Як я був у Рогатині

Воробус у Рогатині

Минулого місяця вашому автору довелося побувати у місті Рогатин, що в Івано-Франківській області. Ніяк руки не доходили написати про мою подорож і ось, нарешті, звіт про мою поїздку таки буде.

З’їздити на Івано-Франківщину запросив мене хороший колега, який якраз їхав туди по справах. Я тоді мав час і вирішив поїхати за компанію, за одно сподівався відкрити для себе щось новеньке.

Отже, починаємо. Спершу кілька слів про дорогу. Їхали ми в Рогатин через Бібрку. Це не дорога, а не знати що. Яма на ямі, і відповідно більше 80 тут не поїдеш, бо можна і не доїхати. Я би хотів побачити якби цю дорогу зробили, коли би якась «шишка» їхала тут.

Євро Євром, але ж можна якось хоча б мінімально залатати ці ями? Починаючи із Івано-Франківської області дорога стає набагато кращою. Висновок? Думаю все зрозуміло.

І ось нарешті Рогатин. Друг поїхав по справах, а я вийшов і пішов гуляти містом.

Що було у цей день погано, так це те, що на вулиці падав проливний дощ і було досить холоднувато. Але, якщо вже приїхав, то треба прогулятися містом. 🙂 Добре, що з собою була мінімальна карта, яка могла мене навернути на шлях істини.

Прикол у тому, що спочатку я зайшов у такі тенета, що болото там по вуха, їздять якісь машини у 1000 раз більші за мене. Весело. Але, згодом я таки потрапив у центр, де на мене чекав пам’ятник Роксолані.

Також читайте:   Як швидко добратись до Варшави зі Львова?

Це саме ця скульптура , якою славиться Рогатин. Сам центр невеличкий, а це і не дивно. Населення міста складає приблизно – 8 тисяч людей.

Кабаків мало, я спершу навіть не знав де би то мені піти попоїсти. Але, центр мене виручив – кафе «Viktor» рулить. 🙂

У місті присутнє як сільські поселення, так і міські. Якщо зайдеш за центр, то можна побачити курей, коров. 🙂

Що сподобалося у Рогатині, так це велика кількість церков. Помітно, що люди тут релігійні. Куди не глянь усюди церква, у якому стані вони – це вже інша справа. Але факт залишається фактом.

Виділяються – церква Різдва Пресвятої Богородиці та Церква Святого Духа. З останньою я взагалі мав пригоди. Справа у тому, що ніяк не міг її знайти.

Йде якась жіночка по вулиці я її питаю де церква, а вона мені цитую: «Йдете прямо, потім на ліво, потім праворуч, назад і знову прямо». 😀

Таки знайшов. Тепер ця церква функціонує як музей. До речі, датується вона 1568 роком. Біля приміщення розташований цвинтар, дуже рідко таке можна побачити.

Ось так я побував у місті Рогатин.

Фотогалерею міста Рогатин можна переглянути тут.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. SkripT 19.11.2011 пише:

    Цікаво, А я сам з рогатина 🙂

  2. Архіваріус 19.11.2011 пише:

    SkripT, То напиши щось цікаве про Рогатин. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*