Київський фунікулер - Блог про Львів

Київський фунікулер

Фунікулер

Завжди цікаво побачити щось цікавеньке і це стосується як нових місць, пейзажів так і не звичайних видів транспорту.

Як відомо, у нашому місті можна побачити так види транспорту як: трамвай, автобус, тролейбус. В столиці України окрім цього всього вище написаного є також ще метро та фунікулер.

Саме про нього ми і поговоримо у сьогоднішній статті на блозі Воробуса.

Так от, прогулюючись містом, а саме Андріївським узвозом, пригадав собі, що колись бачив по тв як якийсь вагончик перевозить людей із верхньої частини міста до нижньої і навпаки. Стало цікаво піти туди і прокататися ним, що згодом ваш автор і зробив.

Отже, сам фунікулер. Людей біля каси багато не було, але я пішов, бо треба було купити проїзний квиток, а це спеціальний жетон, чимось подібний до такого як у метро. Коштує він 1 гривню 50 копійок, ви берете жетон, кидаєте у автомат, засвічується зелене світло і ви можете проходити.

Вагончиків на фунікулері є два. Один їде зверху, один – знизу. Вони навіть по дорозі пересікаються, але десь на середині дороги один втікає вправо, а другий – вліво.

З верху разом зі мною їхало людей не так багато, напевно люди, все-таки віддають перевагу спуститися на низ своїми ногами, а ось знизу їхав майже повний вагончик.

Також читайте:   Як мене дістали ці маршрутки!!!!

Щоб насолодитися красотою по боках вам треба не сидіти, а стояти, хоча можна і сидіти, але це треба робити у перших рядах, які майже завжди зайняті.

Ось такі от там вагончики

Так як Воробус ходить у гори і добре натренований, то щось дуже сумніваюся, що я би користувався цим видом транспорту кожного дня, хіба що би вже аж коли би дуже поспішав на побачення чи просто мав дуже важкі сумки.

Щоб вам було зрозуміліше де розташований фунікулер, то скажу, що це район метро Поштова площа з одного боку, і Андріївський узвіз – з іншого.

Тривалість катання на фунікулері десь приблизно 2 хвилини, хоча я можу помилятися. Зупинок – дві. Одна на верху, інша – внизу.

Частота руху – приблизно кожних п’ять хвилин, хоча якщо людей нема, то напевно він не їде. Це треба кілька раз покататися і тоді буде більш зрозуміліше.

До слова, хто не знає, цей вид транспорту почав ще функціонувати у далекому 1905 році. Від того часу і до наших днів цей вид транспорту пережив не одну аварію, реконструкцію і плату за його користування. Бували випадки, що його навіть хотіли ліквідувати.

На даний момент – це транспорт, яким переважно користуються туристи і старші люди, яким важко йти знизу і до верху.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*