Електронний квиток в автобусах вже до кінця літа? - Блог про Львів

Електронний квиток в автобусах вже до кінця літа?

Електронний квиток в автобусах

Транспорт і надалі залишається улюбленою темою Воробуса при написанні публікацій на блозі. Ще б пак, кожного дня я з ним зіштовхуюся, кожного дня він мене нервує і буду його критикувати до тих пір, поки не буде їздити нормально.

От скажіть мені, підняли плату за проїзд до трьох гривень і що думаєте їздити стало краще? Та маршрутки як собі хочуть, так і їздять.

«Живий» приклад. У вівторок у вашого покірного автора було тренування на «Мотозаводі». Опісля я чекав годину 18 маршрутку, а її так і не було. До слова, надворі була лише 21 година.

Невже влада міста не може навести лад із цим свавіллям. Добре, що є альтернативні маршрути. А якби не було, що тоді? Їхати на таксі? Кожного дня на ньому то не поїздиш.

Нещодавно прочитав в інтернеті інформацію про те, що до кінця літа у львівських автобусах має бути таки запроваджений електронний квиток. Нібито відповідне рішення вже підписав мер міста – Андрій Садовий.

Вже навіть створена комісія, яка буде думати як його впровадити, як буде проходити розрахунок і так далі. А він має бути безготівковим.

Що можна на це сказати? Давно пора, а то ще до Євро-2012 багато говорили за електронний квиток, а потім в один момент взяли і затихли.

Також читайте:   Де купити залізничні квитки у Львові

З іншого боку, щось мені так здається впровадження електронного квитка знову змусить перевізників збільшити плату за проїзд. Гроші ж на нововведення треба ж звідкись брати.

Йдемо далі. Чому впровадження електронного квитка має відбутися лише в автобусах. А як же тоді бути із трамваями, тролейбусами? В тій же Італії можна їхати електронним квитком не лише на автобусах.

Якщо у Львові буде безготівкова оплата проїзду, то водіям автобусів стане не цікаво возити пасажирів. Ну а що ні? Зараз вони можуть покласти певну суму грошей собі в кишеню і ніхто про це знати не буде.

А що буде потім? Він собі приїде на зупинку, гляне люду нема, візьме каву і буде ходити собі анекдоти «травити» до інших водіїв. А хто буде страждати?

Правильно, люди, які і так мучаться із доїздом з одного кінця міста в інший.

Хто буде перевіряти квитки? Якщо не буде служби контролю, то люди взагалі не будуть нічого не платити і потім перевізники будуть бідкатися що нема грошей, все збиткове і так далі.

Одним словом важко зараз щось сказати за впровадження електронного квитка. Ближче до діла знову ж таки за них заговоримо.

А поки що чекаємо 18 години, завершення робочого дня і свободи від роботи на три дня.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. viking 27.06.2014 пише:

    Якщо не подобається громадський транспорт – бери ровер і їдь куди хочеш і коли хочеш, і не треба “паритися” з тими автобусами. Ще й грошей не потрібно витрачати 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*