МВФ стверджує, що нам скоро буде добре - Блог про Львів

МВФ стверджує, що нам скоро буде добре

МВФ і Україна

Є у світі такий потужний економічний монстр як Міжнародний валютний фонд. Офіційно ця організація бере на себе обов’язок накопичення грошей з подальшим їх використанням для допомоги країнам, що мають клопоти з власною економікою. Грошенята ці МВФ позичає під серйозні відсотки, тому весь час має можливість поповнювати валютні запаси і багатіти.

МВФ як фінансова контора повинен мати, також, потужних економічних аналітиків, які мають завдання моніторити ситуацію у світі з питань економічної сфери. Одним з основних показників вивчення розвитку економік окремих країн є «показник зростання економіки» (ПЗЕ). Фактично це термін, який можна назвати аналогом ВВП (валовий внутрішній продукт).

МВФ оприлюднив свій прогноз «показника зростання економіки» для різних країн світу у 2013 та 2014 роках. Ці складні розрахунки і методику дослідження надрукував поважний економічний журнал «World Economic Outlook».

Передбачається, що загальне зростання економіки у світі не перевищить 4% у 2014 році. Цікаво те, що ПЗЕ для Європи не передбачає зростання!… МВФ прогнозує загальне падіння на 0,3% до 2014 року. При чому, ситуацію на Кіпрі не аналізують через повний обвал банків, для греків говорять про ПЗЕ у -4,2; погіршення показника прогнозується Португалії (-2,3%), Словенії (-2%), Іспанії (-1,6%), Італії (-1,5%) і навіть у Франції
(-0,1%).

Також читайте:   Де взяти гроші?

Реальний середній показник +4% світ візьме (на думку МВФ) за рахунок економік Китаю (8%), Киргизії (7,4%), Грузії (6%). Індії (5,7%), Бразилії (3%), Росії (3,4 %). Показник зростання економіки у США складе 1,9%.

Стосовно розвитку України. Аналітики МВФ стверджують, що економіка нашої держави закінчить цей рік з нульовим ПЗЕ (фактично ВВП). Але до кінця 2014 року прогнозується зростання аж на 2,8%. Це приємно.

Виходить, що економічні аналітики світу більше надій покладають вже не на так званий «старий світ», а на країни Латинської Америки, Азії та Східної Європи. І Україна потрапляє у цю зону майбутнього процвітання.

Цікаво тільки, чи враховував МВФ корупційну складову української влади, чи тільки користувався офіційними звітами наших державних контор про пАкращення.

Фото: http://openzp.org/

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*