Святкування Різдва чи ВКонтакті? - Блог про Львів

Святкування Різдва чи ВКонтакті?

Різдво ВКонтакті?

Святкування Різдва Христового продовжується. Сьогодні надворі 8 січня, Марії, а отже другий день свят. Хто ще не ходив колядувати у гості, у того є можливість. Та і не варто забувати за завтра, Степана, третій день свят.

Можливо хтось вже буде працювати, але понеділок буде ще один вихідний, адже свято припало на вихідний день.

Все добре, але сьогодні хотілося би поговорити про досить цікаве спостереження. От говорять, що традиції вмирають. Одні люди з цим твердженням погоджуються, інші навпаки спростовують, кажучи, що все це фігня, традиції як були колись, так і будуть ще довго серед українського народу і народів світу.

Звісно, що нас більше цікавить український народ. Спробую у цьому розібратися.

6 січня 2012 рік, Свята Вечеря. Люди так довго до неї готувалися, дивилися щоб на столі було 12 страв, наступив той час, родина вся за столом, колядки і так далі. Все, так як має бути.

Воробус зі сім’єю також дотримується всіх традицій. Згодом, коли всі розійшлися, я вирішив зайти у глобальну мережу інтернет, щоб привітати свого колегу із Різдвом. За одно і зайшов у соціальні мережі глянути що, там і як, можливо хтось мене привітав і тут картина була шокуюча.

Також читайте:   Погоня за щастям

Давно я не бачив, щоб стільки народу сиділо онлайн. Колись люди після вечері ще довго колядували, чекали Різдва, а тепер масово сидять «вкантактах» і тому подібних мережах. Невже на один день не можна їх покинути?

Звісно, з себе відповідальності я теж не знімаю, бо туди також зайшов і не важливо на скільки часу. Був? Був.

Ось вам і традиції. Причина? Колись люди не мали таких високих технологій і просто веселилися. Ходили один до одного в гості, колядували, веселилися, в церкву більше ходили, а тепер, як це не прикро, сидять у соціальних мережах і зранку до ночі переписуються.

Не важливо навіть чи тобі прислали вітання, я вважаю краще вже перетелефонувати другу чи знайомому і хорошими словами привітати з святом. А то починається «привіт, що робиш? А допоможи мені, бо я не можу зайти у контакти, а що ти робиш?». Олололололо….

Якщо так буде і на далі, то найближчим часом традиції можуть зникнути, тому саме на Різдво буду старатися побільше колядувати, ходити по знайомих бажати їм всього хорошого, бо свята не довгі, не за горами весна… а там нові свята і нові буденні дні.
Веселих свят!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. gorih 08.01.2012 пише:

    А я вчора якраз видалився із вконтакгті. І ще гарненьким словом їм пояснив причину видалення. Ось до чого самогон доводить ❗ ❗ ❗ 😡 💡

  2. Архіваріус 08.01.2012 пише:

    Самогоне, самогоне, хто ж тепер тебе не гоне –
    І в селах, і в містах! :rolleyes:

  3. Є таке.
    Є люди, які кілька років тому не знали шо таке інтернет.
    А зараз сидять вк чатсіше ніж я наприклад 🙁

  4. VikiMouse 08.01.2012 пише:

    от наприклад в мене контакт включений але це не означає що я вконтакті сижу, комп не виключаю, роблю свої справи,або просто можу слухати музику такщо горопчику якшо багато людей є онлайн це зовсім не означає що всі вони іменно сидять в цей час біля компа) 😛

  5. Як на мене то варто ходити з колядою і смартфоном у руках, щоб соціальні мережі мали чудовий репортаж Різдва 🙂 Як на мене хто не лінивий поєднає все до купи і отримає масу вражень. ❗

  6. VikiMouse,
    та шо ти виправдання шукаєш))
    😛 😛 😛

  7. anasazi 18.01.2012 пише:

    Воробус, інтернет – це теж зло, от вчора зайшов на ютюб нереглянути один ролик і просидів там 2 чи 3 години, а якийсь форум почитати, і т.д. І блог Воробуса – теж зло, сиджу його читаю і не працюю. І так чи не кожного дня. А скільки людей отак проводить час? А в масштабах країни? Ми просираємо своє життя в інтернеті, розуміємо це і не в стані щось змінити.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*