Як користувач блогу Марко брав участь у конкурсі коментаторів на телеканалі “Футбол” - Блог про Львів

Як користувач блогу Марко брав участь у конкурсі коментаторів на телеканалі “Футбол”

Марк

Дуже цікаво було почути новину, що наш користувач пан Марко брав участь у конкурсі коментаторів на телеканалі «Футбол». Правда перемогти не вдалося, але не завжди перемога – це найважливіше.

Сьогодні Марко у нас в гостях і поділиться своїми враженнями від конкурсу.

– Доброго дня, Марко, як у вас виникла ідея взяти участь у конкурсі коментаторів?

Спробувати себе хотів завжди у цій ролі,ще з дитинства. Дивлячись футбол зараз на деяких каналах просто буваєш у шоці від рівня коментаторів. Тому чекав шансу проявити себе, дізнатись чого я вартую у цій професії.

– Розкажіть коротко про змагання, як вони проходили, які були критерії відбору і до якої стадії змагань вам вдалося дійти?

У першому турі змагань треба було заповнити анкету учасника, а також записати коментар з відео 15-хвилинного відрізку матчу, який надавали організатори Конкурсу коментаторів 2 — ТК Футбол. Потім свій відеоролик треба було завантажити на YouTube і відправити ссилку на нього разом з анкетою на e-mail ТК Футбол. Потім жюрі із коментаторів та експертів ТК Футбол обрали 10 півфіналістів із майже 400 учасників з усієї України. Ця десятка приїхала у Київ на студію ТК Футбол і з кожним була проведена співбесіда із жюрі, було коментування запису матчу (30 хв. Відрізок) вже у коментаторській. Цікаво,що нам не казали, який матч ми будемо коментувати. По результатах цього було обрано3 фіналістів. В числі яких був і я. У фіналі ми мали у прямому ефірі коментувати матч Ворскла (Полтава) — Металург (Донецьк), який транслював ТК футбол, по 30 хвилин кожен. За результатами цього був обраний переможець.

– Скільки було учасників і який приз переможцю?
Всього участь у конкурсі близько 400 учасників, так як були поставлені певні умови для участі: допускались учасники від 23 до 35 років, відеоролик мав бути записаний виключно українською мовою. Головний приз переможцю — шанс стати коментатором на ТК Футбол, але перед цим треба ще пройти кілька місяців стажування.

– У мене, наприклад, перед відповідальною справою завжди є хвилювання, чи не було його у вас коли прийшлося виступати на телебаченні, а якщо так то як його перебороти?

Також читайте:   Футзал. Друга ліга. "Нові Імена" - "Львівські Резерви". Анонс

У півфіналі я абсолютно легко себе почував і не хвилювався. Мабуть це було запорукою мого проходу до фіналу. А от у фіналі мені з хвилюванням не вдалось впоратись, адже перші хвилин 10 мого коментування у ефірі я помітно хвилювався, але в останні 20 хвилин виправився. Це хвилювання стало основною причиною того, чому не виграв.

– До речі, як вам за лаштунками телебачення, що цікавого ви там побачили?

Скажу чесно, ні мені ні жодному із трійки фіналістів не хотілось залишати студію ТК Футбол! Це просто супер! Побачив абсолютно весь процес підготовки до прямих включень і самі прямі включення. А також сам прийняв участь у цьому процесі. Емоції було лише позитивні.

– Чи будете ще брати участь у подібних конкурсах?

Звісно буду. Отримав безцінний досвід. Дізнався про свої перспективи у коментаторській справі в розмовах зі справжніми професіоналами в цій справі:Юрія Розанова, Сергія Панасюка, Роберто Моралеса. Зрозумів,в чому треба додавати.

– Досвід коментування як не який, але вже у вас є, що порадите людям, які лише хочуть стати коментатором?

Це мій перший досвід коментування у житті і, дякувати Богу, що одразу аж такий! Всім,хто хоче почати займатись цією доволі нелегкою справою, я можу порадити не боятись брати участь у подібних конкурсах, працювати над вимовою, своїм словниковим запасом, вслухатись в коментарі матчів, які транслюються та намагатись коментувати вже, навіть ті самі матчі, що йдуть по телебаченню чи записи матчів в інтернеті.

– Ви коментували лише футбол, а якщо би вам запропонували коментувати цей же хокей, баскетбол ви би погодились?

Специфіка коментування інших видів спорту звісно є. Не факт, що найвідоміші професіонали-футбольні коментатори змогли б гідно коментувати інші види спорту настільки ж цікаво. Але баскетбол би я з задоволенням спробував покоментувати)

– Ну, і насамкінець, розкажіть кілька слів про себе: чим займаєтеся у буденному житті, хобі, сімейний стан?

Нічого незвичайного…працюю, граю у футбол. Моє хоббі — це футбол, політика, музика, журналістика.

– Ваші побажання читачам нашого блогу?

Шановні друзі, любіть життя і ніколи не втрачайте надії!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*