Як бюджетно подорожувати Прибалтикою - Блог про Львів

Як бюджетно подорожувати Прибалтикою

Воробус у Литві

Незважаючи на епідемію коронавірусу у світі, люд й на далі подорожує. Автор блогу також не є виключенням. Нещодавно мені вдалося побувати у Прибалтиці.

Для себе я відкрив дві нові країни: Латвію та Литву.

Тож, у сьогоднішньому пості спробую написати поради людям, які лише планують їхати в Прибалтику, а точніше: як краще їхати, де зупинитися, де можна зекономити, а де, навпаки, витратити. Тривалість подорожі – 3-4 дні. Все залежить від того як літають літаки.

Отже, розпочинати наш тур потрібно у Львові. З міста Лева у столицю Латвії місто Ригу літають літаки авіакомпанії «Ryanair». Якщо потрапити на акції, то купити «тікети» можна і за 5 євро. А так вони в середньому коливаються від 10 до 20 євро з людини.

Приблизно 11-12 година дня ви будете в центрі міста. Рига не є величезною, то ж не обов’язково ночувати там. Саме так ми і зробили. Погуляли 5 годин і вирішили їхати у напрямку столиці вже Литви – Вільнюса. Їхати не так далеко, а точніше 300 кілометрів.

Обрали ми автобус компанії «Luxexpress». Квитки можна купити як на сайті онлайн, так і на місці в касі. Просто дивіться яка їх ціна. Нам вигідніше було виїхати і приїхати ввечері чим спати у Ризі й їхати у бажаному напрямку зранку.

Також читайте:   Туристичний маршрут: Сколе-водоспад Кам’янка-г.Ключ-г.Лопата-Сколе

Автобус комфортний. Є туалет, автомат для кави, телевізор, дають безкоштовну воду.

Далі треба переночувати у Вільнюсі. Знайти хостел не є проблемою. Ціни коливаються від 300 до 400 гривень за нічліг.

У Вільнюсі, як на мене, значно цікавіше чим у Ризі. Тут можна і поласувати місцевою кухнею, і погуляти по місті, і зайти в замок, і навіть погуляти вузенькими вуличками. Чим мені сподобалася столиця Литви – це доступним транспортним сполученням.

Назад у нас літак був з Каунаса, то ж якось ці 100 з копійками кілометрів нам треба було подолати. У Литві добре розвинена залізниця: раз в годину між тим же Вільнюсом і Каунасом їздить потяг. Ціна квитка від 6 до 8 євро з людини. Їхати приблизно півтори години.

А далі вже треба думати що робити: ночувати або ж гуляти містом до ранку, адже з Каунаса до Львова літак (вартує 10-15 євро) вирушає о 7 годині ранку.

Хостел тут також не дорогий, коливається у межах 300 гривень. Магазинів безліч, місто не велике.

Вибір за вами!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*