Львів: утопічна ідея із впровадження метро - Блог про Львів

Львів: утопічна ідея із впровадження метро

Метро у Львові

Як тільки приходить новий день, то з ним і все цікавіші приходять новини. От, наприклад, як вам ідея Бориса Колесникова, що у Львові та Запоріжжі треба будувати метро?

Не знаю як там у Запоріжжі, але новина що у Львові планують збудувати метро мене просто таки «вбила», що сміявся цілий день з того всього.

Звісно, через декілька днів цю новину спростували, але слова не забуваються, тому і по темі метро також спробую висловити свою думку.

Розпочну свою розповідь із того, що цю новину мені розповів товариш, який живе в одному з спальних районів міста.

Далі цитую: «Ігоре, чув що я тепер їздитиму на метро, у Львові має бути дві вітки: перша з Сихова на Рясне, друга із Топольної на ринок Південний. А перетинатися вітки будуть на вулиці Гайдамацькій».

Не знаю де він таке почув, але якщо говорить, то явно не видумує. Отже, нехай будівництво метрополітену би таки розпочалося. Додатковий транспорт би згодився, але не у нашому місті. Де то метро будувати якщо центром міста проходить річка Полтва, а здалося би щоб вітка проходила через нього.

А цього не зроблять, бо тоді все завалиться і Оперний театр просто таки спливе собі і його не буде, залишиться хіба що фонтан, де бабці свої майтки перуть.

По-друге, навіщо тягнути бика за рога? Будівництво однієї станції метро обійдеться Львову дуже дорого і за ті ж гроші краще дороги зробити, з тими же маршрутками навести лад, трамвай впустити на Сихів і так далі. Бо, реально вже смішно з того всього.

Також читайте:   Чим жив Львів на вихідних

То їм тариф підніми, то автобуси заміни, а ніхто не думає що зарплати піднімають не так часто і взагалі на яку суму то піднімають?

По-третє, якщо метро би почали будувати, то в місті дійсно почався би хаос. Хто не знає, той нехай поїздить зранку або ввечері головними вулицями міста. Тут такі бувають пробки, що мама не горюй. А тут ще й метро.

По-четверте, будинки людей не витримають цього будівництва і все піде шкереберть.

По-п’яте, метро збудують коли рак свисне. Тут трамвай на Сихів вже із 2008 року впускають і ніяк зробити його не можуть, а що за метро казати. Але мрія є 🙂

Взагалі то правильно кажуть, що розширювати такий вид транспорту треба там, де вже дійсно метро є. Київ, Харків, Дніпропетровськ. Ці міста мільйонні і для розв’язки транспорту метро не завадить.

А щодо Львова, то нічого нам не бракує, єдине що треба навести лад із громадським транспортом, а то скоро вилізуть на голову ті перевізники, а метро?

Хіба що подивіться однойменне кіно чи побавтеся в гру. 😀

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 15.06.2013 пише:

    Мрій Воробус, мрій… але на світі нема нічого неможливого. Можливо коли твої правнуки ходитимуть до школи, то у Львові працюватиме метро. 🙂

  2. fibona44i 16.06.2013 пише:

    Якшо метро, то це не означає шо воно мусуть бути пд землею – в Швеції і Німеччині проходять гілки як під землею так і поверху – на 3 рівні,тобто 1 рівень підземене метро, 2-й рівень наземний транспорт, ну і 3 рівень – самий вищий – де знову ж таки можуть пересуватися потяги.
    Цілком нормальна ідея, яка би не завадила ЛЬвову.

  3. Stakeholder 16.06.2013 пише:

    як на мене, то метро у Львові – це тема для романтиків і людей страждаючих містечковими комплексами, краще б думали як позбутися такого породження рагулізму як маршрутки, замість того щоб розказувати байки дідуся Панаса

  4. yurets 16.06.2013 пише:

    Метро це нормально. Воно значно розгрузило б дороги. Ви подивіться скільки маршруток їздить … А на рахунок того що Полтва проходить, це все брєд. Ви знаєте наскільки глибока ця річка? Ні! Це не річка а “нєдорозумєніє”. Хто з вас знає на якій глибині проходять гілки метро в Києві? м. Арсенальна наприклад? Чому ви вважаєте що 100метрів під землею неможна пускати лінії? Чи навіть глибше? Так, трохи більші затрати щоб прорити тонелі під землю і все. Так потрібно довші лінії ескалаторів, що спускали б під землю. Але все реально. Наше місто е архітектурною цінністю не тільки для України, думаю що і Євросоюз би щось підкинув).

  5. Stakeholder 16.06.2013 пише:

    yurets, якщо будівництво метро щось би й розгрузило, то хіба що місцевий і державний бюджет, а ЄС грошима не розкидається, тимбільше на утопічні проекти в країні, де править мафія. Я взагалі застеріг би кожного від капітального будівництва в сьогоднішніх українських реаліях, де будуть красти, заміняти нормальні матеріали якимось калом, потім вмиють руки, а місту залишиться геморой на десятки, якщо не сотні років. Взагалі не розумію це дике бажання окремих людей перетворити тихий і компактний Львів на якийсь перекопаний кар’єр.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*