Не все так погано у нашому домі - Блог про Львів

Не все так погано у нашому домі

Не все так погано у нашому домі

Ще зі шкільної парти ми пам’ятаємо, що виробництво товарів і послуг поділяється на дві групи: «А» і «В». Товари групи «А» – це виробництво засобів виробництва (виплавка чавуну, виробництво тракторів чи важка металургія…), група «В» – це товари споживання (хліб, масло, мотоцикли, кавоварки…) та послуги (готельний, ресторанний бізнес…), що надаються населенню.

Радянське покоління людей пам’ятає постійну нестачу товарів споживання та досить неякісний сервіс установ обслуговування. Справа в тому, що тоді (за Союзу) на усі групи товарів виділялися кошти з держбюджету. Співвідношення фінансування груп товарів «А» і «В» було 3 до 1. Тому був дефіцит на ковбасу, а космічних ракет запускали щомісяця.

Ситуація кардинально змінилася з руйнуванням державного контролю над виробництвом та заповненням ринку (особливо з-за кордону) споживчих товарів. Населення зараз має можливість користуватися будь-якими благами споживання та послуг. Навіть якщо не вистачає грошей, то поспостерігати цей товар завжди можна у вільному доступі.

Державна служба статистики України дає цікаві цифри про кількість грошей, витрачених українцями на товари споживання і послуги у 2012 році. Загалом, на продукти харчування та безалкогольні напої населення витратило 384,212 млрд. гривень (це 38,9% від усіх витрат на товари групи «В»).

Також читайте:   Масове знімання готівки в банкоматах. Далі буде?

Громадяни України, також, заплатили за транспорт та пальне 120,863 млрд. гривень (12,3%), на оплату житлово-комунальних послуг люди віддали 119,882 млрд. гривень (12,2%).

Витрати на алкоголь та сигарети склали 76,168 млрд. гривень або 7,7%. Найменше українці в 2012 році витрачали на ресторани і готелі (24,624 млрд. гривень або 2,4%), зв’язок (23,436 млрд. гривень або 2,4%), а також на освіту (13,535 млрд. гривень, 1,4%).

Разом на себе і власний комфорт громадяни України дали в економіку держави 762,72 млрд. гривень (!!!). Це більше, ніж два бюджети нашої держави на 2013 рік.

Наведені цифри не враховують грошей на відпочинок за кордоном та всякі-різні оплати за концерти-шоу в Україні (а вони теж коштують).

Які ж ми, українці, все таки, молодці! Бідкаємся, що погано жити, а два річних бюджети з кишень віддаємо (і це не останні гроші!). Значить, не все так погано у нашому домі.

Шануймося!

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. orest_lv 15.03.2013 пише:

    …. вітаємо з поповненням полку вітчизняних економістів ще одним видатним оптимістом 😮

  2. zars 15.03.2013 пише:

    orest_lv пише:
    …. вітаємо з поповненням полку вітчизняних економістів ще одним видатним оптимістом :eek:

    :hello:

  3. Архіваріус 15.03.2013 пише:

    zars пише:
    Які ж ми, українці, все таки, молодці! Бідкаємся, що погано жити, а два річних бюджети з кишень віддаємо (і це не останні гроші!). Значить, не все так погано у нашому домі.

    Так, це говорить про те, що ми не тільки вміємо працювати але ще й красти. Бо ж звідки беруться зайві гроші?

    🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*