Як вибрати нотаріуса - Блог про Львів

Як вибрати нотаріуса

Як вибрати нотаріуса

Сучасне життя неможливе без оформлення різного виду документів, через що ми іноді змушені звертатися до нотаріуса. Це можуть бути наступні документи – заповіт, оформлення довіреності на автотранспорт або на отримання коштів у банківських установах, підтвердження важливих документів, дозвіл на вивіз дитини за кордон і ще багато різних документів та довідок, які всі відразу навіть перечислити важко.

Ті люди, які досить часто користуються такими послугами, як правило, не мають ніяких проблем з оформленням відповідних документів, бо користуються послугами досвідченого спеціаліста. А от для людини у якої досвід у оформленні необхідних документів відсутній, без послуг досвідченого нотаріуса не обійтись. На перший погляд питання вибору нотаріуса виглядає доволі простим – ідеш в найближчу нотаріальну контору, звертаєшся до нотаріуса, і просиш його оформити необхідні документи.

Цілком природно, що при виборі нотаріуса ви будете оцінювати дві важливі складові – тривалість виконання надаваних послуг та їх вартість. Клієнт, який звертається до нотаріуса, насамперед хоче отримати нотаріальні послуги за оптимальними тарифами, та час оформлення документа має бути якомога коротшим. Звісно кожна людина рахує свої гроші та цінує свій час. Тривалість виконання нотаріальних послуг насамперед залежить від угод, які будуть укладатися. Так просте засвідчення копії документа не займе у нотаріуса багато часу, а от оформлення договору купівлі-продажу нерухомості займе набагато більше часу, так як це досить складна і тривала процедура. Якось я засвідчував копію диплома, так це у мене зайняло не більше 10 хвилин, а от на переоформлення квартири можете майже цілий робочий день потратити.

Також читайте:   Дідова шкільна наука

Також виникають ситуації, коли нотаріуса викликають додому або в офіс. В такому випадку вам не доведеться чекати черги і клієнт може отримати необхідну послугу в зручний для нього час. Цілком зрозуміло, що така послуга буде дорожчою. Часто буває так, що необхідно оформити заповіт людині похилого віку або важко хворій, і зрозуміло, що така людина не має можливості прийти до нотаріальної контори. В такому випадку, до вас прийде нотаріус, який може працювати за межами свої контори.

Від нотаріуса також вимагається висока компетентність у його професійній діяльності. Наприклад, якось у мене з одного сайту вкрали статтю і я хотів засвідчити у нотаріуса копію сторінки Інтернет-сайту як доказ крадіжки, так нотаріус взагалі витріщив на мене очі, не розуміючи про що я його запитую.

Маю надію, що ці невеличкі поради допоможуть вам вибрати для себе грамотного фахівця, який допоможе вам у вирішенні юридичних питань.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. russo turisto 05.12.2014 пише:

    Да, да – бумажки-какашки, а вот без них никуда недеться, что очень печально. 😥

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*