходиться самим за себе піклуватися, бо нашій державі і її керівництву глибоко наплювати на людей -інвалідів. До речі, в більшості випадків, це добросовісні працівники.

  3. adekvat 04.11.2011 пише:

    Питання не ц цьому а в тому чи вони дійсно глухонімі яким потрібна допомога, чи жуліки.
    Моя порада: якщо свято віриш шо їм потрібна допомога допоможи, якщо сумніваєшся ігноруй.

  4. Архіваріус 04.11.2011 пише:

    adekvat, Чесні люди з простягнутою рукою не ходять, вони намагаються якимось чином заробити собі копійку на прожиття.

  5. adekvat 04.11.2011 пише:

    во во

  6. Пилип Арсенійович 04.11.2011 пише:

    Я думаю це жуліки

  7. adekvat 04.11.2011 пише:

    +1

  8. russo turisto 06.11.2011 пише:

    Разлука, ты разлука –
    Чужая сторона.
    Никто ее не знает,
    Лишь только ты и я.

  9. ната 08.11.2011 пише:

    У нас в Беларуси работвют предприятия, где трудятся глухонемые, есть и для инвалидов по зрению и проч. Однако такие вот продавцы с записками тоже гуляют, особенно по крупным городам, в Минске иконки бумажные продают, в поездах работают. Мне кажется, это хорошо организованная сеть, раз они все работают по одному принципу, и соответственно, один хозяин.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Псих у Львові?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*