Програма під назвою – “життя” - Блог про Львів

Програма під назвою – “життя”

Програма під назвою -

«Життя іде і все без коректур. І час летить, не стишує галопу…» – Ліна Костенко.

Кожного дня ми прокидаємося і кудись прямуємо. А куди? Хтось до здійснення мети, інший – бо «так треба» або «так має бути», дехто, прагне навіть про таке не думати чи забути. Цей цикл неначе патерн.

Словечко запозичив у товариша, який підкутий в програмуванні і мене це підштовхнуло до написання цих рядків. До речі, а можливо наше життя схоже на програму?

Ось як варіант: встаєш, вмиваєшся, вдягаєшся, обідаєш (в кращому випадку), пересуваєшся по кімнаті у схожому порядку, неначе фігура на шахматній дошці, думки забиті. Далі: виходиш з дому, чекаєш маршрутку, сідаєш (в кращому випадку), їдеш на роботу одним і тим самим маршрутом і робиш те, що й вчора робив, ввечері в дома займаєшся тими самим побутовими справами, що і завше.

Виходить для більшості людей життя запрограмована дія. Стоп. Далі не буду писати: «Беріть від життя все» або «Радійте кожному моменту життя», бо це заяложені фрази.

У більшості випадків так пишуть модні шпальти тепер уже (увага) не журналів, а «пабліків вконтактє» або стрічок новин фейсбука з картинками сексуальних дівчат, які вибігли на пробіжку з котиками і внизу ще напис «радійте життю». Як вам таке? Ото загнув!?

Хоча….є бажання закричати, здійняти леміт, щоб бути почутим, бо ця тема до біса актуальна. Всі пишуть мовляв «як тим життям слід радіти», однак далі тему не розвивають і не пишуть з чого слід почати.

З огляду на вищезазначене (так мене вчили писати нові рядки у дипломі) давайте розглянемо тему ширше або кому вистачило псевдомотивації може переходити до перегляду «пабліків з картинками»і забути про це.

Половина нашого щоденного часу припадає на речі, які ми вже робили. Вони давно втратили актуальність і є для нас нудними. А що з ними робити?

У вас є два варіанти.

По-перше: гаяти час.

По-друге: гаяти життя. А може: «гаяв час, а згаяв життя?». Мені не підходять ці варіанти. Взагалі, бісить, коли хтось каже: «У вас є два варіанти». Немає варіантів – немає обмежень. Я вважаю, що всім людям під силу раціонально використовувати час, мислити позитивно, контролювати своє психологічне і фізичне здоров’я, врешті-решт створювати себе і розвивати постійне зацікавлення.

А це якраз те, з чого слід почати.

Спробуйте з простих дій – змініть своє ставлення до речей, думайте ширше.

Слід викинути сміття? Так це чудово- є час 15 хв пройтись і прогулятися, подумати на свіжому повітрі, розвіятися» (тим паче людина повинна здійснювати 4000 тис. кроків кожного дня для здорового тіла, замість думок в голові «о ні, лишенько знову йти а там погана погода, краще в дома посидіти» або ще гірше йти 15 хв. в трансі туди і назад і думати про те, що не додивився серіал.

Не думайте – дійте!

Миєте посуд? Прекрасно. Заспівайте пісеньку (при цьому і голосові зв’язки тренуємо), згадайте іноземні слова, опишіть те що ви робите іноземною мовою або повторіть вірш шкільної програми. Не вмієте співати? Брехня. Є голос – можемо співати, є ноги – можемо танцювати.

Встаєте кожного дня о 7:00. Так це не погано – почніть день з 7хв комплексу тренування, ці прості вправи замінять вам будь-які тренажери через день відпочивайте, бо робити це кожного дня і сил не буде, та й не потрібно (чергуйте з йогою). Хочете бути класно підтягнутим, читаєте модні журнали з дієтами. Може. Не буду тут саркастичним і разом з цим – візьміть просто покачайте прес 10 хв на день, зробіть це звичкою та й обмежте харчування, не змішуйте різний тип їжі.

Комплекс

Вмилися і чекаєте поки чайник закипить. Гаразд! Не лише зівайте. Складіть невеличкий план дня за допомогою методики toplist(список справ і приблизні часові рамки) або використайте метод 34-того президента США Дуайт Девід Ейзенхауера і займіться управління часом.

