Як іноземні мультфільми впливають на розвиток дітей - Блог про Львів

Як іноземні мультфільми впливають на розвиток дітей

Мультфільм про Машу

Про цю тему Воробус планував написати вже давно. Але, то революція, то сніг, то ще щось завжди залишали тему дитячого розвитку в стороні.

Та, час таки настав у сьогоднішній публікації поговоримо про те, як іноземні мультики впливають на розвиток наших з вами дітей.

Як ви зрозуміли, чергове запитання надійшло у рубрику «Запитай у Воробуса».

Наша читачка, не знаю правда чи постійна, яка назвала себе Віра Миколаївна запитала наступне, цитую:

«Доброго дня, останнім часом зауважила цікавий факт, моя дитина після перегляду мультфільму про Машу та Ведмедя почала часто застосувати у своїй мові русизми.

Коли я пробувала не давати їй дивитися цього мультфільму вона починала вередувати, пояснюючи це тим що всі її однолітки дивляться цей мультик. Що робити?»

І справді, тема досить таки цікава, бо не вперше чую від батьків та і сам з цим зіштовхувався, що малюк починає себе так само поводити як герої мультфільмів, а тим більше говорити на іноземній мові.

Сам мультфільм про Машу досить таки цікавий, Воробус навіть сам деколи його переглядав, але він досить таки сильно впливає на психологію дітей. Вони на ранньому етапі свого розвитку починають говорити та поводити себе як головні герої мультфільму.

Також читайте:   Враження від перегляду фільму "50-ть відтінків темряви"

Це ще було би нічого якщо сім’я говорить по-російськи, але коли тато та мама україномовні – починаються проблеми.

От уявіть собі, приходите ви додому, всі спілкують по-українськи, а дитина починає казати слова: «Не хочу, отстань, я считаю до пяти тощо». З цим якось але треба боротися.

Які варіанти вирішення проблеми?

1. Не давати дивитися дитині цей мультфільм та йому подібних.

А що тоді давати дивитися дитині? Вітчизняних мультфільмів мало, кінематограф стоїть на місці. Хіба що брати та самому показувати вистави. А чого, варіант як не як. Та, ми добре розуміємо, коли приходиш з роботи втомлений, тобі явно не постановок.

2. Говорити з дитиною, що не можна говорити так як герої мультфільмів.

Знаю по власному досвіду, що коли дитину заохотити чи просто обмежити в чомусь, то вона не буде повторювати тих же фраз героїв мультфільму.

Скажімо, кажете дитині що морозиво чи кіндер вона не отримає якщо буде говорити фразами Маші чи того ж Ведмедя. Дитина починає задумуватися і перестає говорити на іноземній мові.

А як ви вирішуєте подібну проблему з дітьми як у нашої читачки Алли? Хотілося би почути ваші точки зору, читачі блогуВ оробуса.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. PVS 13.03.2014 пише:

    3. не тримати в хаті телевізора.
    3.1. Знайти в Internet’i вагон радянських мультфільмів «Київнаукфільму» і інших українських студій.
    3.2. Шукати якісні переклади іноземних мультфільмів.

    4. Крім українських і російських мультфільмів показувати, наприклад, англійські. При цьому постійно наголошувати, що мови різні і їх треба вивчати окремо, а не змішувати.

    5. Згадати, що є такі речі як слайди і діафільми, витягнути на світ Божий з підвалу, горища чи ще якогось-там загашника проектор і плівки і регулярно влаштовувати перегляди. Тепер Ваша дитина не буде слухати, що хтось-там дивився якийсь-там мультфільм (мультфільми всі дивляться), а буде розказувати що таке діафільми.

    6. Читати дитині книжки.

    7. Так само не слід забувати, що є ще й дитячі фільми – їх так само можна назбирати на безкрайніх просторах інтернету і старих і нових і яких тільки хочеш.

    Коротше кажучи: від самих початків фільтрувати що показувати, а що ні.

  2. PVS, підтримую.

  3. Jorgen 13.03.2014 пише:

    Якісні іноземні мультфільми, та ще й з хорошим українським перекладом позитивно впливають на розвиток дитини.

    А цю статтю треба було назвати “Як вберегти свою дитину від впливу дебільних російських мультфільмів типу маша і мєдвєдь”

  4. smyrnov 14.03.2014 пише:

    Хай роблять діти що хочуть, ви вже забули якими колись дітьми були?

  5. PVS 14.03.2014 пише:

    smyrnov пише:
    Хай роблять діти що хочуть, ви вже забули якими колись дітьми були?

    А от і не забули. Ми мали три канали телебачення, програму і то батьки не завжди дозволяли дивитися все, що там показували. А Ви зараз, коли є цілі мультиплікаційні канали, пропонуєте просто угробити зір дитини, дозволивши їй безвилазно сидіти в телевізорі (це то, що вони хочуть).
    Дітей, звичайно, треба любити і балувати, але не на шкоду їм самим.

  6. PVS 14.03.2014 пише:

    smyrnov пише:
    Хай роблять діти що хочуть, ви вже забули якими колись дітьми були?

    P.S. А то виростуть на машах і мєдвєдях і будуть в своїх блогах невичитаний гугл транслейт репостити, типу «10 000 годин – чарівне число найбільшого майстерності» 😉
    http://smyrnov.net/2014/03/10-000-godin-charivne-chislo-najbilshogo-majsternosti/

  7. smyrnov 14.03.2014 пише:

    PVS, То типу копіпаст, маркетинговий хід 💡

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*