Чого хочуть чиновники - Блог про Львів

Чого хочуть чиновники

чиновники

Поведінкою кожної людини керує такий фактор як мотивація. За добру зарплатню можна виконувати важку розумову чи фізичну роботу. Під ударами батога, боячись болі більшість людей буде робити усе, що накажуть. І це теж варіант мотивації. Можна чинити добро чи зло керуючись не наживою і страхом, а почуттям любові або ненависті.

Споглядаючи й аналізуючи дії усіх українських політиків і чиновників якось аж диву даєшся наскільки чітко, однозначно (ну просто «желєзно») є зрозумілим їх бажання займати високі посади. Не потрібно володіти глибокими аналітичними здібностями, щоб зрозуміти феномен vip-обуріння на зарплату у 4-5 тис. гривень у місяць.

Зрозуміло, що бізнесмени, які мають власну справу, можуть дозволяти собі розкішне життя і це виключно проблема їх особиста. Але коли держслужбовці або депутати (яких на своїх податках утримують усі працездатні люди в країні) починають буріти, то відверто хочеться взяти біту і вибити залишки мозгів з тих наглих черепних коробок. Бо психологія чинуші настільки деградувала, що він усвідомлює себе справді божком на території тих квадратів, які охоплюють його кабінет; він не розуміє, що є найманцем у громадян, територіальної громади, держави.

Також читайте:   Знову ця набридлива політична реклама

Відповідно мотивація у діяльності таких людей одна – особисте збагачення, використання держресурсу в особистих цілях. Багато хто скаже, що так було завжди і кожен, кому дати посаду буде чинити аналогічне. З такими думками ми ніколи не будемо жити спокійно і заможно (хіба усі в країні стануть зав. відділами, зав. і зам. зав. рай., міськ. і обл. адміністрацій і тд.).

Маємо навіть позитивні приклади у сучасному світі. У Грузії замінили усіх. І все працює. І зарплата достойна. І грузини гордяться собою. Але основною мотивацією нових політиків цієї країни були не гроші, а незалежність і добробут.

Таке твердження, на думку більшості, звучить наївно і театралізовано патетично. Наша громадянська психологія перекрутилася настільки, що ми з усмішкою сприймаємо заклики працювати заради держави і суспільства. А єдиним можливим виявом і демонструванням патріотизму є вдягання вишиванки.

Але свою країну, батьківщину потрібно любити просто так, без мотивації. А чиновників потрібно… але розумних і чесних.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Walerka 24.09.2012 пише:

    Щось вас Ігоре на політику потянуло

  2. Walerka 24.09.2012 пише:

    Ой вибачте я помилився, автор zars 🙂

  3. Архіваріус 24.09.2012 пише:

    “Корито” – дуже приваблива річ, особливо для сучасних чиновників. 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*