Як Воробус вибирав кавун - Блог про Львів

Як Воробус вибирав кавун

Кавун

Літо – пора відпусток, відпочинку на водоймах, шортів і футболок тощо. Але літо – це ще і сезон таких овочів і фруктів як: кавуни, дині, помідори, огірки і так далі.

Вчора ваш автор, повертаючись із роботи таки вирішив зайти у супермаркет і купити собі кавуна. У ньому є багато вітамінів та і хочеться поїсти чогось солоденько. Заходжу у маркет, шукаю кавуни, знаходжу і пробую вибрати собі ласунчика.

І тут, як завжди починають приколи. Ну люблять вони вашого автора і нічого не можу із собою зробити, хіба що з хати не виходити, але тоді не факт що коти не з’їдять мене. 😀

Так от, повертаючись до приколів. Вибираю я кавуна, підходить до мене жіночка років так 35-40 і запитує, цитую: «А ви не знаєте, який кращий кавун мальчік чи дєвочка?»

Воробус так витріщив очі, подумав, не знаю що сказати і таки відповідаю, що напевно дєвочка краще, це як по природі. 😀 Ааххахаах. Люди, що стояли поруч просто вимерли зі сміху.

Жіночка щось так подумала, глянула і зразу ж питає а чому дєвочка краще? На що я відповів, ну дєвочка є дєвочка. 😀

Не знаю, що там думає та жіночка, як вона вибирає той кавун, а я взяв перший кращий який потрапив під руку, зважив, вибило мені чек і я пішов додому. А вона щось там ще стукала, вибирала, не знаю скільки ще часу так можна там стояти.

Приходжу додому, розрізав кавун, виявився смачний. Хоча, не заперечую той факт, що бувало так як приходив додому, розрізав, а він був не смачний. Напевно, все-таки, натрапив на мальчіка. 😀

Також читайте:   Весняний позитив

Звісно, що у супермаркеті ніхто вам надрізати кавуна не буде, тому якщо вже так дуже хочете, то можете їхати на ринок, ось де вам можуть надрізати вашого улюбленця. 🙂

Сиджу їм кавуна і так думаю, а як же вибрати нормальний кавун, на що треба звертати перш за все увагу?

Перша за все, кавун має мати бути не дуже малим і не дуже великим. Чому? Тому що надто великий може бути недоспілим, а надто малий – переспілим.
Основним кольором поверхні кавуна повинен має бути темний, на якому видно світлі смуги.

Чим більший контраст кольорів у ягоди, тим смачнішою вона буде. Також варто врахувати той факт, що зверху кавун має бути гладким, без тріщин, плям і точок .Чому точок? Юо саме вони можуть свідчити про те, що кавуну була зроблена ін’єкція.

Йдемо далі, кінчик, хвостик кавуна повинні бути жовтуватими і підсушеними. Засохла плодоніжка – ознака лежалість.

Ви бачили на поверхні кавуна жовті плями? Так от, це свідчення того, що він лежав на землі. І зрозуміло, що чим більша у нього ця пляма, то він може бути гнилим, недоспілим і так далі.

І нарешті, стукання. Стиглий кавун має гудіти. Але, я щось дуже сумніваюся, що у магазині ви там щось почуєте.

Смачного!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 11.08.2012 пише:

    Варобус, намає в укр. мові слова “спілий”

  2. VIK 12.08.2012 пише:

    Варобус, краще скажи або напиши статтю чому ціни на кавуни досі не “впали” а навпаки “піднялися”?
    Певно якийсь вуйко закупив всі кавуни і тримає монополію 😉
    На привокзальному ринку всі кавуни по 3.50 вгривні 🙁 🙁 🙁

  3. Архіваріус 12.08.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    Варобус, намає в укр. мові слова “спілий”

    Він не знає такого слова, як зрілий. Але це не дуже страшно. Страшніше те, що закон піднисаний про мову, тому Воробус написав “спелый”. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*