Знайшовся рибак із Сальвадора, який рік блукав океаном - Блог про Львів

Знайшовся рибак із Сальвадора, який рік блукав океаном

рибак із Сальвадора

Пригадую нещодавно ваш покірний автор писав про фільм, який має назву – «Не згасне надія».

Так от, за сюжетом цього фільму чоловік в якого зламалася яхта довго плавав в океані, пережив різного роду пригоди, не раз був на межі смерті, але таки зумів вижити.

Звісно, це кіно, багато чого тут видумано, але ніколи би не міг подумати, що подібне може повторитися в реальному житті.

А подібне таки повторилося.

Вчора всі інтернет-змі та канали телебачення говорили за цього чоловіка із Сальвадору, який ще, увага, 21 грудня 2012 року вийшов в море з своїм неповнолітнім колегою половити акул. Пропливши кілька кілометрів в човна раптом відмовив мотор і відтоді почалася справжня боротьба за життя.

Човен все та далі та далі заносило в океан і надія на порятунок з кожним днем згасала все більше та більше.

На запитання як же рибалк жив рік не харчуючись він відповів, що пив кров черепах, їв сире м’ясо чайок та сиру рибу. Щодо пиття, то допомагав йому дощ.

Опісля того, як Хосе Сальвадор Альбаньяга Іван дістався людей він сказав, цитую: «Я вдячний Богові за те, що я вижив».

І справді, без Божої допомоги тут не обійшлося. Чоловік казав що він кожного молився й саме віра в Бога йому допомогла вижити.

Коли чоловіка знайшли люди він одразу ж попросив допомогти знайти його жінку та дочку, правда їхніх імен він не пам’ятав.

Також читайте:   Місто-курорт Будва (фото)

«Я просто хочу повернутися додому, але я не знаю, де я перебуваю. Я втомився і мені погано. Я дуже хочу опинитися вдома, але як це зробити? … ».

Потім, показавши, що він ще не втратив своє почуття гумору, він додав. «Якщо хто-небудь поверне , мене додому, то я впевнений, мій бос (господар човна) заплатить».

Щодо запитання про його напарника чолов’яга сказав, що через приблизно три місяці блукань океаном він не витримав лихої долі і помер через перевтому та недоїдання.

Багато хто із фахівців не вірить чоловікові, бо кожного разу він дає все інші та інші свідчення, але це і не дивно. Якщо б хтось із нас рік прожив у морі, то мабуть би також знайшли вас диким.

Для Воробуса також загадкою є рік плавання рибалки у морі. А шторми, а їжа, а виснаження, а простенький човен? Невже за таких умов таки можна вижити? Виходить що так.

Багато людей, що опинилися в подібній ситуації, не виживали. Наприклад, два панамських рибалки померли від спеки і зневоднення через 28 днів знаходження у відкритому океані.

Проте були і ще щасливі випадки. У 2006 році три мексиканця , що дрейфували поблизу Маршаллових островів, змогли вижити, харчуючись 9 місяців сирою рибою, птицею і дощовою водою.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 06.02.2014 пише:

    Та зїв він свого напарника.

  2. PVS 08.02.2014 пише:

    Вертоліт пише:
    Та зїв він свого напарника.

    Скорше всього. Тому і з пам’яттю проблеми – мозок витісняє неприємні (чи швидше навіть неприйнятні) спогади.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*