Опора для велосипедистів на проспекті Свободи - Блог про Львів

Опора для велосипедистів на проспекті Свободи

Велосипедна опора

Вихідні наступили, але це не означає що припиняє свою роботу блог Воробуса.

В автора ресурсу є більше вільного часу, тому протягом дня спробую розповісти про цікавинки, які вдалося побачити минулого тижня.

Розпочнемо із проекту «Велосипеди», адже різних речей пов’язаних із цим видом транспорту останнім часом у нашому місті з’являється все більше та більше.

Воробус рідко їздить на велосипеді, тому, відповідно, я і не встигаю за всіма новинками.

Одна із таких з’явилася на початку жовтня в самому центрі нашого міста – на проспекті Свободи.

Називається вона просто – опора для велосипедистів і розташована вона навелосипедній доріжці що простягається від Оперного театру і до пам’ятнику Тарасові Шевченку.

Встановило її німецьке товариство міжнародного співробітництва у рамках Європейського тижня мобільності що з року в рік відзначається у цілій Європі.

Що це таке цей тиждень мобільності? Відповідаю, це захід, що заохочує місцеву владу шукати альтернативні види транспорту. У даному випадку у Львові – це велосипед.

Саме пішохідним та велосипедним має бути у майбутньому стати центр нашого міста.

Переходимо до самої опори.

Також читайте:   Популярність доставки товарів із Європи: нюанси імпорту в Україну

Так от, вона використовується для того щоб велосипедист при очікуванні зеленого світла світлофору не робив зайвої роботи і не злазив із свого транспортного засобу.

Також бачив, що велосипедисти просто приїздять сюди щоб поставити ногу і хоча б кілька хвилин перепочити, адже багато хто із мешканців міста зараз активно їздить на роботу саме на велосипедах.

І це незалежно від того в якому районі вони проживають.

Хоча, як на мене, коли велосипедист перетинає ту чи нішу дорогу бажано би було щоб він злазив з велосипеда.

Чому? Скільки разів чув від водіїв автівок, що велосипедисти порушують всі норми і на пішохідний перехід виїздять зненацька.

А це згодом може спровокувати велику аварію в якій можуть постраждати обидвоє учасників руху.

Якби там не було, постоявши біля велосипедної опори хвилин так зо 20-ть помітив, що новинка дійсно цікава любителям двохколісних. Тому, зайвою вона аж ніяк не буде.

Проект «Велосипеди» триває і вже незабаром очікуйте розповідь про чергову велосипедну доріжку, яка розташована у нашому місті. Має бути цікаво…

Залишайтеся з нами.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*