Унікальна Україна: економічні рейтинги, плачевні реалії - Блог про Львів

Унікальна Україна: економічні рейтинги, плачевні реалії

Унікальна Україна: економічні рейтинги, плачевні реалії

Перманентна економічна криза в світі та Україні спонукає деколи цікавитися якимось економічними процесами, цифрами, робити порівняльний аналіз господарських показників. Розумію, що забава ця не впливає на покращення (та й на погіршення) української економіки.

Порівнюючи якісь серйозні макроцифри просто можна в черговий раз переконатися у бездарності нашого політичного керівництва. При чому за весь час існування новітньої незалежності.

Так, один з провідних українських телеканалів подав цікаве дослідження мюнхенської аналітичної компанії Allianz Global про заможність громадян 52-ох країн світу, спільний ВВП яких складає 90 % загального світового валового продукту. Німецькі фахівці запропонували рейтинг заможності середньостатистичного громадянина окремої країни у розрізі особистих заощаджень. Зрозуміло, що пропонований показник «заможності» є аж надто умовний, але дані вражають.

Найбільше заощаджень у світі має швейцарець – 207 тис. євро, на другій позиції громадянин Японії із капіталом у 93 тис. євро, бронза за представником США – 90,4 тис. євро. (Зверніть увагу на розрив між першим і другим місцем). Наголошую, що цей показник «заможності» обчислювався із розрахунку на кількість населення країни з урахуванням навіть новонароджених.

Українець, за твердженнями Allianz Global, назбирав на сьогоднішній день 928 євро. Росіянин має 1500 євро. Найбіднішими виявились жителі Індонезії (467 євро), Казахстану (539 євро) та Індії (643 євро).

Також читайте:   Як просувати бізнес у Львові? Поради експертів

Виходить, що швейцарець багатший від українця більш, ніж у 200 (!) разів. Працюють українські громадяни не гірше за інших, освіченість суспільства на досить високому рівні, а заощадити не можуть. Державний апарат створив жахливо несправедливу, нелюдську схему викачування фінансового ресурсу з людини праці.

Крім того, сама держава має такі борги перед іноземцями та своїми, що невідомо як з тої халепи викарабкуватися.

Приклад. За офіційними даними Міністерства фінансів України зовнішній державний борг, державний внутрішній та гарантований державою борги разом становлять 515,4 млрд. грн. Ото халепа. Держбюджет України на 2013 рік пораховано у чуть більше 362 млрд. грн. та ще й з дефіцитом у 50 млрд. грн. Факти річ незаперечна.

Так виглядає, що всі українські громадяни не можуть й мріяти про якусь там економічну незалежність, стабільність, заощадження (не кажу вже про заможність та багатство). Чиновники собі тим не переймаються, набрали кредитів МВФ ще й на 2013 рік і кажуть, що продовжують реформування і вдосконалення разом із підвищенням і покращенням.

Жити в бідності й з мільярдними боргами – то маразм! Диву даєшся, що в нашій державі, ще хтось хоче бути президентом…

Сумно.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Tiger 30.01.2013 пише:

    Тепер питання – хто складав цей рейтинг? Хто вважає, що дурні кацапи живуть краще за нас?! Це роблять спеціально. Росія – це лідер по лайновому життю. А нам, на жаль, перепадає від неї. В таких рейтингах кацапстан розміщують вище України спеціально, задля того, щоб українці покидали Рідну Неньку задля “кращих умов” і їхали в росію. Ось щодо Швейцарії, США та інших країн це правда. Треба рівнятися на них і не піддаватися брехні, що на сході жити краще. Не краще, а в 100500 разів гірше! 👿 👿 👿

  2. zars 30.01.2013 пише:

    Дуже б хотілося, щоб москаль жив гірше. Рейтинг зробили німаки.
    Не можу стверджувати, про абсолютну достовірність.
    Але факт, що у Росії заробітні плати лікарів, вчителів, викладачів вузів, інженерів,працівників приватних фірм є вищими (в доларовому еквівавленті), ніж у нас.
    Крім того середній показник “заможності” є досить умовним, бо враховує статки усіх громадян, у тому числі мільйонерів і мільярдерів. В Росії їх багатство в рази перевищує українських.

    Гірше, що ми в 100 разів бідніші, ніж японці.

  3. Tiger 30.01.2013 пише:

    zars, по перше, там офіційна зарплата і реальна зарплата – різні речі. По друге, звісно, там дуже багато олігархів. Тому це виходить приблизно так: “Ми в день їмо в середньому два куска м’яса – я чотири, а ти ні одного”. Перший – це олігархи, а другий – народ. 😀

  4. Tiger 30.01.2013 пише:

    хоча росіян мені теж трішки жаль. Бідний народ, який заставляють виживати. Вони в мене викликають відразу іншим – своєю пихатістю і хвалькуватістю (“ми – вєлікая нація”, “ви всє …, токо рускіє нармальниє”). От коли такі вислови почуєш, так і хочеться дати по рожі. 👿

  5. zars 30.01.2013 пише:

    …та згідний :hello:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*