Велика наука про пиво, щастя і закоханість - Блог про Львів

Велика наука про пиво, щастя і закоханість

пиво, щастя і закоханість

Тема вживання алкоголю, алкосп’яніння та шляхів боротьби із цим ганебним явищем є неновою на блозі. Справді, можна багато весело і сердито говорити про шкоду передозування алкогольними напоями, але не раз доводиться чути і про певні позитиви від «вживання».

Найперше, помірна кількість горілки, віскі чи коньяку часто може допомогти при фізичній втомі, розслабити організм.

По-друге, велика (кінська ударна) доза міцного алкоголю здатна зняти незапланований стрес чи добре зіпсутий настрій. Єдине, що не варто зловживати високою частотою подібного «зняття стресів» – бо це дуже не подобається такому органу людини як печінка.

По-третє. Ми маємо усвідомлювати, що продовольчі продукти (алкоголь у тому числі) мають таку опцію як смакові властивості. Смакування алкоголем це задоволення, якому потрібно, часто, окремо вчитися. Справді, вживаючи алкоголь гурман-обиватель чи професійний дегустатор не раз наголошує на тому, що «це» пити смачно. Сприйняття алкогольних напоїв на смак є виключно індивідуальним. Комусь приносить задоволення хороший коньяк чи віскі, комусь смакує мартіні чи яєчний лікер.

Є ПИВО. Напій, що містить малу дозу алкоголю і офіційно позиціонується як «слабоалкогольний». Напій, що придумали вікінги ще у період раннього феодалізму і шанований донині на усіх континентх земної кулі. Напій, який дуже полюбляє пан Воробус бо присвятив йому (напою) не одну поважну журналістську розвідку.

Про пиво. В американському Університеті Індіани професор неврології Девід Карекен проводив дослідження про вплив вживання пива на мозкову діяльність у чоловіків. Саме пиво є чи не єдиним хмільним напоєм у світі з найбільшою у світі кількістю смаків. Навряд чи реально на сучасному етапі провести чіткий підрахунок сортів пива на Землі.

Також читайте:   Алкоголь

Американський невролог просканував головний мозок у 49 чоловіків після вживання пива. Така ж процедура була проведена з тими ж мозками після вживання чоловіками безалкогольного лимонаду. При чому усі піддослідні заявили, що смакові властивості лимонаду їм приємніші, ніж пиво. Але мозок реагував по-іншому…

Під час вживання пива у головному мозку усіх чоловіків було виявлено викиди біологічно активної хімічної речовини (нейромедіатора) під назвою «дофамін». Цей дофамін відповідає за емоційну реакцію і дозволяє відчувати задоволення, контролює рух, тому виробляється у певних клітинах мозку, що дбають про м’язову активність. Дофамін викликає почуття щастя й ейфорії. Також дофамін є одним з головних компонентів біохімічного механізму закоханості – мозок людини, котра закохалася, починає стрімко виробляти дофамін.

Професор Карекен стверджує, що вироблення цього гормону залежить не стільки від самого процесу вживання пива, скільки від смаку цього бурштинового напою. Саме смак цієї слабоалкогольної рідини сприяє кращому настрою і щастю людини.

Дослідження корисне, правильне, висновки вражають своєю соціально-психологічною потрібністю. Все таки американська наука по-справжньому працює для блага та інтересів пересічного громадянина. Навіть просто поціновувача такого собі простенько-непростенького напою як ПИВО.

P.S. Смак пива реально відчувається до літри… Як мало треба для щастя.

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Vorobus 22.04.2013 пише:

    Зарс вчора напився? 😀 😀 😀 😀 😀

  2. Пан П 22.04.2013 пише:

    Не перші вікінги придумали пиво, його пили ще у давньому Египті, зокрема легедарна цариця Нефертіті полюбляла цей напій. Також пиво було вельми популярне у Шумері, Вавилоні, Асирії.

    Кодекс законів царя Хамурапі: пивовара, який зварив погане пиво, слід втопити у власному пиві. Отаке воно – пиво 😡

  3. zars 22.04.2013 пише:

    Шикарне доповнення до пива! Дякую.

  4. Vorobus 22.04.2013 пише:

    zars, бухав бухав 😀 😀 😀 😆 😆 😆

  5. zars 22.04.2013 пише:

    Бухав, впав в ейфорію і отримав щастя. Хвала дофаміну!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*