Український бабак спрогнозував пізню весну - Блог про Львів

Український бабак спрогнозував пізню весну

Бабак

Життя продовжується, а з ним і продовжують з’являтися все нові та нові публікації на блозі Воробуса.

Про спорт, політику вже сьогодні було сказано не мало, а завершимо сьогоднішній день публікацією про погоду.

Знаєте як кажуть, коли нема про що говорити – треба балакати на тему погоди, а вона цього року, до речі, якась не така як завжди. То сніг випадає досить таки швидко, то на Новий рік та Різдво плюсова температура, зараз знову після снігопадів настало потепління.

Як мені сказав вчора мій хороший друг, цитую: «З такими успіхами цього року в Славську на лижах не покатаємося».

І це правда, адже якщо Східну Україну та Крим засипає снігопадами, то в горах цього снігу обмаль.

Щось я дуже не позитивно пишу, один песимізм, тому треба змінювати настрої.

Так от, чекав Воробус і компанія на 1 лютого. Як ви думаєте для чого? Не тому, що це черговий місяць зими. Справа у тому, що саме в цей день в Україні та світі відзначають день бабака.

Баба чого спитаєте ви? Відповідаю, Бабака. Це така маленька тваринка, чимось схожа на бобра, яка прогнозує погоду.

Так от, десь близько обіду в Харкові на біостанції Харківського національного університету ім.Каразіна витягнули бабака, який спав собі й нікого не рухав для того, щоб він спрогнозував весну.

Також читайте:   Чому люди не святкують Новий рік?

Коли ж вона буде, бабаче?

Бабака винесли на вулицю й він побачив свою тінь. Що це означає? Все просто, день в Харкові був сонячний і не дивно, що була тінь. Там би напевно й від Воробуса була тінь і ще й яка.

Так от, повертаючись до теми прогнозування весни, то за поведінкою бабака можна сказати, що зима цього року буде тривалою й дуже холодною.

Якщо в грудні та січні було відносно тепло, то справжні хуртовини та морози прийдуть в середині лютого та березні. Ба навіть більше, зима остаточно покине територію України в середині квітня.

Тому, не здивуюся що ще в травні можуть бути заморозки.

До речі, якщо цікаво, в США мають свого бабака. Він також храпів собі нічого не думаючи, а тут його розбудили. Так от, америкос передбачив також затяжну зиму. Звісно, в США не такі морози й сніг як в Україні, але останніми роками там також бувають ці аномалії.

Як буде насправді побачимо з часом, а поки що в найближчий тиждень в Україні буде суха, тепла погода, снігопадів не буде, дощів теж. Єдине що буде заважати так це плюсова температура, яка зробить на вулицях нашого міста Лева водойми.

Так завжди не буде, буде ще гірше?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*