Халявний wi-fi: за чи проти?

wi-fi

Як мені колись казала бабця, цитую: «Ігорку, ну тепер і тьохніка, колись такої не було, головне вчасно встигати за її розвитком».

Чимось із нею можу погодитися, бо колись такого стрімкого розвитку не було та і що тут казати, Україна відстала у технологічному розвитку від країн світу і зараз активно наздоганяє новинки.

Чому я зачепив тему технологічних новинок?

Свого часу люди не те що не користувалися цією штукою, а вони взагалі не знали що таке інтернет і з чим його їсти. І лише в кінці 90-х інтернет набув широкої популярності в нашій країні.

Провайдери ставили ціну на свої послуги все меншу і меншу, і потрохи люди почали підключатися до інтернету. На даний час мало знаю людей, хто би не мав інтернет, хоча такі також є.

Про яку штуку я написав? А про wi-fi. Wi-fi – це міжнародний стандарт для бездротових пристроїв. За допомогою їхніх точок доступу люди підключаються до інтернету.

Останнім часом багато закладів харчування, кабаків почали вводити у своєму закладі безкоштовний wi-fi.

Воно то добре, технології йдуть вперед, але не зовсім то добре.

Я розумію, що ви у будь-яку хвилину можете прийти у кабак з друзями, увімкнути wi-fi навіть у телефоні та сидіти на халяву в інеті.

Але, але, але… Люди сидять в інтернеті чи то треба чи не треба. У Львові також є багато закладів де є халявний wi-fi.

Також читайте:   Відсутність "контактів" прирівняли до кінця світу

Вчора зайшов у один із них просто попоїсти піци з друзями і побалакати та жахнувся. У мене склалося таке враження що це не заклад харчування, а якийсь комп’ютерний клуб. Люди, а це переважно молодь, сидять у закладі, замовили там стакан соку, понаставляли ноутбуків на столи і сидять у «кантактах», сміються з чого тільки попало, аж бридко.

Звісно, ви зараз можете мені дорікнути що я сам такий, на що Воробус вам відповість, що халявний wi-fi ваш автор використовує рідко і то коли вже аж дуже треба. Інтернету вдома і на роботі мені вистачає достатньо і не ставлю собі за ціль юзати його у закладах так, як говориться «щоб було».

А ще люди їдять, руки звісно ніхто не миє, потім на клавіатуру, дурдом якийсь чесне слово.

Аж не хочеться вже тієї піци.

До речі, одного разу бачив як школоло взяли по бокалу пива, сіли з ноутом і дивилися щось там на ютубі, то жоден із відвідувачів не міг зайти в інет.

Ну дивуюся цим людям, це заклад відпочинку, а ведуть себе якби комп’ютерів не бачили.

Яка ваша думка, шановні користувачі блогу по цьому питанню?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Патріот-от-от :) 16.03.2012 пише:

    Вай фай відкривати лише тим клієнтам які беруть замовлення мінімум на 100 гр . А не бля один стакан соку , і 5 годин сидять столик тримають , ще і викурюють по пачці сигарет на людину .

  2. Arden 16.03.2012 пише:

    просто-напросто ставити фільтр на веб-ресурси і все. тоді не буде такого хаосу. або обмежений час підключення до wi-fi точки і все.

  3. PVS 16.03.2012 пише:

    найадекватніша реалізація – віфі не халявний, а пароль друкується на чеку і дійсний, скажімо, 20-30 хвилин – цілком достатньо, щоб попиваючи сік/каву/чай подивитися ютуб.
    А випадок, коли один клієнт “гасить” швидкість всім може бути тільки від великої жадності власників кафешки (дуже вузький канал) або елементарної технічної неграмотності (не налаштувати пріорітети)

  4. Stakeholder 16.03.2012 пише:

    Лімітування і введення всяких строгих правил на користування wi-fi це по-моєму смішно і цим ніхто займатись не буде, бо зразу скажуть шо це совкове кафе, шо вони жлоби і т.д., ніхто до такого не звик. Налаштувати QoS це звичайно правильно, але думаю мало хто в тих кафе знає як це робити, а кликати когось і платити йому за це теж не у всіх є бажання. Я все ж таки думаю що таке неадекватне використання wi-fi зон вирішиться з часом, коли люди вже ним набавляться і будуть використовувати більш практичніше, а не влаштовувати посиденьки.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*