Квитковий попит на залізниці або як квитки на потяг у різні дні коштують по-різному - Блог про Львів

Квитковий попит на залізниці або як квитки на потяг у різні дні коштують по-різному

А ціна квитків то різна

Давненько ваш автор не їздив пасажирськими поїздами, бо ситуацію, яку я побачив вчора із квитками мене просто таки здивувала.

Що саме не так із залізничними квитками, як вдало купити квитки на поїзд та багато іншого читайте далі.

Ні для кого не секрет, що зараз розпочався сезон відпусток і люди масово їдуть на моря. Не знаю як там за межами нашої країни, а в Україні найпопулярнішим залишається курорт у Криму.

Літаком туди їхати дорогувато, тому люди вибирають автобус або ж поїзд. Як на мене, другий варіант найбільш оптимальний, бо в тому ж автобусі спека, довго їхати і як слід не відпочинеш.

Чим їхати в Крим? Єдиний поїзд, який їде зі Львова до Сімферополя – це поїзд «Львів-Сімферополь». Він відправляється кожного дня о 9 годині 38 хвилин і вже через добу люди приїздять на південь України.

Не секрет також, що із квитками також у пік сезону є проблеми. Що ж, ваш автор пробує купити квиток за напрямом Львів – Сімферополь, скажімо на 2 серпня.

Квитки на залізниці в Україні починають продавати за 45-ть днів, отже, сьогодні, 19 червня якраз той день коли починають продавати квитки на 2 серпня.

У квиткові каси ми не йдемо, а заходимо на офіційний сайт Укрзалізниці і пробуємо замовити квиток.

Вибираємо напрям, потрібний поїзд, мажоритися не будемо і обираємо плацкартний вагон, місце, і я вже бува хотів вводити свої дані щоб оформити купівлю квитка аж тут мене здивувала ціна квитка. А він, до слова, коштує 194 гривні.

Також читайте:   Львівелектротранс. Особливості проїзних документів

Ціна квитка

Чого це так? Невже відбулося подорожчання проїзду?

Що ж, дивлюся тоді для порівняння ціни на квитки вчора. Так само все обираю, і дивно, бо той же самий квиток коштує 178 гривень.

Дорогий квиток

Як так може бути? Дивлюся на квитки на вівторок, а там взагалі ціна квитка у плацкартному вагоні становить – 124 гривні.

Чому такі розбіжності в цінах? Від коли це таке нововведення на залізниці?

Шукаю інформацію в Інтернеті про подорожчання квитків і на моє здивування нічого не має. Телефоную в довідку на вокзал, дзвонив довго і нудно, але таки мені сказали, що це робиться для того щоб стабілізувати попит на квитки.

Виявляється Укрзалізниця встановила спеціальні ціни на квитки в різні дні тижня.

Так, у вівторок та середу їхати найдешевше, у понеділок, четвер та суботу трохи дорожче, а найбільш дорогими квитки є в п’ятницю та неділю.

Губа не дура, саме так можна сказати. Це якраз ті дні, коли люди десь їдуть, повертаються додому. В ту ж неділю квиток у плацкартному вагоні коштує майже так як квиток в купе у вівторок.

Ось такі от справи.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. patron 20.06.2013 пише:

    Ну з 01 липня 255/256 запускають, так що на 2 серпня є вже два варіанти

  2. Гість 21.06.2013 пише:

    Як би УЗ не була монополістом, то такий порядок формування цін на квитки був би нормальним. Але в умовах майже повної монополії УЗ, це виглядає як викручування рук пасажирам. Що заважає керівництву УЗ обавити декілька вагонів до потягів, щоб задовольнити попит на квитки в різні дні – будемо відверті, об’єктивних причин немає. Тому у мене склалося враження, що такий зріст попиту на руку УЗ і вони навіть дещо штучно його створюють.

  3. VIK 21.06.2013 пише:

    Воробус, не дивишся ти новин і не читаєш газет – З квітня тарифи на пасажирські перевезення залежать не тільки від класу вагону, а й від днів тижня та періоду року (http://ipress.ua/news/ukrzaliznytsya_pidnyala_taryfy_na_vyhidni_ta_svyatkovi_dni_1918.html)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*