У Львові вибухнула котельня (відео) - Блог про Львів

У Львові вибухнула котельня (відео)

Вибух

Сьогодні надворі, 10 січня, перша половина свят завершилася, а, отже, можна потрохи працювати. Засвяткувався народ наш. 🙂

Але, не довго, бо вже завтра знову п’ятниця, а там Старий Новий рік, Водохреща і так далі. Знову свята, знову всіх буде боліти голова…

Потім знову важко будемо входити у робочий тиждень, коли ж вже завершиться цей місяця січень, який називають на пару із груднем – українським Рамаданом.

Та, якось це переживемо, головне щоб не було ніяких надзвичайних ситуацій таких як вчора.

А хто не знає, саме 9 січня у нашому місті сталася надзвичайна ситуація. Ні, не впав літак, хтось набив людей чи не перекинулася маршрутка як це вже подумало багато людей, а вибухнула котельня НУ «Львівська політехніка», що на вулиці Устияновича, 5.

Сталося це близько 5 години 25 хвилини. Внаслідок вибуху газу постраждав оператор котельні, якого госпіталізовано у лікарню із важкими опіками. Та, як стало відомо, нещодавно, його життю нічого не загрожує.

Полум’ям було охоплено близько 650 квадратних метрів площі, але завдяки вчасним діям пожежників вогонь вдалося загасити.

На даний момент 17 корпусів університету та Дім органної музики залишилися без опалення. Проводяться аварійні роботи, які зробити буде ой як не легко.

Також читайте:   Воробус відвідав 19-й книжковий форум

Блог Воробуса зв’язався по телефону із дівчиною, яка якраз була в цей момент біля університету Львівська політехніка.

Ось що написала нам із місця події одна із наших дописувачок, далі цитую:

По радіо вранці близько 8 години почула в новинах про це все.. говорили, що перекривали рух: трамваї 9, 10 не ходили, можливо ще які-небудь, я всіх не запам’ятала.

Я туди приїхала близько 9 ранку, там ще все димілося..

Знаю, що студентам продовжили канікули до 21-го січня, щоб в терміновому становищі відремонтувати котельню, але не всім (крім 5тих курсів).

На територію Політеху в принципі пускали, бо ми машину біля головного корпусу поставили, (а сама котельня там одразу біля нього), повезло що інші корпуси не загорілися.

Ось такі от новини. Тому, зараз хто радіє тому що можна відпочивати (студенти мають додаткові канікули), а хто думає як відновити теплопостачання.

Насамкінець, щоб ви могли побачити все як було пропоную переглянути відео із місця події:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. UP 10.01.2013 пише:

    Насправді, студенти даремно радіють, бо додаткові канікули відбуваються за рахунок модульних тижнів, тож замість спокійно писати модулі в окремо виділені дні, вони матимуть їх під час пар, тож часу на підготовку буде значно менше.
    Але проблема значно серйозніша, ніж її подають журналісти, бо зруйновано стенд керування, тож, навіть прпри те, що два котли є робочі, під’єднати їх не вдасться. Можна, звісно, ризикнути, але – наслідки можуть бути ще плачевніші. Плюс – відновлювальні роботи ще не розпочато, бо ведеться розслідування.
    А оскільки на вулиці зараз морози – то запуск провести швидко не вдасться (воду з системи повністю спустили). В під’єднання до міської мережі слабо віриться – додаткове включення такого величезного споживача вона не потягне.
    Тож канікули можуть тривати і довше, та, повторюсь, позитиву у цьому нема жодного.

    P.S. Перекривали рух тролейбусів 2,9,10 а не трамваїв 😉

  2. Lusakan 10.01.2013 пише:

    Українським “драбаданом” 😀 😀

  3. Олег 18.01.2013 пише:

    Нічого собі! Я в шоці. Стільки разів там ходив, а тут на тобі. Не звично дивитися такі картини.
    Перший раз переглядав відео не зрозумів де це. Потім читаю “Політехніка” – все сходиться, та сама котельня. Колись приїду в гості, подивлюся

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*