План дня добре організовує і дає зрозуміти на що ми витрачаємо час. Фраза «у мене немає часу» – не підходить. Викиньте її! Не вистачає часу на те чого не хочеш робити! Почніть з аналізу справ, заплануйте і поставте собі ціль на тиждень, місця, рік. Це звичка успішних людей. Рахуйте скільки ви витратили минулого тижня – зробіть 5-хв наліз покупок.

Також читайте:   Що сказало про погоду Стрітення?

Обід, робота,рутина думаєте «як би то дочекати до п’ятниці і піти пиво» – Абсурд. Не очікуйте – дійте. Навіщо чекати суботи щоб відпочити і Нового року щоб зібратися і поїсти олів’є. Зробіть це сьогодні, а бо принаймні завтра.

Однак зробіть!Просто виконайте. Ніхто вас не перевірятиме – ви самі творите своє життя і настрій.

ак, безперечно іноді буває що все набридає і хочеться позлитися, поплакати, пожалітися – «ОК». Хай так буде, ніхто не казав, що буде легко, та й цього не потрібно таїти. Навпаки, випускайте емоції – вмійте використовувати свої слабкості.За останніми дослідженнями психологів, якщо ви і хочете поплакати, позлитися – будь ласка! 5 хв. на день вистачить. Взагалі кожного дня людина відіграє роль дурника або ідіота, але не більше 5 хв! Не більше. Чуєте? Іноді люди залишаються у цій ролі все своє життя.

Облиште, Ви не такі!

Знову сидите у маршрутці із Сихова до Центру – 45 хв. Радійте вже що хоча б сидите. Інші то мабуть стоять. Зробіть собі пригоду – перемножте два двозначних числа, запам’ятайте кілька телефонів з адресної книги – це все розвиває пам’ять! Ускладнюйте вправи.

Наприклад, подумайте «Які 50 нових послуг можуть з’явитися у кав’ярні»: Продаж платівок, газет….

Врешті решт – просто не сперечайтеся і не слухайте прокльони людей, які псують настрій «бо бачите не встигну на роботу доїхати, бідосі» Навіщо за це перейматися – від того що будете думати – швидше не доїдете (це взагалі окрема тема) краще збережіть ясний розум, не вступайте в суперечки, огороджуйте себе від негативу, вчіться бути із собою в гармонії, зателефонуйте до друзів старих – запитайте «Як настрій?». Познайомтеся з кимось, розвиньте навичку smaltalk (маленька бесіда).

Навчіться планувати свій час, розвивати позитивне мислення, вивчати кожен день щось нове та бути креативним – і ви будете кожного дня створювати свою програму життя, а не жити під диктант. Звісно, іноді життя диктує – треба писати. Однак ця монотонність не повинна продовжуватися все ваше свідоме життя. Такі днів може бути кілька в місяці чи у році – не більше!

Хто дочитав до кінця можливо подумав – «ого порція позитиву і набору розумних фраз, а як цього всього дотримуватися, а взагалі так треба?». Відразу заперечую і водночас частково і погоджуся з Вами. Це все пронесений власний досвід, роки досвіду та боротьби з рутинною, програмою життя. Досить. Не варто з цим боротися. Треба це використовувати. Всі ми хочемо жити довго і щасливо, так давайте живемо так, просто не під чужу програму. Не хочеться займатися перетягуванням канату – хочеться ділитися інформацією. Так, так – це останній (на сьогодні) пункт нашої програми – діліться, будьте щирі, розповідайте ідеї, просто проводьте комунікацію і створюйте діалоги. У діалогах народжується істина.

Програма є недієвою, якщо вона одна і та сама. Кожного дня слід щось нове робите – почніть прямо сьогодні (з невеличкої дрібниці).

Будьте особливими і не повторними кожного дня – просто спробуйте!

PS: З цього всього що написав, сам іноді не всього дотримуюся на 100 %, однак кожного дня згадаю про те ким хочу бути і чого хочу досягти. Це допомагає. Це не ідеал, це моя програма власна, суміш запозиченого і почутого, можливо вона іноді глючить, не працює, однак вона індивідуальна, рідна і її слід перевіряти на віруси рутини, зневірення, депресії, розчарування, роздратування і перевірку слід здійснювати кожного дня. Тоді життя буде з вашими коректурами. Може час і летить – це погана новина. Однак Ви пілот свого часу – а це безперечно хороша новина.

PSS: Шановні читачі, цікаво, а як Ви творите програму життя?

Автор статті: bankiduki.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*