“Територія Майдану в кожному з нас” у Львові

Пам'ятник бруківці

Продовжуємо розповідати про цікаві пам’ятники у місті Львові й не лише у продовженні проекту «Пам’ятники» на блозі Воробуса.

Вчора в одному із коментарів на нашому ресурсі, наша дописувачка й по-сумісництву відомий блогер України – Ольга Врублевська написала наступне, далі цитую:

«А чому ж Воробусе ти ще не написав про останній пам’ятник, який відкрили у Львові зовсім нещодавно – так званий “Майдан в кожному з нас” (скляний куб у якому бруківка, оригінальна з Києва, до речі).

Знаходиться напроти ЛОДА. Чекаю твоєї публікації і про цей пам’ятник!».

Кажуть, що жінкам відмовляти не можна, а Ользі тим більше автор блогу не відмовляє. Тому, Воробус ще вчора поставив собі за мету як буду в неділю, вихідний день гуляти містом обов’язково навідаюся до приміщення ЛОДА і гляну а що ж там за такий пам’ятник відкрили.

Таки навідався і чесно кажучи був дуже здивованим. Ще кілька днів тому проходив повз цей пам’ятник і навіть й не думав що це арт-об’єкт.

Чому так? Все просто, зараз у Львові тривають масштабні ремонти. То трамвайну колію на Сихів прокладають, то вулицю Куліша роблять по-новому.

Так от, Воробус подумав, що біля приміщення ЛОДА також щось ремонтують, а бруківку сховали тому щоб її бува хтось не вкрав. А чого б і ні? Люди в нас живуть різні.

Також читайте:   Реконструкція вулиці Курбаса триває

Але, це все не так. Виявляється бруківка під склом – це пам’ятник, який має назву – «Територія Майдану в кожному з нас».

Присвячений він революції гідності, яка наприкінці минулого року розпочалася в місті Києві і з часом допомогла скинути ненажерного тирана, якому просто таки було начхати на свій власний народ.

Згодом він це підтвердив своїми вчинками, коли за його наказами почали вбивати нікому невинних людей.

«Територія Майдану в кожному з нас» – це куб під яким схована оригінальна бруківка з Києва. Це саме вона в деякій мірі дозволила людям гідно протистояти правоохоронним органам, які були на стороні влади.

Автори ідеї – творча група випускників та студентів Львівської художньої академії.

Територія Майдану в кожному з нас

Подейкують, що це лише перша частина проекту «Завтра». На відкриття другої варто очікувати у місяці грудні.

Цікаво що це буде.. Як тільки це відкриють блог Воробуса неодмінно напише черговий інформаційний пост.

А поки що, згадуючи майдан скажу, що будемо надіятися що в Україні таки припиняться воєнні дії, перестануть гинути люди і ми заживемо по-новому.

Насамкінець, пропоную переглянути відео, автором якого є людина із ніком Lans Вихор про Революцію Гідності:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. тиндра-каландра 16.11.2014 пише:

    “ненажерливий тиран”, “за його наказом” – щось забагато честі для цього лайна, яке є просто самим ганебним і вбогим, що було в новітній історії України, воно навіть не варте того щоб постати перед судом, а лише того щоб його пристрелили як собаку і забули на віки вічні

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*