Бажаєте купити кондиціонери у Львові? Читайте як вибрати кондиціонер! - Блог про Львів

Як вибрати кондиціонер

Як вибрати кондиціонер

Побутова техніка міцно увійшла в наше повсякденне життя, і ми тепер не мислимо себе без пральної машини, телевізора, пилососа, кавомолки, блендера і безлічі інших пристосувань, які полегшують нам наше повсякденне життя.

Сьогодні піде мова про такий апарат як кондиціонер. І хоча літо вже пройшло, але тим не менш варто задуматися над покупкою кондиціонера. Тепер ви будете мати ряд переваг, оскільки восени ціни на кондиціонери у Львові і на їх установку дещо знижуються. Але крім цього сучасні кондиціонери служать не тільки для охолодження приміщень, але і для підігріву, що досить істотно в цей осінній прохолодний період.

Покупка хорошого кондиціонера не зовсім просте завдання, адже він повинен прослужити Вам не один рік. Тому дуже важливо вибрати хороший і якісний кондиціонер, і щоб ціна не дуже «кусалася».

Якісний кондиціонер буде відмінно працювати без неполадок протягом довгих років служби. А Ваше завдання полягає в тому, щоб вибрати саме такий кондиціонер. На сьогоднішній день багато фірм з виробництва кондиціонерів використовують передові технології та матеріали високої якості.

Добре відомо, що найголовнішим органом будь-якого кондиціонера є його компресор. Сьогодні найкращим компресором прийнято вважати спіральний компресор, який характеризується досить тривалим терміном служби. При цьому у нього знижений рівень споживання електроенергії, а також рівень вібрації і шуму, що в домашніх умовах дуже важливо.

При покупці кондиціонера слід звернути свою увагу на систему діагностики та автоматики. Адже не виключено, що після довгих років служби, з системи кондиціонера може статися витік фреону. Тому хороший кондиціонер повинен сам відчути падіння тиску в системі і не дати компресору запуститися. Якщо в кондиціонері відсутня така діагностика, то працюючи без фреону компресор швидко вийде з ладу.

Також хороший кондиціонер повинен мати свій захист від перепаду напруги в электомережі. Тому в хорошому кондиціонері існує функція автоматичного перезапуску. При цьому всі попередні установки і налаштування зберігаються на спеціальному чіпі. Після відновлення напруги в электомережі до встановлених норм кондиціонер включиться та буде працювати в колишньому режимі без збоїв попередніх налаштувань.

Також читайте:   Як правильно вибрати блок безперебійного живлення?

Більшість сучасних кондиціонерів здатні працювати при температурі зовнішнього повітря до +45°С. Проте рівень нижньої межі температурного режиму у різних кондиціонерів буває різним. Тут все залежить від складності конструкції кондиціонера і його вартості. Якщо нижня межа температурного діапазону роботи вашого кондиціонера становить близько 0°С, то його можна адаптувати за допомогою спеціального «зимового комплекту», який встановить вам майстер сервісної служби.

Звертаємо вашу увагу на кондиціонери з інверторними компресорами. Цілком зрозуміло, що ціна їх значно вища від звичайних. Але такий інверторний компресор дає можливість змінювати потужність кондиціонера, а в такій ситуації відбувається значна економія електричної енергії. Крім того, термін служби кондиціонера з таким компресором значно вищий, ніж у звичайного. І цілком зрозуміло, що виробництво такого кондиціонера досить складне, а тому й ціна його вища.

Якщо ви зібралися встановлювати кондиціонер в своїй спальні, то вам слід звернути увагу на ряд моделей з низьким рівнем шуму. У більшості кондиціонерів рівень шуму внутрішнього блоку знаходиться в межах 26-40 Дб. Але є кондиціонери, рівень шуму в яких находиться в межах 6-8 Дб. Ясно, що вони дорожчі.

Також при покупці кондиціонера вам слід звернути на тип холодоагенту. Більшість кондиціонерів працюють на фреоні R-22, R-401A і R-407C оскільки вони вважаються кращими з точки зору охорони навколишнього середовища – вони не руйнують озоновий шар атмосфери. Але це в свою чергу позначається на вартості кондиціонера. Але якщо Ви придбали кондиціонер і з часом Вам буде потрібна перезаправка фреону, то слід використовувати тільки той тип, яким Ваш “кондюк” був заправлений при покупці.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 10.10.2013 пише:

    Цікава і актуальна для мене стаття . Дякую ! 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*