Політичні чвари в Україні: крок до прірви - Блог про Львів

Політичні чвари в Україні: крок до прірви

Політичні чвари в Україні

Усім відомо, що політика справа брудна. Люди, які професійно займають ся політикою ніколи не керуються моральними принципами. У їх поведінці завжди переважає вигода, при чому, особиста.

Добре, коли простий громадянин, спостерігаючи за діями своїх обранців, може проаналізувати та спрогнозувати розвиток ситуації. Коли йде виборчий процес – ніби все зрозуміло. Міжпартійні блоки і союзи чітко декларують свою мету і гарненько обіцяють народу добро, щастя, веселе безбідне майбуття. Лідери політичних сил у цей час говорять „правильні” гасла. І ми це все ковтаємо.

Обрали ми Верховну Раду з надією на єдність і узгодженість дій (хтось „проти” чи „за” демократів, комуністів, націоналістів і, навіть, регіоналів).

Хохми-зради почались одразу після набуття „недоторканого” статусу. Першою такою мулькою була зрада багатіїв-мажорів від політики батька і сина Табалових. Їх підтримувала в округах опозиція, а вони лягли під данєцкіх і плювати хотіли на обіцянки перед своїми виборцями і тими політичними силами, які привели їх до корита.

У самій владній верхівці теж не все в порядку. Відомий усій країні „боєць” регіоналів Нестор Шуфрич звинуватив якогось мініста у „забиранні” частини бізнесу. Для Шуфрича був шок – як можна забирати у своїх. Забрали і в вус не дунули.

Далі ситуація з таким потужним „слоном” як Валерій Хорошковський. Цей мажор мітив у крісло прем’єра, але клан прийняв кардинально інше рішення. Валера потрапив в таку опалу, що був змушений продати медіа-імперію „Інтер” і втекти за кордон: не то у Францію, не то у Монако. (Це такий досить серйозний дзвіночок про реальні „неполадки” у владі).

Також читайте:   Галицьке москвофільство та українські народовці на початку XX століття (Частина 1: початки промосковської ідеології західняків)

В опозиції взагалі повна …опа. Один з лідерів блоку „Батьківщини” Анатолій Гриценко різко звинувачує керівників Яценюка та Турчинова в „узурпації” влади. Гриценко відкрито заявив суспільству, що ці два політики самостійно приймають рішення і змушують коритися інших депутатів фракції без усяких узгоджень і консультацій.

Далі. Депутат-мажоритарник Олесь Доній, що підтримувався усіма опозиційними силами на виборах запропонував опозиціонерам Верховної Ради почати консультації щодо створення єдиної партії з перспективою висунути єдиного узгодженого кандидата на президентських виборах 2015 року. Ця ініціатива була сприйнята з агресією і ніхто навіть не думає прислухатися до таких заяв.

Ще ляпсус. Депутат „Батьківщини”, Бригінець посварився з Кириленком і вже негайно вимагає його відставки з посади заступника голови фракції…

Так складається , що валиться усе. Політична структура і влади, і опозиції розлітається. Скоро будуть нові перегрупування. Політична палітра до президентських виборів зміниться. Ці „зміни” є найгіршим сценарієм розвитку у державі бо економічна криза в цій ситуації буде не просто поглиблюватися, а перетвориться у таку прірву, з якої вже викарабкатися буде неможливо.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. patriot_UA 09.02.2013 пише:

    не погодитись з темою важко!
    і здається що кожен розуміє і освідомлює ставлення політиків до виборів і після них,але є багато таких “щирих українців” які використовують це у своїх цілях а потім плачуться, що їм погано жити… тому утопія із виборами забезпечена….

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*