Україна переходить на цифрове телебачення - Блог про Львів

Україна переходить на цифрове телебачення

цифрове телебачення в Україні

Згідно міжнародних угод, Україна взяла на себе зобов’язання до 2015 року повністю перейти на цифрове телебачення.

Можна відзначити той факт, що на даний час на Україні вже працює мережа цифрового ефірного телебачення. Зараз користувачі, використовуючи звичайну антену, можуть дивитися безкоштовно понад 20 телеканалів у цифровій якості зображення та звуку, а згодом ця цифра сягне 32 каналів.

Але для того, щоб примати такий сигнал, користувачеві необхідно мати спеціальний пристрій – телетюнер DVB-T2. Той хто хоче зараз приймати цифровий сигнал, може придбати собі такий тюнер. Його вартість коливається в межах 600 гривень.

Але існує категорія людей, які можуть отримати такі тюнери безкоштовно. Згідно постанови Кабміну від 21 березня 2012 року «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами сигналів цифрового телерадіомовлення» було визначено категорію громадян, які зможуть безкоштовно отримувати зазначений пристрій:

1. Усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп).
2. Інваліди війни третьої групи.
3. Особи, які виховують дитину-інваліда (за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні).
4. Особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу, згідно з Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
5. Особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Для того, щоб отримати безкоштовно тюнер громадяни, які належать до вказаних категорій, мають до 1 липня 2012 року особисто чи через пошту або через уповноваженого представника звернутися з відповідною заявою до управління соціального захисту за місцем проживанням. Для оформлення заяви необхідно мати при стобі паспорт та ідентифікаційний код. Крім того, до заяви слід додати ще такі документи:

Також читайте:   Як телевізійники забили на футбольних глядачів

1. Особам, зазначеним у пункті 1 – копію довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності.
2. Особам, зазначеним у пункті 2 – копію посвідчення інваліда війни.
3. Особам, зазначеним у пункті 3 – копію висновку про дитину інваліда віком до 18-ти років і копію свідоцтва про народження дитини.

Вся необхідна інформація відносно отримання, підключення та користування тюнером оприлюднена на стендах у місцевих органах соціального захисту, а також на офіційних сайтах Держкомтелерадіо, Міністерства соціальної політики та місцевих органів влади.

Отримувати свої пристрої громадяни будуть через пошту по мірі надходження заяв до органів соціального захисту згідно списків, які будуть формуватися місцевими державними адміністраціями. Хто скоріше подасть заяву, той і скоріше отримає тюнер. На одне приміщення буде виділятися тільки один пристрій.

На забезпечення функціонування системи цифрового телерадіомовлення у держбюджеті на цей рік виділено 320 млн. 120 тис. гривень. Перші партії тюнерів надійдуть до користувачів вже у червні місяці цього року.
Для зручності працює також телефон «гарячої» лінії – (044) 239-61-09. По цьому телефону можна отримати вичерпну інформацію про можливість безкоштовного отримання тюнерів громадянами України.

А як Ви думаєте – є перспективи у цього цифрового телебачення, чи і надалі більшість користуватиметься послугами кабельних мереж або сателітарного телебачення?

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. А “Украйна” – це по-якому? 👿

  2. Нат 18.05.2012 пише:

    це коли “файна”…головне, щоб більшість пересіла на цей телетюнер,а там незабаром можна буде і місячний тариф поставити..ну,як у нас вміють…така собі сирна пастка.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*